انعکاس توسعه مناطق آزاد در رشد مثبت تراز تجاری/۴۱۰۰ پذیرنده متخلف در نظام پرداخت‌یاری مسدود شدند

۴۱۰۰ پذیرنده متخلف در نظام پرداخت‌یاری مسدود شدند، انعکاس توسعه مناطق آزاد در رشد مثبت تراز تجاری، شبهای رمضان با برنامه قرار سحر همراه اول، سامانه جامع امور گمرک کشور را در مبادی ورودی قرار دادیم برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز جمعه ۲۷ فروردین شبستان به شرح زیر است:

۴۱۰۰ پذیرنده متخلف در نظام پرداخت‌یاری مسدود شدند

کاظم دهقان، مدیر عامل شرکت شاپرک پبرامون آخرین وضعیت پرداخت یارها گفت: از ابتدای سال سازماندهی و ساماندهی پرداخت یارها را در دستور کار داشتیم. در حقیقت پرداخت یارهایی که در قاعده مدل های تسویه پرداخت یاری نبودند فرآیندهای بیرون از شرکت شاپرک و قواعد مصوب بانک مرکزی را دنبال می کردند. خوشخبتانه با همت و تلاشی که شد، حدود ۴۰ هزار ترمینال و پذیرنده از این مدل ها حذف شد. بنابراین آنهایی که خارج از حیطه نظام پرداخت یاری تسویه شاپرک بودند، حذف شدند و همه آن هایی که ماندند، منتقل شدند.

مدیر عامل شرکت شاپرک افزود: از سوی دیگر مجموعه ای از تخلفات در حوزه این گروه از پرداخت یارها در طول شش تا هفت ماه گذشته صورت گرفته بود که با هماهنگی بانک مرکزی به ترتیب شناسایی شده و بر اساس آخرین تصمیمات و کارهای انجام شده، شب گذشته و امروز نزدیک ۴۱۰۰ ترمینال که شبای پشت ابزار پذیریش منطبق با دارنده پذیرنده نبود، مسدود شدند. به عبارت دیگر یعنی پول به حسابی می آمد که دارنده درگاه نبود و مشکوک به پولشویی و یا اجاره ای بودن درگاه بودند. بنابراین ۴۱۰۰ ترمینالی که پس از اخطارهای شاپرک همچنان به رویه خلاف قانون ادامه دادند، مسدود شدند. به گفته این مقام مسئول، هدف از مسدودسازی این درگاه ها این است که ذینفع درگاه با دارنده درگاه یکسان شوند.

 

انعکاس توسعه مناطق آزاد در رشد مثبت تراز تجاری

تراز تجاری آماری از میزان واردات و صادرات محصولات تجاری کشور است و به طور خلاصه می‌توان این عدد را نتیجه خالص صادرات یک جامعه اقتصادی دانست. در صورتی که عدد تراز تجاری صفر شود در وضعیت تجاری تراز هستیم، اما گر صادرات بیشتر باشد مازاد تجاری داریم و اگر واردات بیشتر باشد کسری تجاری داریم.

 

تراز تجاری یکی از معیارهای مهم برای سنجش توانمندی کشور در بتادل تجاری و سرمایه گذاری در اقتصاد کشور است. افزایش صادرات ضمن ارزآوری برای کشور به تقویت ارز ملی منجر خواهد شد.

 

بنابراین گزارش، بخش های مختلف اقتصادی با نحوه عملکرد خود تاثیر مستقیم بر تراز تجاری دارند و زمینه مثبت یا منفی شدن آن را فراهم می آورند که از جمله این بخش ها می توان به مناطق آزاد تجاری اشاره کرد.

 

در جهان امروز توسعه مناطق آزاد اقتصادی به عنوان یكی از مهمترین نوآوری های نهادی در اقتصاد به شمار رفته و نقش كلیدی این مناطق در جذب سرمایه گذاران خارجی برای رشد اقتصادی كشورهای درحال توسعه، حیاتی قلمداد می شود. امروزه كشورهای درحال توسعه سعی دارند با اعطای امتیازاتی بر تعرفه های موجود تنظیم معافیت های مالیاتی و تسهیل رویه های اداری به حمایت از فعالیت های اقتصادی در این منطقه مبادرت ورزند. در حال حاضر تعداد كثیری از مناطق آزاد اقتصادی در سراسر جهان به بهره برداری رسیده یا فرآیند برنامه ریزی جهت بهره برداری از آنها انجام یافته است.

 

باور عمومی بر این است كه احداث مناطق آزاد اقتصادی منجر به جذب سرمایه گذاری خارجی، ارتقای صادرات، افزایش عایدات ناشی از سرمایه گذاری های خارجی و ایجاد فرصت های شغلی مناسب برای نیروی كار می شود و برآورده شدن این موارد تاثیرات مثبتی بر اقتصاد كشور میزبان بر جای گذارده و به بهبود استاندارد زندگی مردم خواهد انجامید.

 

بر این اساس در سال های اخیر شاهد برنامه ریزی های دقیق تر برای رشد مناطق آزاد تجاری در کشور هستیم؛ برنامه ریزی هایی که موجب شده تا در 2 سال اخیر تراز تجاری مثبت در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی داشته باشیم.

 

حمیدرضا مومنی، مشاور رئیس جمهوری و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در نشست با شورای معاونان و مدیران شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) در این باره گفته است: امروز مناطق آزاد در وضعیت مطلوبی قرار گرفته اند اقدام های توسعه‌ای در دولت تدبیر و امید در مناطق آزاد رشدی چشم گیر داشته و بسیاری از اقدام‌ها برای نخستین بار در کشور رقم خورده است. طبق اسناد موجود در این دولت رکوردشکنی‌های زیادی در مناطق آزاد اتفاق افتاده و بستر کار به گونه‌ای فراهم شده است که مدیران آینده هیچ بهانه ای برای عدم جهش و پیشرفت ندارند.

 

مشاور رییس جمهوری در عین حال گفت: امروز انتظارات از مناطق آزاد زیاد است اما امکانات کافی در اختیارش نیست. زمانی که از ابتدا مسیر را به دقت ترسیم نکنیم چنین مشکلاتی نیز به وجود می آید.

 

گمرک در برخی از موارد کار اصلی خود را انجام نداده است

محمد صنایع، بازرس کل امور ریاست جمهوری شب گذشته (پنجشنبه 26 فروردین) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره سامانه جامع تجارت با اشاره به اینکه حدود 2 سال این کار عقب افتاده است، گفت: هنوز دچار یکسری خلل هایی در کار هستیم از نگاه سازمان بازرسی کل کشور یک نوع ترک فعل است.

 

بازرس کل امور ریاست جمهوری با بیان اینکه گمرک در برخی از موارد کار اصلی خود را انجام نداده است، گفت: راستی آزمایی هایی که تاکنون داشتیم اطلاعات ناقص است.

 

وی با بیان اینکه مناطق آزاد مانند گمرک باید در مهلت زمانی مقرر کار خود را انجام دهد، افزود: مدت هاست روی کاغذ این تکالیف متعدد مناطق آزاد و گمرک و سایر دستگاه ها نوشته شده و از سوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ابلاغ می شود ولی زمانی که به عمل می رسد با این تاخیرها متعدد مواجه هستیم.

 

بازرس کل امور ریاست جمهوری و امور خارجه با تصریح این نکته که در صورتی که به این نتیجه قطعی برسیم که برخی از مدیران در این خصوص تعلل و ترک فعل داشتند بزودی به دادگاه معرفی می شوند، گفت: آنچه که برای ما محرز شده این است که بسیاری از این تعلل ها درگمرک ناشی از فقر تصمیم مدیریتی است و مشکل فنی نیست .

وی افزود: تا زمانی که این سامانه ها به مرحله تبادل اطلاعات نرسد، بهره برداری آن کافی نیست و به مرحله تبادل اطلاعات نرسیدیم.

 

 

سامانه جامع امور گمرک کشور را در مبادی ورودی قرار دادیم

محمد امین الله داد، مشاور فناوری اطلاعات مدیر پروژه پنجره واحد مناطق آزاد شب گذشته (پنجشنبه 26 فروردین) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره سامانه جامع تجارت به ارائه توضیحاتی پرداخت و با اشاره به اینکه در حال حاضر قبض انبار با شناسه در مناطق آزاد صادر می شود، گفت: تبادل اطلاعات با سامانه جامع انبار منوط به برقراری سرویس از طریق سازمان فناوری اطلاعات است.

 

وی با اشاره به اینکه وظیفه داشتیم با توجه به اینکه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی شرایط حقوقی خاص خود را دارند سامانه جامع انبارهای مناطق آزاد را به عنوان یکی از سامانه های مرتبط با سامانه جامع تجارت راه اندازی کنیم، گفت: در این بخش دو مورد تباد اطلاعات لازم است، نخست در بخش ثبت انبار است که تاکنون اطلاعات بیش از 2 هزار انبار در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ارسال شده و فقط بحث قبض انبار باقی مانده است که الان تکلیف شده است تا قبض انبار صادر شود و تمام انبارها در سامانه جامع انبارها ثبت می شود.

 

مشاور فناوری اطلاعات مدیر پروژه پنجره واحد مناطق آزاد با بیان اینکه به ارتباط با سرزمین اصل نیاز داریم، افزود: درخواست سرویس آن را دادیم که از طریق سازمان فاوا این سرویس را دریافت کنیم که به محض برقراری این سرویس اطلاعات ارسال می شود.

 

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر در سیستم مناطق آزاد، سرویس صادرات را نداریم و از گمرک درخواست کردیم در اختیار ما قرار دهند، گفت: سامانه جامع امور گمرک کشور را در مبادی ورودی قرار دادیم. موضوع صادرات از مناطق آزاد توسط گمرک ایران انجام می شود و در حال حاضر اطلاعات در اختیار گمرک ایران است.

 

شبهای رمضان با برنامه قرار سحر همراه اول

مجری نام آشنای برنامه‌های سحرگاهی ماه مبارک رمضان، امسال نیز با همکاری همراه اول از طریق پلتفرم‌های روبیکا و آیگپ مهمان شب‌های هموطنان است.

با توجه به اینکه ماه رمضان بهترین ماه خدا و اوقات افطار و سحرگاهانش، وقت ملاقات خدا و اجابت دعا و از طرفی حرم نورانی و ملکوتی امام رضا علیه‌السلام نیز همواره پناهگاه حاجتمندان و دعاخواهان سراسر ایران است، به‌همین منظور همراه اول تلاش کرده تا امسال، وقت سحرگاهی رمضان الکریم را به‌صورت مستقیم از بارگاه معنوی و آستان قدس رضوی به هم میهنان و روزه داران تقدیم کند.

همراه اول با اشاره به شرایط خاص ماه رمضان امسال و ایجاد محدودیت های اجتماعی برای مردم، وعده رقم خوردن یکی از متفاوت ترین زمان های سحرگاهی رمضانی را با اجرای فرزاد جمشیدی و از جوار حرم نورانی امام رضا(ع) داده است.

این برنامه که قرار است با همکاری همراه اول از بیست و هفتم فروردین ماه از ساعت ۲۳ تا یک و نیم بامداد روزهای ماه مبارک رمضان و از طریق اپلیکیشن‌های «روبیکا» و «آیگپ» اجرا و پخش زنده شود، «قرار سحر» نامگذاری شده است.

در این برنامه فرزاد جمشیدی به‌عنوان تهیه کننده و مجری و محمود نعیمی موحد به عنوان کارگردان، آیتم های متنوعی را در رسانه های مذکور به مخاطبان خود تقدیم خواهند کرد.

 

کد خبر 1046485

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha