حجت الاسلام «زین العابدین دست داده» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در جهرم،در ادامه شرح دعای ماه رمضان با به تفسیر واژه «غفور» پرداخت و گفت: «غفور» در لغت از ماده «غ ف ر» در اصل به معنای پوشاندن به كار ميرود؛ عرب وقتی می گويد: «أَصْبِغْ ثَوْبَكَ بِالسَّوَادِ فَإِنَّهُ أَغْفَرُ لِوَسَخِهِ» يعنى لباست را رنگ سياه بزن كه چركش را بهتر می پوشاند؛ به خداوند متعال از آن جهت «غفور» می گويند كه گناهان بندگان را ميپوشاند.
امام جماعت مسجد «گوهرشاد» جهرم افزود: تفاوت «غفران» با «ستر» در آن است كه واژه «غفران» به پوشاندنی گفته می شود كه همراه با محو اثر باشد از همين رو در برخي از دعاها چنين آمده است: «وَ أَقِلْ يَا غَفُورُ عَثْرَتِی» يعني ای پوشاننده گناهان، لغزش مرا از ميان ببر».
وی بیان کرد: در وایژه «یا غفور یا رحیم»، غفور یعنی ای کسی که همه گذشته ما را می آمرزد و معاصی ما را نادیده می گیرد و حساب ما را صفر می کند؛ ما در ماه مبارک به این احتیاج داریم که حساب مان صفر شود.
حجت الاسلام دست داده ادامه داد: حضرت فرمود کسی که در ماه رمضان آمرزیده نشود، خیلی شقی است یعنی از یک شقاوت، سنگدلی، سخت دلی و بدبختی بزرگی برخوردار است که آمرزیده نشده است زیرا تا سال بعد، فرصت دیگری ندارد که از خدا آمرزش بخواهد.
وی اضافه کرد: از امام صادق علیه السلام نقل شده «مَن لَم یُغفَر لَهُ فی شَهرِ رَمَضانَ لَم یُغفَر لَهُ إلى قابِلٍ، إلاّ أن یَشهَدَ عَرَفَةَ» یعنی «هر كس در ماه رمضان آمرزیده نشود، تا سال آینده آمرزیده نمى شود، مگر آن كه روز عرفه را درك كند».
به گفته این کارشناس مذهبی مهم ترین چیزی که ما در ماه رمضان به عنوان پایه نه به عنوان اوج، باید به آن توجه کنیم، این است که با صاحب خانه مشکل نداشته باشیم؛ حق الناس، حق الله و ... گردن ما نباشد، یا اگر گردن ما است توبه کرده باشیم و بخواهیم جبرانش کنیم.
امام جماعت مسجد «گوهرشاد» جهرم در پایان عنوان کرد: کسی که خیال صفر کردن حساب خود با صاحب خانه را نداشته باشد، نمی خواهد وارد این ضیافت شود.
نظر شما