تخصیص ۱۰۰ درصدی اعتبارات آموزش و پرورش در دو سال پیاپی

سازمان برنامه و بودجه اعلام‌کرد: تخصیص اعتبارات وزارت آموزش و پرورش در دو سال پیاپی (۹۸ و ۹۹) بیش از ۱۰۰ درصد بوده است. اعتبار تخصیص داده شده برای پروژه‌های جدید با حمایت خیرین نیز در سال ۹۹ نسبت به اعتبار تخصیص داده شده در سال۹۳ حدود ۵۹ برابر شد.

به گزارش خبرگزایر شبستان به نقل از از سازمان برنامه و بودجه، «سعید طاهری» رییس امور آموزش و پرورش عمومی و فنی و حرفه‌ای این سازمان در گزارشی اعلام کرد: در سه سال اخیر با توجه به اعتبارات اختصاص یافته، تکمیل پروژه‌های نیمه تمام ملی با تأکید بر اتمام مجتمع‌های آموزشی حیات طیبه و مناطق محروم (به‌ویژه استان سیستان و بلوچستان)  تعداد پنج هزار و ۱۶۰ پروژه در قالب ۲۵ هزار و ۷۰۴  کلاس و زیربنای حدود ۳.۵ میلیون مترمربع خاتمه یافته و به بهره‌برداری رسیده است.

در ادامه گزارش سازمان برنامه و بودجه آمده است: تخصیص اعتبارات امور آموزش و پرورش عمومی و فنی و حرفه‌ای، در سه بخش تخصیص دستگاه‌های ذیل وزارت آموزش و پرورش، تخصیص جداگانه به آموزش و پرورش و تخصیص دستگاه‌های بخش آموزش فنی و حرفه‌ای است.

کل اعتبارات ابلاغی ذیل وزارت آموزش و پرورش عمومی شامل دستگاه‌ها و ردیف‌های تابعه آن در سال ۱۳۹۹ مبلغ ۵۷۳ هزار و ۳۳۰ میلیارد ریال بوده که حدود ۱۲۷,۵ درصد آن در پایان سال تخصیص داده شده است. تخصیص ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها نیز مبلغ ۶۹۷ هزار میلیارد ریال بوده که حدود ۱۳۲ درصد اعتبار ابلاغی آن تخصیص داده شده که در سال‌های گذشته بی‌سابقه بوده است. تخصیص ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها در سال ۱۳۹۸ حدود ۱۰۸.۷ درصد بوده است.

تعداد ۹ ردیف هزینه‌ای و دستگاه مستقل ذیل وزارت آموزش و پرورش ۱۰۰ درصد، سه ردیف- دستگاه بالای ۹۰ درصد، ۶ ردیف- دستگاه بالای ۷۰ درصد و تعداد سه ردیف- دستگاه نیز حدود ۵۳ درصد تخصیص داده شده است.

اعتبارات ابلاغی طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای ملی ردیف- دستگاه‌های ذیل وزارت آموزش و پرورش در سال ۱۳۹۹ مبلغ ۳۴ هزار و ۴۵۳ میلیارد ریال بوده که از این مبلغ ۱۱۳,۸ درصد آن تخصیص داده شده است. تخصیص مربوط به سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور ۱۱۴.۵ درصد بوده است.

برای طرح «تکمیل فضاهای آموزشی که ۵۰ درصد آن توسط خیرین تأمین شده باشد»، مبلغ ۲۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال (حدود۴۸ درصد اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای پیوست یک قانون بودجه سال ۱۴۰۰ بخش آموزش و پرورش عمومی)، تأمین اعتبار شده است که شروع اغلب پروژه‌های جدید با حمایت خیرین از محل این طرح پیش‌بینی شده است. اعتبار تخصیص داده شده این طرح در سال ۱۳۹۹ نسبت به اعتبار تخصیص داده شده در سال۱۳۹۳ حدود ۵۹ برابر شده است.

مبلغ ۱۳۱ هزار و ۹۷ میلیارد ریال در سال ۱۳۹۹ هم جداگانه به وزارت آموزش و پرورش پرداخت شده است. مبلغ ۵۴ هزار میلیارد ریال مربوط به پاداش پایان خدمت بازنشستگان ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها در موعد مقرر و قبل از پرداخت پاداش پایان خدمت سایر دستگاه‌های اجرایی در سال ۱۳۹۹ جداگانه پرداخت شد. علاوه بر مبلغ ۲۱ هزار میلیارد ریال پرداختی سال‌های قبل، مبلغ ۴۷ هزار میلیارد ریال بابت تسویه کامل بدهی مربوط به اردوگاه «شهید باهنر» در موعد مقرر پرداخت شد و اردوگاه مذکور به تملک قطعی وزارت آموزش و پرورش در آمد.

مبلغ ۱۱ هزار میلیارد ریال از محل ردیف متفرقه ۸۴-۵۵۰۰۰۰ علاوه بر مبالغ اختصاص یافته در بودجه ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها به منظور نظام ترمیم رتبه‌بندی معلمان در سال ۱۳۹۹ پرداخت شد.

همچنین، لایحه رتبه‌بندی فرهنگیان از سوی دولت برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارسال شد تا پس از تصویب شاهد افزایش حقوق و مزایای فرهنگیان نسبت به سایر کارکنان دولت باشیم.

مبلغ ۹ هزار و ۹۷ میلیارد ریال به صورت تملک دارای سرمایه‌ای از محل ردیف‌های متفرقه (شامل جزء‌های ۲۴- ۲۷- ۴۸- ۵۵ ردیف‌ ۵۳۰۰۰۰ و جزء‌های۵۶ و۵۷ ردیف ۷۳۰۰۰۰ و بند ه‌ تبصره (۱) قانون بودجه سال۱۳۹۹۹ کل کشور) پرداخت شد. همچنین، در تفاهم نامه‌ای بین وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات و سازمان برنامه و بودجه کشور، مبلغ ۱۰ هزار میلیارد ریال از محل ردیف درآمدی ۱۴۰۱۰۶۰۰ با عنوان «درآمد حاصل از خدمات مخابراتی و استفاده از فرکانس» بابت هزینه‌های مربوط به سامانه شاد تأمین اعتبار شده است.

ارتقای سطح توسعه یافتگی و پیشرفت کشور، رشد اقتصادی، رفع نابرابری‌های اجتماعی، پیشگیری از مهاجرت نخبگان، اشتغال‌زایی و افزایش تولید ملی در گرو تربیت نیروی انسانی کارآمد و هم‌سو با نیازمندی‌های جامعه و ملزومات تحقق اهداف کلان مذکور است که جز از طریق سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی درست منابع و امکانات کشور دست یافتن به آن‌ها امکان پذیر نیست.

یکی از مناسب‌ترین راه حل‌ها در این زمینه، جهت‌دار کردن آموزش و تقویت و حمایت از آموزش و تربیت فنی، حرفه‌ای و مهارتی است که از طریق سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای، دانشگاه جامع علمی، کاربردی، دانشگاه شهید رجایی، ردیف برون سپاری و توسعه کار و دانش و موسسه صنعت آب وبرق انجام می‌گیرد. در این راستا، تخصیص مقایسه‌ای این بخش در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال ۱۳۹۸ و سایر دستگاه‌های اجرایی مؤید توجه هرچه بیشتر سازمان برنامه و بودجه کشور به دستگاه‌های متولی آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و مهارتی کشور است.

اعتبارات ابلاغی طرح های تملک دارای‌های سرمایه‌ای ردیف- دستگاه‌های بخش آموزش فنی و حرفه‌ای کشور (بدون لحاظ اعتبارات استانی) در سال ۱۳۹۹ مبلغ ۶۷۳ میلیارد ریال بوده که از این مبلغ ۹۳ درصد آن تخصیص داده شده است.

 

 

* درصد تخصیص سال ۱۳۹۹ تمامی دستگاه‌ها و ردیف‌های هزینه‌ای به ابلاغ اول سال، منهای اعتبار مربوط به بهره‌وری محاسبه گردیده است. همچنین تخصیص اعتبارات استانی و درآمدهای اختصاصی اختصاص یافته در سرجمع های فوق محاسبه نشده است.

 

* تخصیص‌های مربوط به اعتبارات استانی و درآمدهای اختصاصی اختصاص یافته در سال ۱۳۹۹ در سرجمع های فوق محاسبه نشده است.

 

 

کد خبر 1047349

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha