به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از منطقه آزاد اروند، «فرهاد ابول نژادیان» عصر امروز (دوشنبه ۳۰ فروردین) در نشست ستاد مبارزه با کرونا شهرستان آبادان، با بیان اینکه شب نشینی و دورهمی ها در روزهای اخیر عامل اوج گیری بیشتر شیوع بیماری کرونا ویروس در خوزستان است اظهار کرد: در آبادان به ازای هر ۱۰۰ آزمایش کرونا، ۵۶ مورد مثبت می شوند و این یعنی این شهرستان بیشترین میزان بار و آلودگی را در خوزستان دارا است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: پس از آبادان، شهرستان دزفول آلوده ترین شهر استان خوزستان به شمار می رود.
وی بر لزوم انجام آزمایش بیماری کووید ۱۹ از صیادان در مرزهای آبی تاکید کرد و ادامه داد: از صیادان در مرزهای آبی باید به صورت هفتگی یا ۳ روزه آزمایش کرونا انجام شود و اگر آزمایش کسی مثبت شد همانند مرزهای خارجی استان باید در مرز قرنطینه شود.
ابول نژادیان تصریح کرد: از روز گذشته مراجعه به بیمارستانهای آبادان و دیگر شهرستانها روند افزایشی پیدا کرده است و دلیل آن شب نشینیها و میهمانی های افطاری است.
در ادامه نیز «ولی الله حیاتی» بر لزوم تشکیل کارگروه های ویژه نظارت بر اجرای محدودیت ها تاکید کرد و گفت: از همین امشب می بایست کارگروه های ویژه نظارت بر اجرای محدودیت ها و برخورد قانونی با متخلفان تشکیل شود.
معاون سیاسی امنیتی استانداری خوزستان با بیان اینکه گروه های هفت نفره متشکل از سپاه، نیروی انتظامی، دانشکده علوم پزشکی و مراجع نظارتی باید به مناطق آسیب پذیر و آلوده اعزام و هرچه زودتر کنترل و پایش را به صورت ویژه انجام دهند ابراز کرد: به هیچ عنوان پذیرفته شده نیست که مشاغل گروه ۲، ۳ و ۴ در زمان اجرای محدودیت ها فعالیت کنند.
وی با اشاره به اینکه باید به صورت جدی با قانون شکنان برخورد شود و مشاغل گروه یک نیز که شیوه نامه های بهداشتی را رعایت نمیکنند باید پلمب شود تاکید کرد: باید از صیادانی که در خارج از مرزها تردد می کنند حتما آزمایش کرونا گرفته شود.
حیاتی برگزاری هرگونه مراسم و اجتماع را غیرقانونی خواند و بیان کرد: متخلفان باید به مراجع قضایی معرفی شوند و پیش از فعالیت دست فروشان و بازارهای بساطی باید هشدار لازم داده شود تا شاهد فعالیت اینگونه بازارها نباشیم.
وی خواستار فرهنگسازی از سوی اهالی رسانه، صدا و سیما، معتمدین و سران عشایر و طوایف شد و خاطرنشان کرد: در راستای فرهنگ سازی بیشتر و بهتر معتمدین و سران عشایر و طوایف ضرورت رعایت شیوه نامه های بهداشتی و جلوگیری از برگزاری انواع مراسمات را برای عشیره و طایفه خود بازگو کنند چراکه بیش از ۵۵ درصد از بیماران کرونایی در دورهمی خانوادگی و تفرجگاه ها مبتلا شده اند.
«عبدالرضا حاجتی» در این نشست با بیان اینکه طرح شهید سلیمانی در خوزستان از ۲۰ آبان سال گذشته با هدف رهگیری و رصد افراد کرونایی انجام و در اسفندماه تشدید شد عنوان کرد: پس از اجرای این طرح شاهد کاهش ۴۰ درصدی افراد درگیر با کرونا، کاهش ۵۰ درصدی موارد بستری و افزایش ۹۰ درصدی انواع کمک رسانی به آسیب دیدگان کرونایی بودیم.
معاون هماهنگ کننده سپاه حضرت ولیعصر (عج) خوزستان اذعان کرد: متاسفانه برخی مسئولان در منطقه آزاد اروند در اجرای محدودیت ها و امداد رسانی گروه و سازمان های درگیر با کنترل کرونا بسیار ضعیف عمل می کنند که سبب از بین رفتن زحمات افراد در طرح شهید سلیمانی می شود.
در ادامه «شکرالله سلمان زاده» از مسئولان استانداری خواستار کنترل مرزها و عبور و مرور اتباع خارجی شد و اظهار کرد: امید می رود با کنترل و پایش مرزها شاهد اوج گیری بیشتر کرونا در منطقه نباشیم.
رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان با بیان اینکه شهرستان های آبادان و خرمشهر به سبب موقعیت جغرافیایی و استراتژیک دارای امکاناتی چون فرودگاه و رفت و آمدهای ویژه است که با بسیاری از شهرستان های دیگر استان متفاوت هستند افزود: از مسئولان نظارت بیشتر و پایش دقیق تر می خواهیم، محدودیت های کرونایی در آبادان و خرمشهر متناسب با وضعیت قرمز و بحرانی کنونی اعمال نمی شود.
وی تصریح کرد: مناطق ذوالفقاری و کوی بهار در آبادان از جمله نقاطی است که به نسبت سایر مناطق بیشترین آلودگی کرونایی را دارد، میزان رعایت شیوه نامه های بهداشتی در اماکن عمومی حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد گزارش شده که روند کاهشی و نامناسبی دارد.
سلمان زاده تاکید کرد: فرهنگ سازی و قانون مداری در زمینه مقابله با کرونا و اجرای محدودیت ها همچنان باید اولویت اصلی مسئولان باشد.
همچنین در پایان این نشست «سید زین العابدین موسوی» نیز با بیان اینکه تمام اقدامات لازم را در مدت اپیدمی کرونا انجام دادهایم عنوان کرد: چند بار وضعیت قرمز را به زرد برگرداندیم و امیدوارم از این پیک هم به سرعت خارج شویم.
معاون استاندار و فرماندار ویژه آبادان ادامه داد: پیرو شرایط شهرستان آبادان در مواجه با بیماری کرونا، مسئولان استانی این ستاد تصمیم بر برگزاری نشست این کارگروه در آبادان گرفتند، ستاد کرونای شهرستان همکاری و مساعدت بیشتری برای تقابل با وضعیت موجود نیاز دارد تا بتوان از وضعیت موجود خارج شود.تعطیلی تالارها، باشگاهها، آرامستان، مراسم عروسی و عزا را در سه ماه گذشته با جدیت دنبال کردیم.
وی اضافه کرد: نقاط ضعف و قوت ستاد کرونای شهرستان در این نشست بیان شد و تصمیمات خوبی نیز گرفته شد، اگر این تصمیمات اجرایی شود، آبادان ظرف یک هفته آینده از وضعیت قرمز خارج خواهد شد.
موسوی با بیان اینکه دست نیاز به سوی مردم دراز میکنیم تصریح کرد: از مردم تقاضا دارم تا شب نشینیها، میهمانیها و ضیافتهای افطاری را در ماه مبارک رمضان لغو کنند.
وی ۵۵ درصد آمار ابتلا به بیماری کووید ۱۹ را بر اثر دورهمی های خانوادگی و گردهمایی ها خواند و خاطر نشان کرد: از مردم انتظار داریم که در راستای کنترل وضعیت فعلی ما را کمک کنند.
فرماندار ویژه آبادان به وجود تناقض در آمارهای اعلام شده از سوی دو دانشگاه علوم پزشکی آبادان و اهواز در خصوص شاخص ابتلا و موارد بستری در این شهرستان اشاره کرد و گفت: ما به آماری استناد میکنیم که از سوی نهاد متولی سلامت در شهرستان آبادان و جنوب غرب خوزستان اعلام میشود.
وی یاد آور شد: ورودی ها و خروجی ها کنترل شده اند و فقط ۵۳ هزار فقره اعمال قانون صورت گرفته، همچنین تردد دریایی و هوایی به آبادان زیاد است و برای این شهر بندری شرایط خاص ایجاد کردهایم و باید بتوانیم کنترل ها را ارتقا دهیم.
نظر شما