صنف مشاوران املاک را متهم به قرارداد صوری نکنید

رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشور گفت: اگر آقای وزیر برای معاملات صوری مصداق دارند، مستند ارائه دهند چون اگر معامله صوری انجام شود باید شکایتی هم صورت گیرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مصطفی قلی خسروی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشور در برنامه «صبح و گفتگو» درمورد عقد قراردادهای صوری برای فرار از مالیات بر خانه های خالی گفت: ما بارها و بارها اعلام کردیم که اگر کسانی که جواز دارند معاملات صوری انجام دهند برابر ماده 28 قانون و به کمک اماکن تعطیل می شوند.

وی افزود: هر وقت که مسئولان کم می آورند بحث معاملات صوری را مطرح می کنند و این بی انصافی است، اگر آقای وزیر برای معاملات صوری مصداق دارند مستند ارائه دهند چون اگر معامله صوری انجام شود باید شکایت شود.

قلی خسروی گفت: گزارشی مبنی بر معاملات صوری در بنگاه های معاملات املاک به ما نرسیده و اگر برای ما محرز شود برخورد قانونی خواهیم کرد.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشور از عدم اطلاع رسانی مناسب درمورد چگونگی ورود مردم به سامانه املاک و اسکان انتقاد و اظهار کرد: باید کلیپ هایی تهیه و نحوه ثبت نام در سامانه به مردم آموزش داده شود.

در ادامه، دکتر محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: نکته مهم درخصوص این قانون نوع معماری آن است؛ اگر کسی اعم از مالک و مستأجر به صورت غیرواقعی قراردادی را تنظیم کنند متحمل خسارت شخصی خواهد شد یعنی یک نوع خودتنظیمی در قانون لحاظ شده است.

وی در توضیح بیشتر این مطلب گفت: هر فردی در ثبت اطلاعات خود در سامانه باید محل سکونتی را برای خودش اعلام کند و طبیعی است کسی که بر اساس قانون به اسم خانوار شناسایی می شود نمی تواند دو شخصیت و دو محل اقامت داشته باشد لذا اگر کسی محل غیرواقعی را به عنوان محل اقامت خود اعلام کند محل اقامت اصلی او دچار چالش خواهدشد مگر اینکه برخی خانوارها هیچ مکل سکونت و سرپناهی نداشته باشند.

محمودزاده اظهارکرد: قراردادهای صوری ممکن است در هر معامله ای اتفاق بیفتد اما مهم این است که قانون ساختار محکمی داشته باشد تا این موارد را به حداقل ممکن برساند.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: این قانون یک خودتنظیمی خاصی دارد و هر کسی که قرارداد صوری ببندد در وهله اول خودش متضرر می شود ضمن اینکه با جریمه دو برابری نیز مواجه می شود چراکه ما همه اطلاعات اشخاص و کدملی ها و کدپستی ها را در اختیار داریم.

این مقام مسئول با بیان اینکه ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان هیچ ضرر و زیانی برای افراد عادی جامعه ندارد گفت: کسانی که املاک زیادی هم دارند در خطر مالیات نیستند و صرفاً خانه های خالی واجد شرایط مشمول مالیات خواهندشد.

محمودزاده از افزایش اطلاع رسانی ها برای چگونگی ثبت نام در سامانه املاک و اسکان در هفته آینده خبرداد و گفت: کلیپ های آموزشی متعددی تهیه و در خود سامانه بارگذاری شده است.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی درمورد علت ضرورت خوداظهاری افراد در این سامانه گفت: ممکن است اطلاعات با یک تاخیری وارد چرخه ها شوند به عنوان مثال ما در سامانه قبلی 13.4 دهم میلیون واحد و 1 میلیون و 300 هزار واحد خالی را شناسایی کردیم و ممکن است در این مدت مواردی از این واحدها معامله شده باشند.

وی افزود: هر یک از بنگاه های معاملاتی هر گونه معامله اعم از رسمی و غیررسمی را باید در سامانه کد رهگیری ثبت کنند و در سامانه املاک و اسکان وضعیت سکونت دانشجویان را نیز در نظر گرفته است.

کد خبر 1047983

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha