بهره‌های بالا موجب افزایش قیمت تمام شده کالا می‌شود

غنیمی فر اظهار کرد: بهره‌های زیاد بانکی از گرفتاری‌هایی است که در سیستم اقتصادی ما وجود دارد، بهره به این شکل، گذشته از اینکه در اسلام حرام است، قیمت تمام شده کالا را بالا می برد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، برنامه «راه حل» رادیو گفت‌وگو با موضوع موانع تولید کشور، قاچاق کالا و ارز و واردات بی رویه با دکتر هادی غنیمی فر، اقتصاددان به صورت تلفنی گفتگو کرد.

هادی غنیمی فر با تاکید بر اینکه وقتی جلوگیری از قاچاق کالا محقق می شود که مردم معتقد باشند این کار به نفع خودشان است، گفت: باید به ملت آگاهی داده شود که تمام مقررات برای این است تا زندگی مردم بهتر شود و همه مردم در داشتن زندگی بهتر شریک خواهند بود. وقتی که ما به این مطلب به طور کلی عقیده پیدا کنیم دیگر خودمان در قاچاق و خرید کالاهای خارجی مشارکت نمی کنیم.

وی با اشاره به نظارت بر مراکز توزیع کالا تاکید کرد: باید بر مراکز توسعه و توزیع کالا نظارت و دقت شود تا به دست آدم های متعهد سپرده شود تا در هنگام توزیع کالا اولا هزینه های اضافی به مردم بار نکنند و ثانیا توزیع کالا به راحتی انجام شود و آن وقت خود قیمت تمام شده پایین بیاید.

این اقتصاددان نرخ بالای بهره های وام را از معضلات در سیستم اقتصادی کشور دانست و اظهار کرد: بهره های زیاد بانکی یکی از گرفتاری هایی است که در سیستم اقتصادی مملکت ایران مدت هاست مثل موریانه تمام آنچه که مسئولین می آیند برای مملکت بسازند، می خورد و نابود می کند. بهره به این شکل یعنی نزول خواری. گذشته از اینکه در دین مبین اسلام حرام است خودش وضعیتی را ایجاد می کند که قیمت تمام شده کالا را بالا می برد یعنی هر جا چند دیناری متمرکز شود، اولین کاری که می کنند بهره ای را مطابق آنچه در جامعه مطرح است می خواهند به آن اضافه کنند و آن باعث قیمت تمام شده و گرانی به طور کلی می شود.

وی در خصوص تاثیر قاچاق بر اقتصاد کشور گفت: این از بی لیاقتی مسئولین مربوطه است که وقتی ما می بینیم کشور همجوار با چه شرایطی کالا در خدمت مردم می گذارد، ما توجه نمی کنیم که در کشور خودمان همان شرایط را برقرار کنیم و باعث گرانی، بدبختی و عدم دسترسی مردم به کالای مرغوب می شود.

کد خبر 1048001

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha