حضرت خدیجه در فضای آلوده جاهلیت خود را حفظ کرد و پاک ماند

آیت الله شیخ بهایی گفت: حضرت خدیجه بر مذهب حضرت ابراهیم بود لذا در زمان جاهلیت بر پاکی خود به شدت اصرار داشت و در آن فضای آلوده خود را حفظ کرده بود.

آیت الله احمد شیخ بهایی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، به مناسبت دهم ماه مبارک رمضان، سالروز رحلت حضرت خدیجه سلام الله علیها گفت: حضرت خدیجه در انتخاب همسر یعنی پیغمبر اکرم، روی ملاک های معنوی دست گذاشتند و به ملاک های مادی اکتفا نکردند و با اینکه از ثروت و جمال فراوانی برخوردار بودند و خواستگاران فراوانی داشتند اما پیغمبر اکرم را به خاطر خصوصیات اخلاقی مدنظر داشتند و به خاطر همین کار بایکوت شدند و این اولین فداکاری بود که به خاطر اخلاق انسانی پیغمبر اکرم(ص) انجام دادند.

 

 

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان بیان کرد: دومین فداکاری ایشان زمانی بود که پیغمبر اکرم به عنوان پیامبر به رسالت مبعوث شدند، ایشان اولین زنی بودند که به پیغمبر ایمان آوردند و تا مدت ها ایشان و امیرالمومنین(ع) دو نفری بودند که در نماز در مسجدالحرام حضور داشتند.

 

 

وی افزود: کار سومی که ایشان انجام دادند این بود که با وجود تمام ثروت و اینکه معروف به ثروتمندترین افراد عرب بودند، ثروت خود را برای نشر اسلام هزینه می کردند و نکته دیگر این است که حضرت خدیجه، مادر حضرت زهرا بودند و فرزندی برای پیغمبر اکرم آوردند که ام ابیها بود و خود جزو 14 معصوم و مادر امام حسن و امام حسین بود و نسل پیغمبر اکرم(ص) در جهان باقی ماند.

 

 

آیت الله شیخ بهایی با اشاره به اینکه رحلت حضرت خدیجه کمی بعد از پایان ماجرای شعب ابی طالب رخ داده است، اظهار کرد: در آن سال پیغمبر اکرم 2 حامی بزرگ خود را یعنی حضرت ابوطالب و حضرت خدیجه را از دست دادند لذا آن قدری حزن و اندوه بر پیغمبر حاکم شده بود که آن سال را عام الحزن نام گذاشتند.

 

 

وی در خصوص فضائل حضرت خدیجه(س) توضیح داد: همین که نسبت به پیغمبر اکرم(ص) بسیار شیفته بود و محبت پیغمبر اکرم را داشت و اشعاری از ایشان نقل شده که نشان دهنده محبت شدید ایشان نسبت به پیغمبر بود که متن این اشعار عربی هم هست؛ اوج محبت حضرت خدیجه(س) به پیغمبر اکرم(ص) است.

 

 

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان ادامه داد: در آن شرایط سخت که پیغمبر اکرم تنها بود و مورد آزار و اذیت مشرکین قریش بودند، ایشان حامی و دلگرم کننده حضرت بودند و جبرئیل وقتی نازل می شد سلام خدا را برای حضرت خدیجه می رساند.

 

 

وی گفت: بعد از وفات حضرت خدیجه هم سال ها بعد پیغمبر اکرم ازدواج کردند زیرا تا وقتی حضرت خدیجه بود پیغمبر با زن دیگری ازدواج نکرد و بعد که ازدواج های بعدی صورت گرفت گاهی اوقات بعضی از همسران پیغمبر اشکال می کردند که مثلاً ما جوان هستیم و شما از آن پیرزن را یاد می کنید؟ حضرت خیلی ناراحت می شدند و می فرمود «وقتی مرا یاری کرد که همه مرا رها کردند و تنها گذاشتند»

 

 

آیت الله شیخ بهایی با اشاره به تفاوت در سطح زندگی حضرت خدیجه و پیامبر اکرم گفت: آنقدر ثروت داشت که قافله های تجاری خدیجه در یمن، شام و مصر زیاد بود و کسی که این همه قافله داشت سرمایه دار حساب می شد

 

 

وی سپس به ماجرای ازدواج حضرت خدیجه با رسول اکرم و مطرح کردن خواستگاری از سوی حضرت خدیجه اشاره و تصریح کرد: این نشان می دهد که حضرت خدیجه چه درک و فهم بالایی داشته که در آن زمان اینطور پاکیزه بوده است.

 

 

استاد درس خارج حوزه علمیه کرمان اظهار کرد: حضرت خدیجه را طاهره می گفتند زیرا در آن زمان جاهلیت بر پاکی خود به شدت اصرار داشت و مذهب او مذهب حضرت ابراهیم بود و در آن فضای آلوده خودش را حفظ کرده بود و بعد هم که توفیق ازدواج با پیغمبر اکرم را داشت و مادر فرزندان حضرت شد و اولین زنی بود که به حضرت ایمان آورد.

 

 

وی با تشریح مبداً تکوّن حضرت زهرا(س) در عالم مادی از جمله کناره گیری ۴۰ روزه پیامبر از خدیجه و مشغول شدن به عبادت و بعد هم تناول از غذای بهشتی و... گفت: حضرت خدیجه هنگام بارداری با حضرت زهرا صحبت داشت و وقت تولد هم که زنان بهشتی به کمک حضرت خدیجه آمدند لذا این ها نشان دهنده موقعیت بالای حضرت خدیجه است و رفتارشان با پیغمبر اکرم طوری بود که آرامش داخل زندگی پیغمبر اکرم را در آن شرایط سخت و طاقت فرسای مکه فراهم می کردند اما متاسفانه عمر ایشان کفاف نداد و در سال دهم بعثت از دنیا رفتند.

 

کد خبر 1048559

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha