به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ستاد خبری هفته هنر انقلاب، محمد لارتی رئیس اداره هنرهای نمایشی بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیش از ۲ دهه سابقه فعالیت تهیهکنندگی، کارگردانی، آهنگسازی و بازیگری آثار نمایشی در کارنامه خود است.
رئیس اداره هنرهای نمایشی بنیاد شهید و امور ایثارگران اظهار کرد: ما در یک برهه زمانی زندگی میکنیم که فضای هنر و فرهنگ پس از ۴۰ سالگی انقلاب و دفاع مقدس، به مرحله بلوغ و شکوفایی خود رسیده است. ما مقاطع مختلفی را پشت سر گذاشتیم، موضوعات و سوژههای بسیار زیادی را در تاریخ معاصر داریم که میتوانیم به آنها پرداخت کنیم.
محمد لارتی تأکید کرد: ما باید به سمتوسویی حرکت کنیم که از سوژهها و رویدادهای تاریخ معاصر، در تولیدات هنری بیشتر استفاده کنیم. در حال حاضر به تولیدات و برنامهریزی بیشتری در هنر انقلاب نیاز است. همچنین شرایط تحریمها، در بودجه فرهنگی تأثیر مستقیم میگذارد و امیدوارم در سال ۱۴۰۰ تولیدات آثار هنری با کیفیت انجام شود.
وی با اشاره به اینکه هنر انقلاب بهطور قطع یک ژانر مستقل در هنر است، افزود: هنر انقلاب، در عرصه داخلی و بینالملل ظرفیت مناسبی برای تولیدات دارد که با برنامهریزی مناسب میتوانیم هنر انقلاب را به مردم معرفی کنیم.
محمد لارتی تأکید کرد: ما میتوانیم رویکردهای مختلف و متنوع هنری را در منطقه و صحنه بینالملل اتخاذ کنیم. معرفی هنر انقلاب شاخصههای مختلفی دارد مانند موضوعات انقلاب اسلامی، دفاع مقدس؛ و با توجه به تاریخچه و شواهدی که در اختیار داریم که شاکلههای اصلی این هنر هستند، سوره مهر را میتوان به عنوان پتانسیل تولیدات هنری معرفی کرد.
وی ادامه داد: نسل جدید، اطلاعاتی در مورد هنر انقلاب ندارند و اگر به شیوهای درست این هنر را مطرح کنیم مخاطبین، جذب هنر انقلاب میشوند.
آهنگساز و بازیگر آثار نمایشی بیان کرد: متأسفانه به موضوعات متنوع و گسترده تاریخ معاصر انقلاب پرداخته نشده است، به عنوان مثال میتوان به موضوعات جذاب دهه ۶۰ و ۷۰ اشاره کرد که باید بیشتر به این موضوعات پرداخته شود.
لارتی درباره موضوع اقبال هنر انقلاب از طرف مردم اظهار کرد: مخاطب به دنبال مطالب و موضوعات جذاب هنری و دراماتیک است، اگر بحث پژوهش و تحقیق به نحو گسترده در این رابطه صورت گیرد و منابع و اطلاعاتی در اختیار هنرمندان باشد، مخاطب جذب هنر انقلاب میشود.
وی بیان کرد: کارهای زیادی برای آموزش ذائقهسازی هنری مردم، بهدلیل موانع و مشکلات ساختاری در تولیدات هنری که شامل بودجه، سیاستگذاری و جزیرهای عمل کردن نهادها و سازمانهای امور هنری است، صورت نگرفته است.
لارتی افزود: اگر ایرادات و مشکلات برطرف شود، نسل جوان بیشتر درگیر آثار هنر انقلاب میشود. در حال حاضر با رصد کردن این حوزه متوجه میشویم تولیدات هنری با موضوع انقلاب توسط قشر جوان تولید شده است و اگر از جوانان حمایت ویژهتری انجام دهیم و امکانات خوبی در اختیار آنها بگذاریم، رشد خوبی را در تولیدات فاخر هنر انقلاب خواهیم داشت.
رئیس اداره هنرهای نمایشی بنیاد شهید و امور ایثارگران تشریح کرد: در بدنه دانشگاهی مخصوصاً رشته هنر اتفاق خاصی در این زمینه رقم نخورده است و ۹۰ درصد در تولیدات هنری انقلاب، علایق شخصی قشر تحصیل کرده دانشگاهی وجود دارد. در دانشگاهها هیچگونه برنامهای برای این موضوع وجود ندارد و در فضای دانشگاهی برنامهریزی دیده نمیشود و این امر نیازمند بازنگری است.
نظر شما