تربیت نسل مومن، متخصص و انقلابی با  محور جهاد علمی در کانونی   مسجدی

حجت‌الاسلام پورموسوی گفت: فعالیت‌های متنوعی در کانون فرهنگی هنری حضرت ابوالفضل العباس(ع) تعریف شده است اما عموم این برنامه‌ها بر محور جهاد علمی و تربیت نیروی متخصص تمرکز دارد.

خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد: حجت الاسلام و المسلمین «سید محمدحسن پورموسوی» در گفتگو با ستاد ارتباطات رسانه ای (فهما)، با بیان اینکه مسجد یکی از پایگاه های مهم حضور قشرهای مختلف مردم است و هیچ مکانی را نمی توان در زمین پیدا کرد که این گونه آحاد مختلف مردم را بصورت روزانه در کنار هم جمع کند، بیان کرد: این ویژگی مسجد وحدت آفرین است و یک مسجد اگر فعال باشد و طراز اسلامی باشد با استفاده از این ظرفیت می تواند در عرصه های مختلف نقش افرین باشد.

 
 
مدیر کانون فرهنگی هنری «حضرت ابوالفضل العباس(ع)» افزود: مسجد محور است و هر کسی که در بستر مسجد به کار فرهنگی مشغول است نباید از این مسئله غفلت کند. اگر جوانی از خدمات فرهنگی ما بهره برد اما نوجوان و جوان ما مسجدی و اهل نماز جماعت در مسجد نشد باید در کار خود تجدید نظر کنیم. زیرا ممکن است هدف اصلی را گم کرده باشیم.
 
 
وی ادامه داد: هر کاری برای نوجوان و جوان انجام می شود آخر باید به مسجد و نماز جماعت وصل شود. نور اصلی و منبع اصلی که این جوان را در زندگی یاری می کند خانه خدا و تربیت مسجد است.
 
 
حجت الاسلام و المسلمین پورموسوی ضمن اشاره به تاریخچه مسجد و کانون حضرت ابوالفضل (ع) بیان کرد: مسجد حضرت ابوالفضل (ع) قبل از انقلاب به دست حضرت آیت الله العظمی مرعشی نجفی تاسیس شد و سالها حضرت آیت الله میرعظیمی امامت جماعت مسجد را بر عهده داشتند و خدمات بسیاری را به مردم ارائه کردند.
 
 
وی ادامه داد: در سال 1395 کانون حضرت ابوالفضل (ع)  در این مسجد تاسیس شد و برنامه های مختلف علمی و فرهنگی و خدمات اجتماعی بسیاری از طریق این کانون ارائه گردید. تاسیس کانون در مسجد باعث شد ظرفیت جدیدی به مسجد اضافه شود که از این ظرفیت برای حضور نوجوانان و جوانان در مسجد بهره بردیم.
 
 
امام جماعت مسجد حضرت ابوالفضل (ع) ادامه داد: بزرگترین بهره ای که منطقه ما از تاسیس کانون برد بحث تمرکز ویژه مباحث تربیتی بر نوجوانان بود که متاسفانه در این منطقه محروم مغفول مانده بود. در شروع فعالیت کانون با استقبال بالای خانواده ها برای حضور فرزندان خود در برنامه های کانون مواجه شدیم. در اولین دوره فعالیت های تربیتی کانون که با حضور 20 استاد انجام شد موضوعات متنوعی که کمتر مسجدی در شهر قم داشت را برای نوجوانان ارائه کردیم.
 
 
حجت الاسلام و المسلمین پورموسوی در ادامه با اشاره به ظرفیت های سخت افزاری کانون فرهنگی هنری حضرت ابوالفضل (ع)، بیان کرد: این کانون به منظور ارائه خدمات و انجام فعالیت های خود فضای اختصاصی در زیرزمین مسجد را در اختیار دارد که در این فضا کلاس های آموزشی، باشگاه ورزشی و خانه دیجیتال کانون دایر می باشد.
 
 
وی تاکید کرد: البته سفارش ما به مربیان و اساتید کانون همیشه این است که تا جایی که ممکن است کلاس ها و برنامه ها در شبستان مسجد برگزار شود تا کودک و نوجوان با محیط نورانی مسجد انس بگیرد تا معنویت این مکان اثرگزاری خود را بر مخاطب داشته باشد.
 
 
مدیر کانون فرهنگی هنری حضرت ابوالفضل العباس(ع) ادامه داد: در نتیجه این فعالیت ها شاهد حضور کودکان و نوجوان بسیاری در نمازهای جماعت بودیم در حالیکه قبل از تاسیس کانون فقط بزرگترها در نماز جماعت شرکت می کردند.
 
 
حجت الاسلام و المسلمین پورموسوی در تشریح برنامه های کانون حضرت ابوالفضل العباس(ع) برای جوانان بیان کرد: یکی از مسائلی که دغدغه اصلی ما در کانون حضرت ابوالفضل (ع) داریم پیگیری مطالبات مقام معظم رهبری مد ظله العالی است. در سال های اخیر در بحث مقابله آسیب های اجتماعی ایشان مطالبات بسیاری داشته اند. کانون حضرت ابوالفضل (ع) نیز در این راستا برنامه های متنوعی برای این مهم داشته است.
 
 
وی ادامه داد: یکی از این کارها، بحث «جهاد علمی» بوده است که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب سفارش ویژه ای داشته اند. بحث جهاد علمی را با حضور جوانان و با استفاده از ظرفیت کتابخانه حضرت ابوالفضل (ع) شروع کردیم که کم کم این ظرفیت ها بیشتر شد و خروجی های بسیار خوبی را شاهد بودیم.
 
 
امام جماعت مسجد حضرت ابوالفضل (ع) با اشاره به محروم بودن اکثر خانواده های ساکن در این منطقه و نبود دسترسی به امکانات آموزشی و کمک آموزشی، بیان کرد: ما در کانون حضرت ابوالفضل (ع)  از ظرفیت این کتابخانه برای جذب جوانان استفاده کردیم و در کنار آن برنامه های علمی و مشاوره ای را برنامه ریزی کردیم.
 
 
مدیر کانون فرهنگی هنری حضرت ابوالفضل العباس(ع) با بیان اینکه در مناطق کم برخوردار علی رغم اینکه بچه ها بسیار مستعد هستند اما امکانات بسیار کم است و یکی از این امکانات لازم تهیه کتب کمک درسی است که تهیه آن در توان این جوانان نیست، افزود: ما سعی کردیم کتاب های مورد نیاز این بچه ها را تهیه کنیم و در اختیار ایشان قرار دهیم. در کنار آن مشاوره های فردی و گروهی بصورت رایگان برای ایشان تدارک دیده شد.
 
 
وی در ادامه افزود: الحمدلله از طریق این برنامه ها و مشاوره ها کمک کار جوانان بودیم و خروجی بسیار خوبی از بچه های مسجدی شاهد بودیم. کسب رتبه های دو رقمی، تعداد زیادی رتبه های زیر 1000، حضور اعضای کانون حضرت ابوالفضل (ع) در دانشگاه های طراز اول کشور مثل صنعتی شریف، امیرکبیر و... از برکات این فعالیت ها بوده است که باعث شده تا این جوانان با تفکر مسجدی در دانشگاه حاضر شده و پس از فارق التحصیلی توانستند جزو مسئولان مدیران موفق کشور شده اند.
 
 
امام جماعت مسجد حضرت ابوالفضل (ع) در ادامه افزود: مطالبه دیگر مقام معظم رهبری که دغدغه کانون حضرت ابوالفضل (ع) می باشد بحث «کارهای جهادی» است. در مناسبت های مختلف و حوادث پیش آمده توانستیم با جمع کردن جوانان و ارائه تفکر جهادی و بسیجی به ایشان، این جوانان در زلزله، سیل و... علی الخصوص بحث کرونا فعالیت های چشمگیری داشته اند.
 
 
وی ادامه داد: در این راستا به منظور تولید ماسک، ضدعفونی کردم معابر، بسته بندی و توزیع ماسک و لوازم بهداشتی، توزیع غذای گرم، جمع آوری و توزیع بسته های معیشتی و... از ظرفیت جوانان استفاده شده است.
 
 
حجت الاسلام و المسلمین پورموسوی تاکید کرد: یکی از اقدامات تربیتی که از اثرگزاری بالایی روی جوانان برخوردار است «تربیت در صحنه» می باشد. اگر ما بتوانیم در صحنه و در کارهای جهادی تفکرات ناب اسلامی را به جوانان منتقل کنیم اثر گزاری اش از هر کلاس و جلسه ای بیشتر است.
 
 
مدیر کانون فرهنگی هنری حضرت ابوالفضل العباس(ع) در تشریح فعالیت های کانون در بحث همدلی و کمک های مومنانه، بیان کرد: مساجد محل خدمت هستند و اگر فردی در مسجد حاضر می شود باید از مسجد بهره ببرد. حال یکی بهره معنوی می برد و یکی هم ممکن است بهره ای که می برد این باشد که مشکلی از مشکلاتش برطرف شود. حال این مشکل می تواند مادی باشد، ممکن است مشکل در خانواده اش باشد، ممکن است در شغلش باشد، در ازوداجش باشد.
 
 
وی ادامه داد: یک مسجد شئون مختلفی دارد و تمام این شان ها برمی گردد به اینکه مسجد باید محل خدمت باشد. اینکه حضرت امام (ره) می فرمایند «مساجد سنگر هستند و مساجد پایگاه اصلی حکومت اسلامی هستند»، سنگر بیانگر محل خدمت است. یعنی مساجد ما باید تبدیل شوند به سنگرهایی برای خدمت رسانی به مردم شوند. حال این خدمت رسانی گاهی در بعد معنوی هست گاهی در بعد مادی.
 
 
حجت الاسلام و المسلمین پورموسوی با اشاره به اینکه از گذشته بحث خدمت در مسجد و کانون حضرت ابوالفضل (ع) شاخص بوده است، بیان کرد: در این یکسال و نیم گذشته و از زمانی که بیماری منحوس کرونا شیوع پیدا کرد در راستای سفارشاتی که مقام معظم رهبری مبنی بر رزمایش مواسات و همدلی داشتند اقدامات متنوعی انجام شده است.
 
 
امام جماعت مسجد حضرت ابوالفضل (ع) ضمن اشاره به کار بسیار زیبایی که ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور انجام دادند و این رزمایش را تبدیل به یک پویش کرد، افزود: من شاهد بودم مساجدی که تا قبل از این فعالیت های چشمگیری نداشتند پس از این اقدام در این حوزه کارهای بسیار ارزشمندی انجام دادند. از ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد که این کار خیر را شروع کردند و این وحدت را بین مساجد ایجاد کردند، باید تشکر کرد.
 
 
مدیر کانون فرهنگی هنری حضرت ابوالفضل العباس(ع) در ادامه بیان کرد: در ابتدای این بحران با توجه به کمبود ماسکی که با آن مواجه بودیم کارگاه های زنان سرپرست خانوار مسجد حضرت ابوالفضل(ع) به کارگاه تولید ماسک سه لایه بهداشتی و لباس بیمارستانی (گان) تبدیل شد که روزانه 20000 ماسک تولید می شد و در اختیار مراکز درمانی و گروه های جهادی (طلاب، دانشجویان و...) که در مراکز درمانی و خدماتی مشغول به فعالیت بودند، قرار می گرفت.
 
 
حجت الاسلام و المسلمین پورموسوی با اشاره به رصد محرومان و کسانی که شغل خود را بر اثر کرونا از دست داده بودند، بیان کرد: با کمک خیرین بسته های معیشتی بصورت مستمر در این ایام بالغ بر 8000 بسته توزیع شد. همچنینی توزیع غذای گرم را نیز داشتیم که حدود بیش از 45000 پرس غذای گرم بین محرومان توزیع شد.
 
 
امام جماعت مسجد حضرت ابوالفضل (ع) در ادامه تشریح فعالیت های کانون در بحث همدلی و کمک های مومنانه افزود: یکی از اتفاقاتی که در این ایام کرونا انجام شد بحث توجه به ازدواج جوانان بود. در این راستا با کمک خیرین بیش از 90 جهیزیه به زوج های جوان اهدا شد و مقدمات ازدواج ایشان انجام شد.
 
 
وی ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات کانون و مسجد حضرت ابوالفضل (ع)  ارسال لوازم گرمایشی به مناطقی بود که از سیل و زلزله هنوز دچار آسیب هستند. در خراسان جنوبی، در منطقه آذربایجان و مناطق جنوبی کشور حدود 140 بخاری به این مناطق ارسال شد.
 
 
حجت الاسلام و المسلمین پورموسوی تاکید کرد: یکی از نکات مهمی که در مسجد و کانون حضرت ابوالفضل (ع) توجه ویژه ای به آن داشتیم بهره گیری از ظرفیت مساجد محل و حتی سطح استان جهت ارائه این خدمت رسانی هانی ها بود که برکات بسیار زیادی داشت.
 
 
مدیر کانون فرهنگی هنری حضرت ابوالفضل العباس(ع) در تشریح برنامه های آینده کانون حضرت ابوالفضل (ع) در سال 1400 بیان کرد: ما اعتقادمان بر این است که اگر از ظرفیت مساجد استفاده شود قطعا به سمت تشکیل ایران قوی حرکت خواهیم کرد و در سال 1400 تمرکز ویژه ای جهت لبیک به فرمایشات مقام معظم رهبری داریم.
 
 
وی ادامه داد: فعالیت های کانون در سه حوزه انجام خواهد شد. اولین حوزه فعالیت های آتی کانون حضرت ابوالفضل (ع) «خدمات اجتماعی مسجد» است که در ذیل آن مباحث کارآفرینی، اشتغال و تولید و حمایت را پیگیری خواهیم کرد. حوزه دیگر فعالیت ها بحث «ازدواج آسان» است که برنامه های مشاوره های قبل از ازدواج، ارائه برنامه های تشویق به ازدواج، برنامه هایی جهت تسهیل ازدواج و اهدای جهیزیه بصورت رایگان یا بصورت ارزان قیمت می باشد.
 
 
امام جماعت مسجد حضرت ابوالفضل (ع) در ادامه افزود: حوزه دیگری که در سال مسجد وکانون حضرت ابوالفضل (ع) 1400 پیگیری خواهد کرد حوزه «فرهنگ و رسانه» است. سال گذشته حضور کانون حضرت ابوالفضل (ع) در فضای مجازی با ساخت یک اپلیکیشن با نام «محفل» آغاز شد. ان شاالله در سال جاری هم در حوزه آموزش و هم در حوزه سواد رسانه و توانمندسازی نوجوانان و جوانان برای حضور قوی و تاثیر گزار در فضای مجازی انجام می شود.
 
 
کد خبر 1050952

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha