حجت الاسلام «عزالدین تقیزاده» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، اظهار داشت: میانه یک شهرستان متمایز و متفاوت با سایر شهرستانهای استان در حوزه وقف است، چرا که اغلب موقوفات در این منطقه دست نخورده و شناسایی نشده هستند. اما اداره اوقاف میانه جهت شناسایی این موقوفات با یک حرکت شاخص خود اقدام به حضور و بازدید میدانی از روستاها و بخشهای مختلف شهرستان کرده که در این راستا نیز توانستیم یکسری وقفهای جدید را شناسایی کنیم.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان میانه ادامه داد: شاخص ترین موقوفه شهرستان میانه شامل بحث موقوفه امامزاده سیداسماعیل بوده و بر این اساس نیم دانگ از شهر میانه متعلق به آستان سیداسماعیل علیه السلام میشود، ولی متاسفانه این موقوفه تاکنون دست نخورده مانده و روی آن کار چندانی انجام نگرفته است. البته اخیرا در راستای احیای این موقوفه با نصب امین موقوفه وارد عمل شده و در راستای رفع موانع، اقداماتی را انجام دادهایم که انشاالله با پشتیبانیها، شاهد شکوفایی و به ثمر نشستن نیات واقف و به تبع آن توسعه فعالیتهای فرهنگی قرآنی و اجتماعی و عمرانی امامزاده باشیم.
حجت الاسلام تقیزاده در خصوص موقوفه بزرگ دیگر این شهرستان نیز گفت: موقوفه مرحومه بانو بوالقیس که شامل ۹ روستا با مساحت ۵۴ هزار هکتار میشود، در مرحله تبدیل به احسن و واگذاری قرار دارد که با اتمام این موضوع، امیدواریم بتوانیم اقدام مهمی در راستای درآمدزایی، بهره وری و تثبیت موقوفه و از طرف دیگر به عنوان یک خدمت ماندگار برای مستاجران در حوزه این موقوفه انجام داده باشیم.
وی با تاکید بر لزوم ترویج و تبلیغ فرهنگ و سنت حسنه وقف بر اساس سیره حضرت خدیجه کبری (س)، اظهار کرد: ما باید این بانوی بزرگوار جهان اسلام را به عنوان الگو و سرمشق فرهنگ هم نوع دوستی و وقف و بذل و ایثار مال و جان برای اسلام و جامعه معرفی کنیم، چرا که ایشان با بصیرت و آگاهی و با ایمان به امام زمان شناسی ودین مداری با پاسداشت دین و پیامبر الهی ، تمامی ثروت و توان مالی خود را در جهت پیشبردوتوسعه وتعمیق دین مبین اسلام در دنیای آن روز اهدا کردند.
وی خاطرنشان کرد: امروز از تمامی افراد متمکن و ثروتمندان و اغنیایی که صاحب مال هستند، خواهشمندیم تا هر چه در توان دارند را در راستای گره گشایی از جامعه صرف کنند و حداقل با مساعدت و احسانهای خود در قالب وقف، درآمد و مازاد ثروت خود را برای کمک به فقرا و نیازمندان اعم از ایتام یا تهیه جهزیه برای دختران بی بضاعت و کمک به پسران در سن ازدواج و یا بیماران صعب العلاج صرف کنند. حتی این قشر توانمند میتوانند بخشی از درآمد خود را برای امر قرآنی در این ماه قرآنی اختصاص دهند که کار بسیار زیبا و ماندگاری است.
رئیس اداره اوقاف میانه گفت: افراد دارای بضاعت میتوانند با کمکهای شایسته خود در سر سفره های کسانی که این روزها با بیماری کرونا و مسائل اقتصادی درگیر هستند، سهیم شوند و یک عمل باقیات و الصالحاتی در زندگی چند روزه دنیوی اخذ کنند.
وی متذکر شد: هستند کسانی که جان و مال خود را در این دنیا وقف میکنند، اما بر اساس آیات الهی قرآنی، گاه مال بر جان مقدم میشود که این امر اهمیت احسان مال و صدقات را نشان میدهد و به معنای این است که وقف جان و مال مقدم بر سایر فضایل انسانی است.
وی در خصوص سایر اقدامات این اداره در سطح شهرستان، اظهار کرد: اداره اوقاف شهرستان میانه در چارچوب سیاستهای سازمان اوقاف و بر مبنای برنامههای ابلاغی در حوزه فرهنگی، طرح "آرامش بهاری" طرحی برای تحویل سال را با دعوت از مبلغان بومی و اعزامی از قم در روزهای عید نوروزومناسبتهای ملی و مذهبی درطول سال گذشته و امسال اجرا کرده است.
حجت الاسلام تقیزاده افزود: این طرح در روزهای کرونایی با محوریت امامزادگان جلیل القدر شهرستان از جمله امامزاده سیداسماعیل که یکی از امامزادگان شاخص کشوری نیز محسوب میشود و امامزاده سیدمحمد بخش کندوان با حضور زنان و مردان مومن و با رعایت پروتکلهای بهداشتی و اغلب به صورت مجازی برگزار شد.
وی با اشاره به برگزاری برنامههای متعدد فرهنگی این اداره در طول سال، گفت: ویژه برنامههای بصیرت عاشورایی را با محوریت بقعه امامزاده سیداسماعیل برای ایام محرم و صفر در سطح شهرستان برگزار کردیم و در حوزه حقوق ثبتی نیز موفق شدیم تا اسناد موقوفه بسیاری را از جمله سند ۵۴ هزار هکتار اخذ کنیم.
نظر شما