به گزارش خبرگزاری شبستان، حسن بهشتی پور در گفتگو با برنامه «رویداد» با اشاره به اینکه روسیه بعد از فروپاشی شوروی سیاست تقابل با امریکا را کنار گذاشت و در چارچوب جنگ سرد با امریکا وارد عمل نمی شود، تصریح کرد: روس ها سیاست تعامل و در عین حال رقابت را پیش گرفته است.
وی با بیان اینکه رقابت مذکور گاه منجر به تنش می گردد، افزود: دوره کنونی با نوعی تنش میان دو کشور همراه است.
بهشتی پور از مهم ترین دلایل این امر را روی کار آمدن دولت بایدن عنوان کرد و گفت: رویکرد بایدن نسبت به روس ها در مقایسه با ترامپ کاملا متفاوت است.
وی با اعلام اینکه ترامپ سعی داشت تعامل بیشتری با روس ها داشته باشد، ادامه داد: جز اولین سیاست های بایدن در برابر روسیه، حقوق بشر و کریمه بوده است.
بهشتی پور با اشاره به رفتار توهین آمیز بایدن در قبال پوتین گفت: این مسئله منجر به اخراج دیپلمات ها روسیه از امریکا شد و روس ها نیز متقابل چندین دیپلمات را اخراج کرد.
این کارشناس حوزه سیاسی با بیان اینکه رقابت و درگیری ها به سمت تنش بیشتر یا جنگ نخواهد رفت، خاطرنشان ساخت: بر اساس آنچه اعلام شده، در خرداد ماه قرار است ملاقاتی میان بایدن و پوتین انجام شود.
بهشتی پور با بیان اینکه تعاملات سیاسی دو کشور در بزنگاه همچنان برقرار خواهد بود، تصریح کرد: این دو قصد ندارند تشنج را تا جدی بالا برند که منجر به رو در رویی شود.
وی با اشاره به شکل سینوسی تنش ها میان دو کشور اظهار کرد: اینبار هم تصور می شود تنش زایی در ادامه مسیر گذشته باشد؛ چراکه روسیه، کریمه را از 2014 ضمیمه خاک خود کرده است که مورد اعتراض امریکا و اروپا بوده است.
بهشتی پور این کار روس ها را موجب موضع برتر آنها در شمال دریای سیاه عنوان کرد و گفت: امریکایی ها نیز در مسائل داخلی روسیه مداخله می کنند و این مسئله موجب متشنج شدن مناسبات دو کشور شده است.
این تحلیلگر حوزه بین الملل از کاهش تنش دوره ای میان دو کشور در آینده نه چندان دور خبر داد و افزود: امریکایی ها نیز ترجیح می دهند درپی تعامل با روس ها باشند؛ اما منافع خود را دنبال کرده و در مقطع مختلف از اهرم های فشار علیه روسیه استفاده کرده اند.
نظر شما