راه‌یابی به عرصه «اعمال صالح» انسان را به سعادت می رساند

حجت الاسلام دست داده گفت: راه‌یابی به عرصه «اعمال صالح» توفیق بزرگی بوده که انسان را به سعادت که حد اعلا و هدف اصلی آدمی در زندگی است آماده و نزدیک می کند.

حجت الاسلام «زین العابدین دست داده»، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در جهرم، با اشاره به شرح دعای روز هفدهم ماه رمضان، گفت: این دعا با «اللّهم اهدنی فیه لصالح الاعمال» آغاز می شود یعنی «ای خدا! مرا در این روز به اعمال صالحه راهنمایی کن».

 

مسئول دفتر امام جمعه جهرم با اشاره به اینکه انسان، صاحب اختیار است و می‌تواند رفتار خوب داشته باشد و «صالح» شود یا به عکس «طالح» باشد و جز «شر» از او صادر نشود، افزود: از خدای خود می‌خواهیم راهنمای ما برای رسیدن به اعمال شایسته باشد چرا که راه‌یابی به عرصه «اعمال صالح» توفیق بزرگی است.

 

وی ادامه داد: صالحات، همان کارهای خوب و شایسته بوده و اعمالی است که فرد و اجتماع را برای رسیدن به سعادت که حد اعلا و هدف اصلی آدمی در زندگی است آماده و نزدیک کند.

 

حجت الاسلام دست داده با اشاره به اینکه اعمال صالح نشان‌ها و ویژگی‌های خاص دارد، عنوان کرد: اعمال صالح از ایمان جدا نیست (یعنی فقط مؤمن عمل صالح می‌تواند انجام دهد)، از روی شعور و ادراک است، به قصد قرب الهی انجام می‌گیرد (یعنی خالصانه است)، لغو و بیهوده نیست و نتیجه‌بخش است، به موقع و شایسته است و در خدمت اجتماع بوده و دور از خودمحوری و خودخواهی است.

 

وی با اشاره به اینکه آن چه در عمل اسلامی، ارزش آفرین است، زمینه‌های عمل، انگیزه‌ها و نیت آن است نه منافع آن، عنوان کرد: آن‌چه امروزه رفتار برخی انسان‌ها را از عمل صالح دور می‌کند بی‌توجهی به همین نکته ارزشمند است؛ از خدا می‌خواهیم ضمیر ما را آگاه و پاک قرار دهد و نیت‌های ما را با عمل خداپسندانه، در خدمت به خلق و در راستای رضا و قرب خویش همراه کند؛ برخی در این ماه وقت سحر بلند نمی‌شوند و نماز صبح خود را اول وقت نمی‌خوانند؛ باید سحر بلند شوید و دعا بخوانید.

 

این کارشناس مذهبی در تفسیر «واقض لی فیه الحوائج و الامال؛ خدایا احتیاجات و آرزوهای من را برآورده کن. هرچه احتیاجات و آرزوهای شرعی دارم را برآورده کن»، نیز گفت: اگر امید داری که کسی دیگری دعایت را استجابت می‌کند، دعایت مستجاب نمی‌شود؛ اگر می‌خواهی که دعایت مستجاب شود ببین در دلت اگر به هیچ کس امید نداری، خدا را صدا بزنی، خدا حاجتت را می‌دهد.

 

وی همچنین به فراز دیگر این دعا «یا من لا یحتاج الی التّفسیر و السّؤال» اشاره کرد و گفت: در این فراز از دعای روز هفدهم ماه رمضان می گوییم «ای خدایی که احتیاج نداری من شرح بدهم»؛ خدا خودش همه چیز را می‌داند و احتیاجی ندارد که ما تفسیر کنیم؛ نه تنها خدا به تفسیر و سؤال احتیاج ندارد، بلکه ائمه ما هم به آن احتیاج ندارند و از احوال ما باخبرند؛ البته دانستن آن ها منافی این نیست که ما عرض حال کنیم و با خدایمان نجوا کنیم و گناهانمان را یکی یکی بشمریم و حاجاتمان را هم ذکر کنیم و بخواهیم.

 

مسئول دفتر امام جمعه جهرم با اشاره به فراز پایانی این دعا، گفت: «یا عالماً بما فی صدور العالمین؛ ای خدایی که ناگفته به حاجات و به اسرار خلق آگاهی» حالا چرا خدا احتیاج ندارد به سؤال و تفسیر؛ برای اینکه عالم است و به هر چیزی که در دل مردم عالم است، خدا آگاه است؛ اما باید با خدا باشیم تا کار ما را درست کند.

 

کد خبر 1052168

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha