عقل و فطرت بزرگترین موهبت خداوند به بندگان است

حجت الاسلام دست داده گفت: بزرگ ترین موهبتی که خداوند به بندگانش عنایت فرمود، عقل و فطرت استچرا که عقل، دلیل و حجت درونی بوده که راهبری انسان را بر عهده دارد تا از ضلالت ها و گمراهی ها نجات یابد.

حجت الاسلام «زین العابدین دست داده» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در جهرم، در شرح دعای روزبیست و یکم ماه مبارک رمضان گفت: در فراز نخست این دعا آمده «اللَّهُمَّ اجْعَلْ لِی فِیهِ إِلَی مَرْضَاتِک دَلِیلاً؛ خدایا در این روز برایم راهنمایی به سوی رضا و خشنودیت قرار ده».

 

به گفته مسئول دفتر امام جمعه جهرم بهترین دلیل و راهنما برای رسیدن به رضایت و خشنودی خداوند متعال، خود اوست؛ معبودی که در همه زمینه ها وسایل هدایت را فراهم آورده است.

 

وی با اشاره به اینکه بزرگ ترین موهبتی که خداوند به بندگانش عنایت فرمود، عقل و فطرت است عقل، دلیل و حجت درونی است که راهبری انسان را بر عهده دارد تا از ضلالت ها و گمراهی ها نجات یابد؛ البته به این بسنده نشده و خداوند از ابتدای خلقت بشریت تا کنون 124هزار پیامبر و 12 امام معصوم  را به سوی آدمیان فرستاده است.

 

حجت الاسلام دست داده ادامه داد: پروردگار آن جا که به خلقت انسان مباهات کرده و او را اشرف کاینات قرار داده است، اتمام حجت می کند و محبّت و عشق خود را به اثبات می رساند تا انسان به بالاترین مراحل و مدارج، که مقام رضوان و رضایت پروردگار است، دست یابد.

 

به گفته وی هرگاه انسان خدا را فراموش کند و به گناه دچار شود، در موقع مناسب چراغ هدایت روشن می شود، علامت می دهد و صراط مستقیم را می نمایاند تا آدمی به بیراهه نرود و بیش از این در منجلاب گناه و معصیت غوطه ور نشود.

 

این کارشناس دینی به فراز دیگر این دعا «وَلا تَجْعَلْ لِلشَّیْطانِ فیهِ عَلَىَّ سَبیلاً؛ و راهى براى تسلط شیطان بر من باقى مگذار» اشاره کرد و اظهار داشت: شیطان، موجود مکّاری است که با ظاهری آراسته و باطنی خطرناک در دل ها رسوخ می کند و بر گُرده ها سوار می شود؛ مار خوش خط وخالی است که نیشش از ره کینه است.

 

وی اضافه کرد: در آیات قرآن کریم چنین آمده که شیطان به عزت خداوند قسم یاد کرده است، انسان را گمراه کند، دام های او رنگارنگ و گسترده بوده و ابلیس با تزویر و دورویی خانه دل را به ناراستی ها می آلاید.

 

مسئول دفتر امام جمعه جهرم با اشاره به اینکه باید در برابر اغواگری شیطان به پا خاست و راه نفوذ او را بست و خانه دل را از وجود وسوسه هایش خالی کرد، اظهار داشت: باید از نفس و خواهش های او پیروی نکرد بلکه قوای عقل را در برابر وی به مقابله فرا خواند.

 

وی با اشاره به اینکه اگر کسی شیطان را دوست خود قرار دهد، با ضرر عظیمی مواجه شده و عمرش تباه می شود، عنوان کرد: هرکس به خدا نزدیک تر است، خطر هجوم شیطان به او بیشتر می شود.

 

این کارشناس دینی به فراز دیگر این دعا «وَاجْعَلِ الْجَنَّةَ لى مَنْزِلاً وَمَقیلاً؛ و بهشت را منزل و آسایشگاهم قرار ده» اشاره کرد و گفت: اجر و مزد مبارزه با شیطان و حرکت در مسیر رضای خداوند، منزل و جایگاه بهشتی است؛ امیرالمؤمنین (ع) در همین باره می فرماید: فقط کسانی از بهشت عبور می کنند که با نفس خود مبارزه کنند.

 

به اذعان وی، بهشت، موعود و میعادگاه نیکان و ابرار بوده و برخاسته از خوبی ها و شایستگی ها است؛ همان جایی که دارالقرن و خانه «عدن» است؛ به نظر می آید که تعبیر و نام گذاری آن به «جنّت» برای تشبیه به جنّات و باغ های دنیاست تا تفهیم آن برای زمینیان آسان شود وگرنه جنّات آخرت با باغ های دنیا قابل قیاس نیست.

 

حجت الاسلام دست داده با اشاره به فراز پایانی دعای روز بیست و یکم ماه رمضان «یا قاضِىَ حَواَّئِجِ الطّالِبینَ؛ اى برآرنده حاجات جویندگان» خاطرنشان کرد: قطعا کسی که می تواند تمام حاجات انسان ها را بدون هیچ محدودیت و مانعی برآورده کند پروردگارعالمیان بوده که مالک همه هستی است.

 

کد خبر 1053499

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha