حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد ملک زاده در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم با اشاره به اهمیت و فضیلت فوق العاده شب قدر در کلام قرآن و اهل بیت(ع) اظهار داشت: بر اساس احادیث نابی که از حضرات معصومین(ع) به دست ما رسیده، شب قدر در دهه آخر ماه مبارک رمضان واقع شده و به احتمال بسیار زیاد، همان شب بیست و سوم این ماه عزیز است.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان این که شب قدر، شب تعالی روحی انسان و بهترین زمان برای تقرب الی الله است، گفت: کلمه "قدر" در لغت به معنای اندازه و بر این اساس، "تقدیر" به معنای اندازه گیری است اما در اصطلاح، منظور اندازه و محدوده وجودی هر چیزی است.
وی افزود: در توضیح این مطلب باید عرض کنم که در نظام آفرینش خدای متعال، هر چیزی دارای قدر و اندازه ای است و این طور نیست که برخی مدعی می شوند این نظام خلقت ، حساب و کتابی ندارد، بلکه دقیقاً و بر اساس نظم و ترتیب دارای حساب و کتابی است، منتهای مراتب فقط امور مادی را شامل نمی شود بلکه مهم تر از آن امور معنوی است.
این پژوهشگر و نویسنده حوزوی با بیان این که شب قدر، شبی است که کلیه مقدرات یک ساله انسان با اراده، اختیار و قابلیت های خود او تقدیر می یابد، گفت: پیامبر اعظم (ص) در حدیثی می فرمایند که شب قدر، سرور همه شب هاست و امام صادق(ع) نیز تأکید می نمایند که این شب در واقع قلب ماه رمضان است و همه این احادیث به خاطر آن است که ما آگاه باشیم چه شبی در انتظار ماست و بکوشیم در آن توفیق توبه و استغفار پیدا کنیم.
وی بیان داشت: آن چه ما از کلام ائمه اطهار(ع) یادگرفته ایم این است که در شب قدر، وقایع و حوادث یک سال اعم از امور جاری زندگی، مرگ، رزق و روزی، سعادت و شقاوت بندگان و ... تقدیر شده و به امضای امام معصوم(ع) می رسد و اهمیت این شب تا بدانجاست که اهل بیت(ع) بر احیای آن حتی در حالت مریضی نیز تأکید کرده اند.
نظر شما