خبرگزاری شبستان-مازندران؛ مشکلات اقتصادی این روزها با پوست و خون مردمان شهرها و روستاهای کشور عجین شده البته کرونا و تعطیلی کسب و کارها به دلیل قطع زنجیره ابتلا به این بیماری ناخوانده نیز مزید برعلت شده است. درگذشته های نه چندان دور تنها از تعداد محدودی از مردم به عنوان نیازمند یاد می شد اما الان تا چشم کار می کند دور و اطرافمان مردم برای تامین مایحتاج زندگی و سیر کردن شکم خانواده خود با مشکلات ریز و درشت دست و پنجه نرم می کنند. و عده ای حتی به نان شب خود محتاج هستند. امروز در شهرها که آپارتمان ها و برج ها به ویژه بانک های متعدد، شانهبهشانه هم قد کشیدهاند، حکایت نان، حکایت دیگری شده است. و در گوشهای از این شهرهای شلوغ آدمهایی هستند که نان ساده برای سفرههای سادهشان نسیه میبرند. البته هستند نانوایی ها و شاطرهایی که به مدد همت والای خیرین و مردم نیک اندیش و نوع دوست نان مهربانی دست نیازمند می دهند. اما جوابگوی رشد روز افزون فقر در سایه سوء تدبیر برخی مسئولین و بهانه تراشی آنها از کرونا و ضربه به اقتصاد کشور نیست.
در هیاهوی شهرهای مازندران همانند دیگر نقاط مختلف ایران عزیز، آدمهایی زندگی میکنند که خیلیوقتها برای خرید چند لقمه نان، دستهایشان خالی است. درحالیکه نان گاه تنها غذایی است که سر سفره بعضی خانهها لقمه میشود. و در همین حوالی هستند افرادی که همین نان خالی را از نمی توانند سر سفره خود لقمه کنند.
نداری و نان نسیه به خانه بردن در این محلهها چنان درد فراگیری شده که در چندسال اخیر تعدادی از سازمانها و نهادهای عمومی بخشی از اعتباراتشان برای فعالیتهای عامالمنفعه و خیریه را صرف صافکردن حساب نسیه مردم به نانوایی ها میکنند؛ هنوز هم هستند آدم هایی که دست شان برای رونق سفره نیازمندان به خیر می رود. و هر روزی ازسال که بهانهای برای کار خیر است میآیند و حساب نان نسیه مردم را در نانواییها صاف میکنند و یا با پرداخت وجه به شاطر از نانوایی وعده نان صلواتی می گیرند.
مراکز نیکوکاری کمیته امدادپایگاه های مقاومت بسیج، مساجد و یا کانون های خدمت رضوی و خادمیاران افتخاری امام رضا(ع) نیز با ارائه طرح های ابتکاری و توزیع نان رایگان، توزیع کارت نان و ژتون نان و... در تلاش اند تا سفره ای بی نان نماند. یکی از این افراد و مراکز، مرکز نیکوکاری شهید اندرزگو شهرستان بابل استان مازندران است که با همراهی خیرین و ائمه جماعات و جمعه در بحث تامین نان نیازمندان پیش قدم شده است.
به همت همین مرکز نیکوکاری شهید اندرزگو و با همکاری قرارگاه جهادی شهید اندرزگو و بنیاد ملی خانواده استان مازندران مراسم رونمایی از کارت برکت همدلی شهید اندرزگو با حضور حجت الاسلام«حسن روحانی» اما جمعه بابل برای اولین بار در کشور با هدف توزیع عابر کارت جهت تهیه نان نیازمندان شهرستان بابل برگزار شد.تا این عابر بانکها فقط در دستگاههای پوز نانواییها عمل کند، و هیچ فردی محتاج نان شب خود نباشد.
مسئول گروه جهادی شهید اندرزگو بابل درخصوص طرح توزیع «کارت برکت همدلی شهید اندرزگو» در گفتوگو با خبرگزاری شبستان، میگوید؛ این اقدام برای اولین بار در کشور صورت گرفت، همانطور که میدانید هر کار جدیدی مقدمهای دارد و بر اساس مشکلات ایدهای به ذهن میرسد.
«حسین عظیمی» اضافه میکند؛ همواره اطراف ما افرادی هستند که مشکلات اقتصادی دارند و از همه بدتر در شرایطی حتی پول خرید یک نان را ندارند، از طرفی برخی از مردم کفاره پرداخت میکنند و ائمه جماعات و جمعه نیز با تهیه بن و تحویل آن به مستمندان کمک میکنند تا آنها نان تهیه کنند.
وی یادآور میشود؛ پس مسئله اول بحث نان و دوم بحث کرامت انسانی که باید حفظ شود، سوم اینکه بسیاری از نانواییها برای دریافت بن همکاری نمیکردند و نکته دیگر اینکه بسیاری از خیرین به نیازمندان پول میدادند تا نان بخرد ولی آن شخص چیزهای دیگری تهیه میکرد، همه این موارد باعث شد تا به ایده تازهای روی بیاوریم.
عظیمی خاطرنشان میکند؛ آمدیم عابربانکهایی طراحی کردیم که فقط در نانواییها قابل استفاده باشد، بعد تقریبا به همه نانواییهای شهر بابل (بهعنوان پایلوت) سر زدیم که حدود ۲۰۰ نانوایی بودند و برای همه عابر کارت و دستگاه پوز را تعبیه کردیم.
وی ادامه میدهد؛ در ابتدای کار حدود ۱۰۰ کارت آماده کردیم تا بین نیازمندان توزیع شود، هزینه شارژ هر کارت به ارزش ۱۰۰ هزار تومان در مرحله اول از محل کفارههای که دست ائمه جماعات و جمعه است تامین شد، کارتها آماده توزیع (توسط ائمه جماعات و جمعه) هستند و امیدواریم تا آخر تابستان سال جاری بتوانیم برای حدود هزار نفر کارت تهیه کنیم.
عظیمی ادامه داد؛ برای اینکه این کارتها فقط و فقط برای خرید نان باشند برای هر کدام سقف خرید مبلغ روزانه تا ۱۰ هزار تومان انتخاب کردیم، امیدواریم با این اقدام شاهد این موضوع نباشیم که کسی به معنای واقعی به نان شب خود محتاج است.
به گزارش شبستان؛ مجموعه اندرزگو در مباحث مختلفی اعم از رفع آسیبهای اجتماعی، ساخت خانه محروم، مهیا نمودن اسباب سفر به اربعین، توزیع اطعام مهدوی در شب های ماه مبارک رمضان، اجرای برنامه فرهنگی در ایام تابستان و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی نظیر طلاق و ... فعالیت دارد، که هر کدام در سرفصل خاص خود قابل تحلیل است.
نظر شما