حجت الاسلام «زین العابدین دست داده» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در جهرم، در شرح دعای روز بیست و چهارم ماه مبارک رمضان به فراز نخست دعا «اللهم انی اسئلک فیه ما یرضیک؛ خدایا در این روز از تو درخواست میكنم آن چه را كه رضای تو در اوست» اشاره کرد و گفت: در این دعا از خداوند خواستاریم که به ما توفیق دهد آنچه را که رضایت او در آن است انجام دهیم.
مسئول دفتر امام جمعه جهرم در پاسخ به این سئوال که چه چیزهایی موجب رضایت پروردگار عالمیان می شود، افزود: هر عملی را که خداوند انسانها را به انجام آن امر فرموده است موجبات رضایت خداوند از بندگان است که اگر بنده ای به آن دستورات عمل کند رضایت خداوند را برای خود واجب کرده و اگر نافرمانی از آن دستورات نماید خشم و غضب الهی را بر خود واجب کرده است.
وی ادامه داد: اگر میخواهید بدانید كه خدا از شما راضی هست یا نه، ببینید خودتان در ته دل از خدا راضی هستید؛ اگر راضی باشید، خدا هم از شما راضی است.
حجت الاسلام دست داده به فراز دیگر این دعا «و اعوذبک مما یوذیک؛ و به تو پناه میبرم از آن چه تو را پسند است» اشاره کرد و گفت: در اینجا منظور از «مما یوذیک؛ آنچه که ترا ناپسند است» انجام اعمالی است که خداوند انسان را از انجام آن اعمال منع کرده مانند دروغ، غیبت، تهمت و... که هنگامی که انسانی یکی از این اعمال را انجام دهد موجبات عذاب و عقوبت الهی را فراهم می سازد.
وی ادامه داد: امام موسی بن جعفر (ع) در حدیثی فرمودند: «ان الله حرم الجنه علی کل بذی قلیل العیاء لایبالی ما قال و ما قیل فیه» یعنی «خداوند بهشت را حرام نموده بر کسانی که دارای زبانی فحاش اند و حیای آنها کم است، باک ندارند از اینکه خودشان چه می گویند و باک ندارند که درباره آنان چه گفته می شود» که این نمونه ای از اعمالی است که در پیشگاه خداوند زشت و ناپسند است و انجام آن باعث عقوبت الهی می شود، که ما نیز در این روز به خداوند پناه می بریم تا ما را از تمامی اعمالی که موجبات خشم و غضبش را فراهم می کند دور سازد.
این کارشناس مذهبی به فراز دیگر دعای روز بیست و چهارم ماه رمضان «و اسئلک التوفیق فیه الان اطیعک و لااعصیک یا جواد السائلین؛ و از تو توفیق میخواهم كه دراین روز به فرمان تو باشم و هیچ نافرمانی نكنم ای عطا بخش سوالكنندگان» اشاره کرد و گفت: هر بنده ای برای آنکه به هدایت و رستگاری دست یابد لازمه آن این است که اطاعت خداوند و رسولش را کند، چرا که رسول، فرستاده خداوند است که دستورات خدا را برای مردم بیان می دارد.
وی ادامه داد: اگر کسی از رسول خدا (ص) اطاعت نکند یقینا خدا را اطاعت نکرده و کسی که خدا را اطاعت نکند از پیروان شیطان گشته و کافر تلقی می شود به طوری که خداوند عزوجل در قرآن کریم می فرماید: «قل اطیعوالله و الرسول فان تولوا فان الله لا یحب الکافرین» یعنی «بگو اطاعت خداوند و رسولش را کنید پس اگر روی برگردانید به درستی که خداوند کافران را دوست ندارد» پس کسانی که نافرمانی خداوند و رسولش را می کنند جزو کافرانند و از رحمت خداوند به دور بوده و خداوند آنان را هدایت نمی کند چنانچه در قرآن می فرماید: «إِنَّ اللهَ لاَیَهْدِی القَوْمَ الكَافِرینَ» یعنی «و خداوند قوم کافر را هدایت نمی کند» پس ما نیز در این روز از خداوند می خواهیم که به ما توفیق دهد تا از دستوراتش پیروی کرده و هیچ گاه نافرمانی او را نمی کنیم.
حجت الاسلام دست داده عنوان کرد: در پایان دعا برای استجابت دعا میگوییم؛ ای خدایی كه به هر كسی كه از تو چیزی سئوال میكند، تو جود میكنی و نسبت به او بخشش داری، دعای ما را اجابت كن! ما گاهی سائلین را رد میكنیم؛ اما خدا درخواست همه را میدهد و رد نمیكند؛ ولی گاهی چیزی كه صلاح ما نیست را از خدا میخواهیم و خدا نمیدهد؛ البته آن خواسته را هم در قیامت برآورده میكند؛ در قیامت بندگان میپرسند؛ خدایا اینها كه به ما میدهی چیست؟ خطاب میآید كه در دنیا خواستی صلاح نبود بدهیم و الان آن را برآورده میكنیم.
نظر شما