پنجاه بدر آیینی سنتی در قزوین برای طلب باران

پنجاه بدر آیینی سنتی و خاص در قزوین است که در پنجاهمین روز سال و برای طلب باران برگزار می شود.

خبرگزاری شبستان- قزوین؛ مراسم پنجاه بدر آیینی سنتی برای باران خواهی است که ۱۹ اردیبهشت ماه برابر با پنجاهمین روز سال برگزار می شود که قزوینی ها در این روز با خواندن دعا و نماز طلب باران می کنند.

 

البته این آیین سنتی در سال جاری هم به دلیل شیوع کرونا و ضرورت رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی برگزار نمی شود ولی تبیین بخش هایی از این مراسم لازمه فراموش نکردن سنت هایی این چنینی است.

 

مراسم پنجاه بدر در واقع آیینی برای طلب باران و یا شکرگذاری به پاس بارش های باران است، در گذشته قزوینی ها در این روز برای نزول باران دعا کرده و یا با خواندن نماز باران، از خداوند متعال سالی پر از باران و نعمت را طلب می کردند.

 

این آیین هر ساله در مصلای قزوین برگزار می شد و مردم با خواندن دعا و نماز طلب باران می کردند؛ مصلا مکانی در جنوب شهر قزوین است که مردم قزوین معتقد هست که امام رضا (ع) و یارانش هنگام گذر از قزوین در آن نماز خوانده و مکانی مقدس است.

 

در کنار ویژگی های معنوی این مراسم کهن، آیین پنجاه بدر با تفریح و گذراندن ساعتی از روز در دامان طبیعت و طبخ غذاهایی مخصوص این روز همراه است که دیماج و آش رشته از جمله این غذاها است که خانواده های قزوینی در کنار هم آن را صرف می کنند.

 

آیین پنجاه بدر به گفته کارشناسان میراث فرهنگ قدمتی بیش از یک هزار ساله دارد و برخی ها هم ریشه آن را پیش از تاریخ اسلام می دانند، البته گفته می شود این مراسم در گذشته در بیشتر نقاط ایران برگزار می شده و وجود معابد آناهیتا در شهرهای مختلف دلیل بر این ادعاست.

 

 

کد خبر 1054865

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha