برگزاری اولین داوری کمسیون ماده ۴ در سال ۱۴۰۰

اولین جلسه کمسیون ماده ۴ مربوط به بخش داوری شیما و مالکیت معنوی در سال ۱۴۰۰ با حضور دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور برگزار شد.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور، این داوری با حضور مریم پورشهابی دبیر جدید کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور و تعدادی از داوران حوزه مد و لباس با رعایت تمامی پروتکل­های بهداشتی برگزار شد.

در این جلسه پورشهابی با بیان اینکه صنعت مد در میان افراد و کشورهای مختلف دارای اهمیت زیادی می­باشد و در سال­های اخیر صنعت مد و لباس جایگاه خود را در ایران که فرهنگ غنی در این زمینه دارد باز کرده است تا بستری برای حمایت از طراحان و تولیدکنندگان لباس باشد، وی گفت: بسیار مهم است که دانشگاه در حوزه مد و لباس بیشتر وارد شده و پژوهش­های بیشتری در حوزه طراحی مد و لباس انجام دهد.

وی اضافه کرد:کارگروه مد و لباس این آمادگی را دارد که با همکاری دانشگاه کلاس­های آموزشی تخصصی برای طراحان و دوستداران این حوزه که علاقمند هستند از علوم و فناوری نوین حوزه مد و لباس آگاهی داشته باشند درفضای مجازی ( بصورت ورک شاپ ) برگزارنماید.

دبیرکارگروه ساماندهی مد و لباس بیان کرد : طراحان استقبال خوبی برای ثبت آثارشان و دریافت نشان شیما و مالکیت معنوی داشته­اند، که همین امر باعث شده حس رقابت بین طراحان بخصوص طراحان جوانی که در این عرصه قدم گذاشته­اند داشته باشیم. البته طراحان ما باید به این امر توجه داشته باشند ایران کشور 77 اقلیم می­باشد که هرگوشه از این خاک پوشش خاص و المان­های مختص خودش را دارد و طراح باید با توجه به این موضوع، مدل­هایی را طراحی کند که برگرفته از فرهنگ ایرانی اسلامی و آمیخته با فرهنگ بومی و سنتی اقوام ایرانی باشد و همچنین این طرح­ها مورد توجه و تأیید عموم و عرف جامعه نیز قرار گیرد.

مینوکریم نیا طراح لباس، پژوهشگر و مدرس دانشگاه یکی از داوران این کمسیون نیز با اشاره به اینکه کارگروه ساماندهی مد و لباس با همکاری طراحان این عرصه توانست تغییرات خوبی در پوشش جامعه بوجود بیاورد افزود: در سالهای قبل پوشش در جامعه بخصوص پوشش بانوان از لحاظ کاربردی جایگاه خوبی نداشت ولی اکنون کارها با اصول طراحی و با استفاده از رنگ ارائه می­شود و باعث شده مردم بیشتر از طرح­های ایرانی استفاده نمایند.

دکتر فاطمه بهرامی از دیگر داوران این کمیسیون نیز بیان داشت: متاسفانه برخی از کارهایی که برای کمیسیون ماده 4 ارائه می­شود با هدف دریافت شیما و مالکیت معنوی و برای گرفتن بیمه هنرمندان می­باشد، که این امر باعث شده کارها با اصول طراحی ارائه نشده و از نظر این کمیسیون مورد تأیید قرار نگیرد.

لازم به ذکر است: نشان شیما یا همان شناسه یکپارچه مد و لباس ایرانی یک تاییدیه از سوی کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور است که به لباس‌ها، زیورآلات، کیف و پایپوش و پوشش سر طراحی شده توسط طراح، داده می‌شود و بعد از تاییدیه در سیستم اطلاعاتی طراحان به ثبت می‌رسد. نشان شیما و امتیار مالکیت معنوی مانند ثبت اختراع است و نشان می‌دهد طرح طراح، ایده‌ای نو و ناب بوده و متعلق به وی است و سایر افراد تنها با اجازه طراح می‌توانند از آن طرح بهره‌بردای اقتصادی کنند.

دریافت نشان شیما امتیازهای گسترده‌ای برای طراحان حوزه مد و لباس دارد که شامل:

طراحانی که 10 نشان شیما دریافت کرده باشند می­توانند از مزیت بیمه هنرمندان بهره­مند شوند.
برای شرکت درجشنواره­ها، نمایشگاه­ها و به چاپ رسیدن اثر در ژورنال، نیاز به نشان شیما می­باشد.
در صورت دریافت مالکیت معنوی، اثر به نام طراح ثبت می­شود و اگر از اثر کپی برداری شود دادگاه گواهی ثبت اثر را آماره­ای بر طراحی او قرار می­دهد.

یادآوری می‌شود " طراحان برای آشنایی بیشتر با نشان شیما و امتیاز ثبت معنوی آثار خود می‌توانند به سایت کارگروه ساماندهی مد و لباس به آدرس: https://iranmode.farhang.gov.ir بخش شناسه یکپارچه مد ایران و شناسه یکپارچه زیورالات مراجعه کنند.

کد خبر 1054978

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha