به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، توسعه و گسترش فرهنگ و سنت حسنه قرضالحسنه در جامعه ضرورت به شمار می آید. اين مهم بدليل اهميت معنوی و اجتماعی ۱۳ بار در قرآن مورد تأكيد قرار گرفته است. از این رو کسانی هستند که زندگی خود را در راه این ضرورت و اهمیتی که قرآن نیز به آن تاکید کرده است گذاشته اند.
«محسن دلال زاده»، متولد 1343 است. دهه های زندگی او در راه خیر سپری شده است.این راه خیر از برادر مرحوم او برایش باقی مانده است.
نقشی که بردارش در تاسیس صندوق قرض الحسنه در مسجد لر زاده در سال 1346 داشت، در زندگی او نیز تاثیرگذاشته است. او هم روزهای خود را در صندوق های قرض الحسنه می گذراند تا گره ای از مشکلات مردم باز کند.
او در این باره فعالیت های صندوق قرض الحسنه به خبرنگار شبستان می گوید: کار صندوق ها اعطای وام قرض الحسنه به مستمندان و گرفتاران آبرو دار است. عمدتا از طریق معرف به ما معرفی می شوند.
دلال زاده ادامه می دهد: صندوق های قرض الحسنه توسط مردم تاسیس شده اند و فعالیت آن مردمی است، صد درصد مخالف و مقابل شرایط وام دهی بانک ها است. بانک ها از مردم خرد پول می گیرد و به مردم ثروتمند وام های کلان می دهد، مثلا به کارخانه دارها وام های کلان می دهد، این کار بانک درست است اما ما دقیقا برعکس از غنی ها پول جمع می کنیم و به نیازمندان می دهیم.
پول هایی که مردم به صورت قرض الحسنه در این صندوق ها حساب باز می کنند، همانند یک آب جاری است و از حساب اغنیای خیرخواه به حساب نیازمندان واریز می شود و از این طریق به فقرا خدمات ارایه می شود.
او با صراحت می گوید: قرض الحسنه دستور الهی و برکت خدایی در آن جاری است. بدون هیچ سودی ما وام اعطا می کنیم و به دنبال سود اخرویی هستیم. حکم قرآن خداوند به این وام ها برکت می دهد. سود اخرویی می گیریم. هر کسی هم در این صندوق پول می گذارد، سود اخرویی می گیرد، ممکن است از ارزش پولش کم شده باشد اما ارزش پول را در جای دیگر جستجو می کند در گره گشایی از نیازمندان و به او سود می رساند.در واقع ما بهره را به نفع فقرا گرفته ایم. اغنیا هم از دل راضی هستند که این بهره به نفع نیازمندان باشد.
صندوق های قرض الحسنه عمدتا توسط اصناف و بازاریان اداره می شود، آقای دلال زاده هم در خیابان ظهیر الدوله با بردارش به صورت شرکاتی مغازه ای دارد اما بیشتر وقت خود را در صندوق ها برای گره گشایی از مردم می گشاید.
او زندگی آبرومندانه خود را مدیون برکات معنوی صندوق قرض الحسنه است و می گوید: خداوند به من یک برادر خوب داده است. با اینکه در مغازه شریک هستیم ولی بیشتر وقت را در صندوق می گذرانم و او مغازه را اداره می کند تا در ثواب اخرویی شریک باشد.
او دوستان خوبی نیز در صندوق قرض الحسنه یافته است و معتقد است: دعای خیر مردم پشت من و دوستانم است. خیلی از مردم هنگامی به صندوق برای دریافت وام مراجعه می کنند و وام را بدون سود و در همان روز دریافت می کنند، اشک ذوق می ریزند و دعا می کنند.
خیرخواهانی همانند آقای دلال زاده در کشور کم نیستند که سنت قرآنی قرض الحسنه را در جامعه ترویج می دهند. نیک است این سنت حسنه به عنوان یک فرهنگ درمیان تمام مردم جای بیفتد تا از نیازمندان آبرودار
دستگیری شود و مشکلات آن ها گره گشایی شود.
نظر شما