به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، عبیدالله رستمی مدیر کل فرهنگ وارشاد اسلامی کردستان در جلسه ویژه انتخاب و معرفی روستاهای قرآنی استان که با حضور نهادها و سازمانی فرهنگی و قرآنی استان در محل اداره کل ارشاد برگزار شد، اظهار کرد: استان کردستان دارای ظرفیت بسیار قوی در خصوص فعالیتهای قرآنی و همچنین توانمندیهای زیادی در زمینه قاریان برجسته و گردشگری قرآنی است و در حال حاضر در استان چندین قرآن با قدمت بسیار زیادی تبدیل به محل زیارت مردم شده است.
وی افزود: براساس شاخصهای تعریف شده در دستورالعمل انتخاب و معرفی روستاهای قرآنی، سه روستای نوگل، باینچوب از توابع شهرستان سنندج و روستای مجسه از توابع شهرستان بانه دارای شرایط لازم براساس معیارهای مذکور بودند.
رستمی اضافه کرد: طرح ملی روستای قرآنی در کشور و استان ها با هدف الگوسازی و جهتدهی فعالیتهای قرآن در روستاها، انجام میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان در خصوص شاخص ها ومعیارهای انتخاب اظهار داشت: شاخصهای انتخاب و معرفی روستاهای برتر قرآنی کشور و استان در این طرح ملی شامل فعال بودن در مباحث آموزشی، پژوهشی، تبلیغی و ترویج قرآن، مؤسسه ها و مراکز قرآنی، نشستهای خانگی و هیأتهای قرآنی، دورهها و کارگاههای آموزشی قرآن، قرآن آموزان، و حافظان، قاریان، مربیان، خادمان، پیشکسوتان و فعالان قرآنی است.
رستمی بیان کرد: کرسیهای پژوهشی، آثار علمی و آموزشی قرآنی، محافل تلاوت قرآن، محصولات قرآنی، برگزیدگان قرآنی در مسابقات و جشنوارههای شهرستانی، استانی و ملی، گروههای فعال مناجات خوان، همخوانی و سرود قرآنی، موقوفههای قرآنی، مساجد مجری طرح ملی تلاوت نور و اثربخشی فعالیت های قرآنی از دیگر معیارهای انتخاب روستاهای قرآنی است.
وی ضمن اشاره به معیارهای و شاخصهای روستای قرآنی اذعان داشت: معیار سنجش در دو بخش عمومی و تخصصی مورد ارزیابی هیات انتخاب قرار گرفت و اولویت با روستاهایی بوده است که در مباحث آموزشی، پژوهشی، تبلیغی و ترویج قرآن کریم و شاخصهای کیفی فعالتر بودند.
دبیرشورای فرهنگی عمومی استان در پایان یادآور شد: هیات انتخاب روستاهای برتر قرآنی استان تاکنون با برگزاری جلساتی، از بین روستاهایی که قبلاً اعلام آمادگی کردند، همچنین براساس شاخصهای تعیین شده و امتیازهایی که کسب کرده بودند، روستاهای برگزیده و برتر را انتخاب کردند.
طرح ملی «انتخاب و معرفی روستای قرآنی ایران» از سوی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به منظور ساماندهی، تقویت و حمایت از فعالیتهای دینی در روستاها، با هماهنگی و جلب مشارکت دستگاههای فرهنگی و دینی ذیربط اجرا میشود.
نظر شما