بازارچه‌ای که در «بای»  بسم الله ماند/ اینجا دیگر پای اعتبار در میان نیست

بازارچه صنایع دستی فاروج با تعلل پیمانکار آن ساخته نشد و اعتبار این طرح به خزانه برگشت خورد.

خبرگزاری شبستان_فاروج؛ موقعیت ویژه شهرستان فاروج با توجه به قرار داشتن در مسیر جاده آسیایی و استان های شمالی و استان خراسان رضوی زمینه ساز سالانه تردد میلیون ها مسافر و گردشگر است و چه فرصتی از این بهتر برای عرضه و معرفی صنایع دستی شهرستان، اما این فرصت، زیر ساختی می خواهد به نام محلی برای عرضه مثل نمایشگاه یا بازارچه دائمی که صنعتگر شهرستان بی دغدغه به تولید بیندیشد و ضمن حفظ میراث ماندگار، در بازآفرینی صنایع دستی متناسب نیاز بازار با کاربری های متفاوت تلاش کند.

 

با این اوصاف، زمزمه های ساخت بازارچه صنایع دستی فاروج از نیمه دوم سال گذشته با تخصیص اعتبار برای آن، جدی تر به گوش می رسید  اما در حالی به پایان سال مالی می رسیم که این طرح بی آغاز، بی سرانجام شد.

 

یکی از صنعتگران شهرستان گفت: زمانی صنایع دستی می تواند برای خانوارهای تولید کننده ارزش اقتصادی داشته باشد که محلی برای عرضه و معرفی آن پیش بینی شده باشد، کم نیستند بانوانی که در این حوزه فعالیت دارند و به حق هم کارهایشان ارزشمند و زیباست  اما روی دستشان مانده و دیگر انگیزه ای برای تولید ندارند.

 

مریم داغستانی با بیان اینکه بازاریابی تخصصی است که بسیاری از صنعتگران یا راهش را بلد نیستند یا توانش را ندارند و لازمه هر تولیدی یافتن بازار آن است، افزود: چرخه تولید و عرضه در صنایع دستی معیوب است.

 

صنعتگر دیگری گفت: شنیده بودیم بازارچه صنایع دستی فاروج هم در دست ساخت است و به بهره برداری آن امیدها بسته بودیم، اما هر بار که از کنار محل ساخت آن عبور می کنم جز تلی از خاک چیزی دیده نمی شود.

 

 

*مهلت یک هفته ای برای تعیین تکلیف بازارچه صنایع دستی فاروج

 

معاون فرماندار فاروج گفت: با توجه به تخصیص اعتبار این طرح و عدم اجرایی شدن آن، برای تعیین تکلیف بازارچه به دستگاه مربوط مهلت یک هفته ای داده شده است.

 

«رضا قاسم زاده» افزود: پی کنی این طرح بهمن ماه سال گذشته انجام و کار رها شده است، آن هم در شرایطی که تا پایان سال مالی زمان زیادی باقی نمانده است.

 

وی با اشاره به اینکه پیگیری ثبت این طرح در 10 جلسه کاری انجام شده و انتظار می رود هرچه زودتر به سرانجام برسد، افزود: برای اجرای این طرح، ۳ میلیارد و 500 میلیون ریال اعتبار تخصیص یافته است.

 

* تعلل پیمانکار در اجرای طرح، اعتبار بازارچه فاروج را به خزانه برگرداند

 

«محمد رضا قهرمانیان»، معاون صنایع دستی اداره‌ کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی در این خصوص گفت: بعد از مشخص شدن پیمانکار، زمین اجرای طرح بازارچه فاروج در دی ماه تحویل داده شد که تعلل پیمانکار در اجرای طرح اعتبار بازارچه فاروج را به خزانه برگرداند.

 

معاون صنایع دستی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی افزود: دو بارندگی و ابتلای پیمانکار به کرونا به رغم انجام پی کنی، ادامه اجرای طرح را  تا فروردین امسال به تاخیر انداخت.

 

وی با اشاره به اینکه به مجری طرح تا هفته گذشته برای شروع کار مهلت داده شده بود، گفت: ظرف چهل روز گذشته دو نشست با مجری طرح برگزار شد که به امروز و فردا کردن شروع کار ختم شد و به تازگی هم اعلام عدم توانایی در اجرا کرده اند.

 

* پای بورس هم در میان است

قهرمانیان گفت: یکی از دلایل مطرح شده از سوی مجری طرح برای عدم توانایی در اجرا، هزینه کردن سرمایه اش در بورس بوده که به این ترتیب از اجرای طرح انصراف داد.

 

وی افزود: با انصراف مجری، اگر اعتبار در جای دیگر هزینه نمی شد باید به خزانه برمی گشت که متاسفانه برگشت خورد.

 

وی با بیان اینکه فعلا طرح اجرا نمی شود، گفت: در راه اندازی و کم و کیف بازارچه، معیارهایی همچون تعداد صنعتگران قابل و تولید کننده، تامین زمین در محل مناسب و..  لحاظ می شود.

 

قهرمانیان گفت: رویکرد در اجرای این طرح در فاروج راه اندازی بازارچه ای که توجیه اقتصادی نداشته باشد نبود و در صورت اجرا با چند غرفه به تناسب تعداد صنعتگران شهرستان آغاز به کار می کرد.

 

 وی افزود: زمین طرح در تملک ماست و ساخت آن در هر زمانی که اعتبار اختصاص یابد شدنی است.

 

ساخت بازارچه عرضه محصولات صنایع دستی از سوی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در شهر و به دنبال آن، واگذاری بخشی از عرصه سایت مسکن مهر فاروج از سوی اداره کل راه و شهرسازی  در کمیسیون ماده پنج در استان در ۲۰ شهریور سال ۹۹ مصوبه گرفت.

کد خبر 1056669

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha