به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، ماشاالله میرزا حسینی شنبه شب (25 اردیبهشت) در برنامه گفتگوی ویژه خبری سیمای مرکز استان با موضوع «نحوه برگزاری امتحانات نهایی» در خصوص اینکه چه ضرورتی برای برگزاری حضوری امتحانات نهایی پایه های نهم و دوازدهم وجود دارد؟ گفت: تصمیم بر حضوری بودن امتحانات پایه نهم و دوازدهم، توسط وزارت آموزش و پرورش و ستاد ملی مبارزه با کرونا انجام شده است.
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان بیان کرد: ضرورت برگزاری آزمون ها در این دو پایه به صورت حضوری به این دلیل است که در پایه نهم بخش مهمی از هدایت تحصیلی دانش آموزان و انتخاب رشته دبیرستان آن ها به نمرات دانش آموزان بستگی دارد.
وی ادامه داد: اگر امتحان در پایه نهم به صورت حضوری نباشد و به صورت غیرحضوری و مجازی انجام شود ممکن است سطح نمرات همه بالا باشد و ما پیک داوطلبی دانش آموزان برای رشته های تجربی و رشته های خاص را داشته باشیم؛ در بعضی از رشته ها متقاضی زیاد و در بعضی رشته ها متقاضی کمتر باشد.
میرزا حسینی ادامه داد: پس پایه نهم به این دلیل است که یک بخش مهمی از هدایت تحصیلی را شامل می شود و در پایه دوازدهم هم یک بخشی از نمره کنکور دانش آموزان برای ورود به دانشگاه همین نمرات دوره تحصیل است و اگر امتحانات پایه دوازدهم هم به صورت غیرحضوری برگزار شود شاید به عدالت نزدیک نباشد و بخشی که مربوط به نمرات می شود همه می توانند آن را کسب کنند و حق کسانی که در دوران تحصیل بهتر بودند و درس بهتری خواندند، ضایع می شود به همین دلیل تصمیم بر این شد که در این دو پایه امتحانات به صورت حضوری برگزار شود.
وی به برگزاری حضوری امتحانات نهایی سال گذشته اشاره کرد و گفت: سال گذشته شاید هنوز آمادگی آموزش و پرورش و جامعه در سطح الان نبود اما این آزمون ها به صورت حضوری برگزار شد و خدا را شکر هیچ مشکل خاصی هم در برگزاری آزمون ها نداشتیم و امسال هم از زمانی که اعلام شد امتحانات به صورت حضوری باید برگزار شود، جلسات و کارگروه های مختلفی در قسمت های مختلف آموزش و پرورش با هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی انجام شده و الان تقریباً صددرصد آماده برگزاری امتحان به صورت حضوری هستیم.
افزایش تعداد حوزه های امتحانی
میرزا حسینی گفت: یکی از کارهایی که انجام شد کم کردن تراکم دانش آموزان در حوزه های امتحانی و افزایش تعداد حوزه ها بود؛ سال گذشته با همین تعداد دانش آموز 218 حوزه برگزاری امتحانات نهایی داشتیم و امسال تقریباً با همان تعداد اما ۳۲۶ حوزه امتحان نهایی داریم که نزدیک به ۵۰ درصد تعداد حوزه ها را افزایش دادیم تا تعداد دانش آموزان در هر حوزه کمتر باشد و این تراکم رعایت شود.
وی در خصوص انتخاب حوزه های امتحانی، بیان کرد: اول توسط شهرستان اعلام شد و بازدیدها صورت گرفته و حوزه هایی انتخاب شدند که از لحاظ بهداشتی کمترین مشکل را داشته باشند و بحث تهویه و بزرگ بودن فضا که فاصله دو متر رعایت شود، بررسی شده و اینکه در هر حوزه یکی از مراقبین سلامت یا همان مربیان بهداشت هم حضور دارند که قبل از برگزاری امتحان کار غربالگری را انجام می دهند و تب سنجی صورت می گیرد و از دانش آموزان سئوال می شود تا اگر دانش آموزی مشکوک و یا حتی بیمار است با بقیه دانش آموزان در یک فضا قرار نگیرد.
تمهیدات لازم برای برگزاری امتحانات حضوری پایه نهم و دوازدهم
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان اظهار کرد: همه دانش آموزان و کادر اجرایی برگزاری آزمون یک روز قبل از برگزاری امتحانات باید در سامانه سلامت فرم خود اظهاری را تکمیل کنند و کد ملی همه دانش آموزان در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار گرفته و اگر دانش آموزی مشکوک و یا با افرادی که در هفته های گذشته مشکوک یا مبتلا بودند در تماس بوده، این اطلاعات در اختیار آموزش و پرورش قرار می گیرد که آمادگی داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر آن در هر حوزه امتحانی یک مکان را به عنوان قرنطینه هم در نظر گرفتیم که اگر احیاناً دانش آموزی مشکوک یا بیماری زمینه ای و یا حتی مبتلا به کرونا باشد و بتواند امتحان دهد در آن فضای جداگانه این کار انجام شود.
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان توضیح داد: وسایل بهداشتی و امکاناتی که نیاز حوزه های امتحانی بوده را فراهم کردیم و در اختیار حوزه ها قرار دادیم و در تمامی حوزه ها مواد بهداشتی و ضدعفونی کننده به میزان کافی وجود دارد و در اختیار دانش آموزان قرار می گیرد و ماسک هم تهیه کردیم که اگر احیاناً دانش آموزی ماسک ندارند، در اختیار او قرار دهیم.
وی ادامه داد: همچنین همه سطوحی که امکان تماس تعداد زیادی افراد است، پیوسته در حال ضدعفونی است تا کمترین مشکل را داشته باشیم و توصیه های بهداشتی که طبق دستورالعمل بهداشتی وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی است هم به تمامی مدارس و حوزه ها اعلام شده که مشکل خاصی را در این زمینه نداشته باشیم.
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان افزود: زمان برگزاری آزمون های پایه دوازدهم ساعت ۸ صبح و پایه نهم از ساعت 10 صبح است لذا دانش آموزان حداقل نیم ساعت جلوتر در مدرسه حضور پیدا کنند که هم ازدحام صورت نگیرد و هم کار غربالگری بهتر انجام شود زیرا به محض اینکه دانش آموز وارد مدرسه بشوند به سمت صندلی مخصوص خود هدایت می شوند تا تماس کمتر شود و همه شرایطی که برای برگزاری یک آزمون سالم و استاندارد نیاز است، فراهم کردیم.
وی افزود: این اطمینان صددرصدی را به والدین عزیز می دهیم درصورتی که هم والدین و هم دانش آموزان همکاری و توصیه ها را رعایت کنند، هیچ مشکل خاصی نخواهیم داشت و از لحاظ بهداشتی همه دستورالعمل هایی که اعلام شده، به مدارس ابلاغ شده و همه مدیران مدارس، معلمین و مراقبین سلامت این نکته ها را می دانند و ان شاءالله با آمادگی کافی به استقبال برگزاری این امتحانات خواهیم رفت.
به جز پایه های نهم و دوازدهم، بقیه پایه ها مجوز برگزاری آزمون به صورت حضوری را ندارند
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه مدرسه پسرم قرار است که امتحان شفاهی متوسطه دوم را بگیرند، آیا این مجوز را دارند که بچه ها را به مدرسه بیاورند تا امتحان شفاهی از آن ها بگیرند؟ توضیح داد: به جز پایه نهم و دوازدهم(نظری، فنی و کارودانش) که آزمون ها به صورت حضوری است، در بقیه پایه ها به صورت غیر حضوری است.
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان افزود: در هیچ پایه ای، آزمون و امتحان به صورت حضوری را نداریم و بقیه پایه ها مجوز برگزاری آزمون به صورت حضوری را ندارند و اگر غیر از این دو پایه مدرسه ای قصد دارد که امتحانات را به صورت حضوری برگزار کند، به ما گزارش شود که به جد پیگیری می کنیم و برخورد خواهد شد.
سایت حذفیات کتب درسی و دریافت کارت ورود به جلسه
وی در خصوص حذف بخشی از کتب درسی برای امتحانات، گفت: این حذفیات که توسط وزارت آموزش و پرورش اعلام شده در بعضی از کتاب ها حتی تا نزدیک به ۳۰ درصد است که برای اطلاع دقیق از حذفیات کتاب های هر پایه، دانش آموزان و والدین میتوانند به سایتAee.medu.ir مراجعه و حذفیات را به صورت کامل از این سایت دریافت کنند.
میرزاحسینی در ادامه اظهار کرد: دریافت کارت ورود به جلسه از پنجشنبه در اختیار والدین و دانش آموزان است که می توانند به سایت pada.medu.ir مراجعه و کارت شرکت در جلسه را دریافت کنند و زمانی که به مدرسه برای شرکت در امتحان مراجعه می کنند و قبل از حضور در مدرسه این کارت را بر روی سینه خود نصب و در آزمون شرکت کنند.
تذکر به والدین و دانش آموزان
وی به دانش آموزان و والدین تذکر داد: به غیر از لوازم التحریر که برای هر درسی اعلام شده، دانش آموزان هیچ وسیله ای از جمله تلفن همراه، ساعت هوشمند، هندزفری و هیچ وسیله الکترونیکی و ارتباطی را همراه خود نداشته باشند زیرا در مدرسه به دلیل رعایت پروتکل های بهداشتی کسی آن ها را تحویل نمی گیرد و در حین برگزاری آزمون هم اندازه مصرف خودشان لوازم التحریر همراه داشته باشند که رد و بدل لوازم التحریر صورت نگیرد زیرا مسئولین برگزاری آزمون اجازه رد و بدل لوازم التحریر را به دانش آموزان نخواهند داد.
میرزا حسینی افزود: تنها وسیله ای که به غیر از لوازم التحریر و مواد ضدعفونی که احیاناً اگر دانش آموز خواست همراه خود داشته باشد، فقط می توانند یک بطری آب معدنی همراه داشته باشند و دیگر هیچ وسیله پذیرایی هم در برگزاری آزمون نه پخش می شود و نه اجازه مصرف توسط دانش آموزان داده خواهد شد و از والدین تقاضا داریم به ما برای برگزاری هرچه بهتر این امتحانات کمک کنند که مشکل خاصی در این زمینه نداشته باشیم.
وی بیان کرد: همه حوزه هایی که معرفی شدند از لحاظ شرایط برگزاری آزمون ها تایید شده هستند و سعی کردیم که سالن ها فضای کافی داشته و از تهویه مناسبی برخوردار باشند و تهویه مناسب یعنی تعداد پنجره ها به اندازه کافی در فضای برگزاری آزمون ها وجود داشته باشد و پنجره ها باز باشد که جریان هوا اتفاق بیفتد.
عدم تجمع والدین در حیاط مدرسه یا بیرون از مدرسه در زمان برگزاری امتحانات
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان گفت: یکی از مشکلات سال گذشته حضور والدین در حیاط مدرسه و یا بیرون مدرسه بود لذا از والدین خواهش داریم در زمان برگزاری آزمون اگر می خواهند حضور داشته باشند در ماشین خود و یا در فاصله حداقل 2 متری که توصیه می شود، حضور داشته باشند که شیوع بیماری کرونا را در بین والدین نداشته باشیم.
میرزا حسینی بیان کرد: دانش آموزان در محیط مدرسه تحت نظارت مدیر مدرسه، مسئولان برگزار کننده و مراقبین سلامت هستند که حداقل این فاصله حفظ شود و دانش آموزان کمترین تماس را با یکدیگر داشته باشند.
نظر شما