به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، شیوع بیماری کرونا در جهان و به دنبال آن در کشورمان بسیاری از کسب و کارها را دچار مشکل کرد به طوری که بر اساس شنیده ها یک میلیون شغل در این سال کرونایی از بین رفته است. بر این اساس دولت ها در کشورهای مختلف برنامه ریزی های بسیاری برای رفع مشکلات اشتغال و انواع کسب و کارها انجام داده اند و در ایران نیز نهادهای مرتبط پا به میدان گذاشته و در کنار دولت به تدوین برنامه برای احیای مشاغل آسیب دیده به واسطه شیوه بیماری کرونا پرداختند.
بنابراین گزارش، برابر مصوبات ستاد مقابله با کرونا مقرر شده برای کمک به صاحبان کسب و کارهایی که به دلیل شرایط ناشی از شیوع بیماری کرونا در فعالیت خود دچار مشکل شدهاند، تسهیلات حمایتی کرونا با نرخ سود ۱۲ درصد و بازپرداخت اقساط ۲۴ ماهه پرداخت شود که برای این منظور متقاضیان باید در سامانه کارای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبت نام کرده و پس از تایید سامانه و معرفی به بانک، تسهیلات درخواستی را از طریق شعب بانک دریافت کنند.
در اجرای مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا با هدف حمایت و پشتیبانی از کسب و کارهای به شدت آسیب دیده از شیوع ویروس کرونا، وزارت کار امکان ثبت نام کارفرمایان مشمول این حمایت را در "سامانه کارا" فراهم کرده است. کلیه صاحبان مشاغل و کسب و کارهای خصوصی و تعاونی مشمول طرح اعم از کارفرمایی و خویش فرمایی که در رسته های ۱۴ گانه از پیش مصوب و شناسایی شده فعال بوده، کد بیمه پردازی در سامان تامین اجتماعی داشته و در جهت حفظ اشتغال موجود اقدام کرده باشند مشمول دریافت تسهیلات حمایتی کرونا قرار می گیرند.
همچنین در ادامه حمایت دولت از صاحبان مشاغل شدیدا آسیب دیده از کرونا، ستاد ملی مقابله با کرونا پرداخت تسهیلات حمایتی به کسب و کارهای حوزه گردشگری، ورزشی و فرهنگ و هنر را به تصویب رساند. کسبوکارهای حوزه گردشگری اعم از هتل ها، مهمانپذیرها، مراکز اقامتی سنتی و بوم گردی، دفاتر خدمات مسافرتی، مجتمعهای گردشگری و واحدهای پذیرایی در دوران شیوع بیماری کرونا عملاً امکان کسب درآمد نداشتند و دچار رکود و تعطیلی شدند.
فعالیت شاغلین حوزه فرهنگ و هنر از جمله ناشرین، کتابفروشان، فعالان واحدهای تولید سمعی و بصری و مراکز فرهنگی نیز تحت تاثیر کرونا آسیب دید. در بحران کرونا فعالیت بسیاری از اماکن و باشگاههای ورزشی، استخرهای سرپوشیده، مجموعه های ورزشی و پارک های آبی نیز دچار آسیب و زیان شد.
به دنبال استمرار تعطیلی این گروه از مشاغل و متضرر شدن صاحبان این کسب و کارها طی توافق و هماهنگی میان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت ورزش و جوانان، تمهیدات لازم برای پرداخت تسهیلات کرونا به این حوزه ها صورت گرفت.
برابر اعلام معاونت اشتغال وزارت کار، در این مرحله از پرداخت تسهیلات کرونا، چهار حوزه گردشگری و صنایع دستی، حمل و نقل، فرهنگ و هنر و ورزش مورد توجه قرار گرفته و رقمی در حدود ۸۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به این بخشها پرداخت خواهد شد.
حال در ادامه این مسیر بنا به گفته انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران به صدا و سیما در خصوص حمایت از کسب و کارها در ایام کرونا، حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان تسهیلات به استان تهران اختصاص داده شده تا کمکی باشد برای بنگاههای اقتصادی، صنوف و مشاغل که در اثر کرونا درگیر مشکلات اقتصادی شده اند.
وی ادامه داده است: ما نسبت به دریافت تقاضای کسبه برای حمایت در دوران کرونا و کمک به آنها اقدام کنیم، این حمایتها شامل تمدید بازپرداختهای آنها در امور مالیاتی و تأمین اجتماعی است ضمن اینکه، حتی چکهایی که تا ۲۰ اردیبهشت داده اند خود به خود به تعویق میافتد و تسهیلات بانکی هم در اختیار آنها قرار خواهد گرفت. اینکه بگوییم به صنفهای بستههای حمایتی بلاعوض میدهیم این طور نیست، اما در تمدید بازپرداختهای آنها در امور مالیاتی، امور و تأمین اجتماعی و حتی چکهایی که تا ۲۰ اردیبهشت داده اند خود به خود به تعویق میافتد و تسهیلات بانکی هم در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.
نظر شما