بحران بی پایان مهاجران فلسطینی؛ از نکبت تا غزه

هفتاد و سه سال پس از اینکه بیش از ۷۰۰هزار فلسطینی درپی درگیری های اعراب و اسرائیل در سال ۱۹۴۸ آواره و مجبور به مهاجرت شدند از دست دادن وطن و سلب اموال آنها همچنان در شیخ جراح و غزه ادامه دارد.

خبرگزاری شبستان،جهان اسلام: هفتاد و سه سال پس از اینکه بیش از 700هزار فلسطینی درپی درگیری های اعراب و اسرائیل در سال 1948 آواره و مجبور به مهاجرت شدند از دست دادن وطن و سلب اموال آنها همچنان ادامه دارد.

 

 عواقب آنچه فلسطینی ها آن را «نکبت» می دانند و اوضاع وخیم آوارگان فلسطینی نه تنها ادامه دارد بلکه با توجه به شرایط پیچیده سیاسی که در آن قرار دارند ،تشدید شده است.

 

از 14 می به دنبال جنگ اخیر که رژیم صهیونیستی به راه انداخته است بیش از 38 هزار فلسطینی در نوار غزه برای فرار از جملات هوایی اسرائیل به مدارس «آنروا» و سایر مناطق پناه برده اند و از خانه و کاشانه خود در وطن خود آواره شده اند در حالی که تلفات فلسطینی ها از جمله کودکان نیز بیش از 180 نفر بوده است.


در عین حال و در همین زمان هشت خانواده پناهنده فلسطینی که دهه ها در منطقه شیخ جراح در بیت المقدس شرقی در داخل خاک فلسطین اشغالی زندگی کرده اند با اخراج اجباری قریب الوقوع مواجه شده اند که آنها را در معرض خطر بیشتری برای انتقال اجباری قرار می دهد.

 

موج آخر تشدید خشونت ها و تهدید به سلب اموال و خانه های فلسطینی ها بخشی از همان جریان نکبت یا «فاجعه» به زبان عربی است.

 

طی 73 سال گذشته ، آوارگان فلسطینی همچنان مردمی پراکنده بوده و بیشتر در اثر درگیری ها آواره شده، محاصره شده و تحت اشغال زندگی می کنند ، از حقوق اساسی خود محروم شده اند و مشتاقانه خواهان حل و فصل وضعیت و شرایط خود هستند.

 

اخراج اجباری قریب الوقوع ساکنان شیخ جراح و حملات هوایی مداوم به غزه حوادث جداگانه ای نیستند.

 

در سراسر بیت المقدس شرقی  نزدیک به هزار فلسطینی که تقریبا نیمی از آنها کودک هستند در معرض خطر اخراج اجباری قرار دارند و در بسیاری از این موارد از جمله مورد شیخ جراح ، اخراج اجباری فلسطینی ها در چارچوب ساخت و ساز و گسترش شهرک سازی اسرائیل اتفاق می افتد که طبق قوانین بین المللی بشردوستانه غیرقانونی است.

 

شهرک نشینان اسرائیلی مسلح دست به حمله زده و زمین های فلسطینی را به آتش کشیده اند. صدها فلسطینی هم توسط نیروهای اشغالگر اسرائیلی که به مسجد الاقصی حمله کرده اند، زخمی شده اند.

 

 در نوار غزه هم، جایی که تقریباً 70 درصد مردم آوارگان فلسطینی هستند بمباران اخیر در حالی انجام می شود که این منطقه وارد چهاردهمین سال محاصره می شود؛یک مجازات جمعی که برخلاف قوانین بین المللی است.

 

این محاصره از طریق محدودیت جابجایی مردم و کالاها بسیاری از چیزها از جمله زندگی ، زیرساخت ها و اقتصاد غزه را ویران کرده است. این امر با بسته شدن و محدودیت در گذرگاه رفح بین مصر و اسرائیل تشدید می شود.

 

در گزارش ها آمده است که میزان اختلال استرس پس از بمباران اخیر غزه به ویژه در میان کودکانبسیار بالا بوده است.

 

زیرساخت های فیزیکی از جمله نیروگاه های برق و بیمارستان ها در نتیجه بمباران  اخیر تخریب شده و یا از کار افتاده اند و با بالا رفتن تعداد تلفات و آوارگان داخلی ، مردم غزه در بحبوحه بیماری همه گیر کرونا دسترسی محدود به آنروا ، مساجد و مکانهای دیگر پناه بگیرند.

 

آنروا با گشودن مدارس برای پناه دادن و کمک به فلسطینی هایی که می خواهند از بمباران فرار کنند از طرف های درگیری خواسته است حداکثر خویشتنداری را داشته باشند.

کد خبر 1057923

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha