به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، «حسین حسن نژاد» امروز(29اردیبهشت) در اولین جلسه شورای فرهنگ عمومی سال 1400به میزبانی نماینده ولی فقیه درمازندران با بیان اینکه مازندران 28خرداد ماه سال جاری سه انتخابات ریاست جمهوری، میان دوره ای مجلس خبرگان رهبری و شوراهای اسلامی شهر و روستا ها را تجربه خواهد کرد، بیان کرد: قطعا می توانیم با کمک دستگاههای اجرای و با پای کار آوردن مردم آنچه الان تصور می کنیم که انتخابات خوبی داشته باشیم با استفاده از ظرفیت شورای فرهنگ عمومی تحقق این مهم را بیش ازپیش شاهد باشیم.
معاون سیاسی امنیتی استانداری مازندران افزود:برای اینکه در این مناسبات کنش مناسبی داشته باشیم باید نگاهها در مذاکرات و بحثهای جدی بهم نزدیک شود، ما دستگاههای مختلفی داریم که در تغییر رفتار مردم نقش دارند، باید از بخش عمده ای از ظرفیتها و فرصت هایی که در اختیار داریم کمک گرفته و بهسمت بهبود حرکت کنیم.
وی ادامه داد: عمدتا محور باید به سمت افزایش میزان مداخله مردم پیش برود، یعنی سازمان یافتن مردم در قالب نهادهای مدنی و سازمانهای مردم نهاد اتفاق بیفتد تا جامعه آن را بپذیرد با شورا همراهی کند ضریب توفیق در گام های عملیاتی افزایش پیدا کند.
رئیس ستاد انتخابات مازندران خاطرنشان کرد: برای اینکه تنظیم برنامه داشته باشیم به طور نمونه در مباحث مختلف همچون بحث گام دوم انقلاب، برنامههای جمعبندی شده در دستگاههای مختلف بررسی شد در برخی جاها خود این برنامه ایدههایی را مطرح میکرد که شاید با آنچه که جزو منویات رهبری بود و در نگاه دیگران یک مغایرتهایی داشت، در نگاه برخی افراد می توانست به تحقق مننویات رهبری کمک کند.
وی بیان کرد: وضعیت عمومی آسیبهای اجتماعی استان بر دستگاههای فرهنگی، اجتماعی و انتظامی استان پوشیده نیست، در این خصوص نیاز به تنظیم برنامه عملیاتی است که در راستای برنامههای ابلاغی مرکزی سازمانهای مرکزی استان باشد تا هوشمندانه عمل کرده و با ارزیابی پایش و دقیق همراه باشد.
حسن نژاد ادامه داد: اگر بخواهیم بدانیم به کدام آسیب توجه کنیم، باید روی میزان اثرگذاری هر آسیب اجتماعی روی خلق آسیب های اجتماعی جدید یا افزایش فراوانی سایر آسیبها فکر کنیم، تمرکزمان باید روی آسیبهای جدیتر باشد؛ در مازندران شاهد افرایش خشونت و سطح درگیری هستیم که نشان از کاهش تابآوری و کمحوصلگی دارد که میتواند در طلاق و سایر مناسبات ما اثر منفی بگذارد، همچنین شاهد کاهش سطح سواد و در مقابل افزایش میزان اثرگذاری فضای مجاری را داریم، علتش تغییر دغدغههای خانواده و عدم توجه به آینده اقتصادی است که تبعات زیادی در جامعه دارد.
وی عنوان کرد: بحث پایش سرمایهگذاری که رفتاری اقتصادی است همه تبعاتش در حوزه اجتماعی است، در این حوزه بر اساس قانون پرداخت مالیات خوداظهاری است عددی که ما از مجموعه خوداظهاریها را از استان شاهدیم ۱۰ درصد واقعیت داشته و ۹۰ درصد انحراف دارند، این ناشی از عدم باور به باورهای دینی و نبود وجدان اجتماعی و ملاک سوداندیشی فرد نسبت به این فعالیت است که حتی احساس مسئولیت اجتماعی وجود ندارد که باید به این مسائل توجه شود.
حسن نژاد یادآور شد: ما در جهت ترویج فرهنگ تغذیه سالم و ورزش همگانی و تقدم پیشگیری بر درمان گام برمیداریم، اگر همین سه کار را انجام بدهیم مجموعه کاهش هزینه خانوار و منابع ارزشی را در بر خواهد داشت، در حوزه سرمایه اجتماعی و اخلاقی هم همینطور است معنی واقعی نشاط اجتماعی هم همین است، باید برنامههای عملیاتی در نظر گرفته و با پایش ارزیابی موفق باشیم، عمده بحث روی اثرگذاری است ما هزینههای مختلفی روی مباحث اجتماعی میکنیم که با برنامه صورت نمیگیرد و شاهد اثرگذاری بیشتر نیستیم.
رئیس ستاد انتخابات مازندران ضمن تشریح وضعیت فرآیند انتخابات در استان، بیان کرد: انتخابات شهر و روستا ببشترین درگیری مجوعه ستد انتخابات استان با همین انتخابات دارد، شورای اسلامی شهرهای ما در ۶۲ حوزه انتخابیه ۲ هزار و ۲۲۸ نفر ثبت نام کردند که حدود ۱۰ درصد بانوان و مابقی آقایان بودند که از جهت مدرک تحصیلی شاهد رشد در بخش کارشناسی ارشد هستیم از لحاظ تعداد داوطلبان با دوره گذشته تفاوت معناداری نداریم.
حسن نژاد گفت: در مرحله بررسی صلاحیتهای نامزدها از مجموعه ۲ هزار و ۲۲۸ نفری که ثبت نام کرده بودندو ۸۷ نفر انصراف دادند، باقیمانده که هزار و ۱۴۱ نفر بودند از این تعداد از جانب هیات نظارت اجرایی هزار و ۸۰۰ نفر تایید صلاحیت شده و ۳۴۱ نفر در مبنای بررسی هیات اجرایی و بهعلاوه اظهار نظر مراجع چهارگانه رد صلاحیت شدند، در هیات نظارت شهرستان از این مجموعه تایید صلاحیتشدگان قبل از رسیدگی از همین عدد ۲۱ نفر انصراف دادند و باقیمانده به هزار و ۷۷۹ نفر رسید که از همین تعداد هم حدود هزار و ۳۶۹ نفر تایید شده و ۴۱۰ نفر رد صلاحیت شدند.
وی یادآور شد: شکایات ۷۵۱ نفری که از سوی هیات نظارت شهرستان بررسی شد، ۱۵۸ نفر تایید و شکایت ۵۹۱ نفر رد شد، با این تعداد افراد کار را پیش میبریم، در ارتباط با رد صلاحیتها ما مجموعا حدود ۵۸۹ نفر به استناد دو بند آماری مهم رد صلاحیت شدند که اگر این آمار به واقعیت نزدیک باشد می تواند برای ما در حوزه های اجتماعی به عنوان آمار انگیزه ای شود تا تامل بیشتری کنیم؛ ۴۱۶ نفر و ۱۸۳ نفر به واسطه عدم التزام و متجاهران به فساد، رد صلاحیت شدند یعنی ۵۰ درصد نامزدها! که باید مورد بررسی قرار بگیرد.
حسن نژاد اضافه کرد: مجموعا ۵۴۴ کرسی شورا در استان داریم که ۳۳۶ کرسی اصلی و مابقی علی البدل هستند، رقابتی که در بین کاندیداهای شوراهای اسلامی در سطح استان بر روی کرسی اصلی و فرعی وجود دارد حدود ۲.۶ درصد است که در شهرهای بزرگ عدد متناسب با شهر بیشتر است، در بخش شوراهای اسلامی روستاها ۱۶ هزار و 402 نفر برای ۲ هزار و ۴۹۶ روستا ثبت نام کردند، در حوزه نامنویسی شورای روستا تغییر محسوسی اتفاق نیفتاده است، بیش از ۵۰ درصد از مجموعه ثبت نامها در شوراهای اسلامی روستاها بهواسطه مداخله بوده است یعنی تمایلی به ثبتنام وجود نداشت.
معاون سیاسی امنیتی استانداری مازندران گفت: تعداد نامزدهای انتخاباتی در تنها یک روستا به حد نصاب نرسید چرا که جمعیت زیر ۲۰ هزار نفر دادند در فهرست روستاها هستند ولی واجد شرایط برگزاری انتخابات نیستند، از مجموعه کسانی که نامنویسی کردند بینشان ۱.۹ درصد رقابت وجود دارد، ممکن است برخی از روستاها از نصاب جمعیت قانونی برای برگزاری انتخابات برخوردار نباشند.
حسن نژاد در حوزه انتخابات مجلس خبرگان رهبری، گفت: فرماندار ساری تایید و رد صلاحیت ها را در حال ابلاغ است.
وی بیان کرد: ۱۷۰ شعبه اخذ رای اضافه کردیم، تا با کم کردن شعبات و عوامل اجرایی ملاحظاتی برای شعب اخذ رای داشته باشیم تا شاهد تجمع در شعب اخذ رأی نباشیم، بیش از ۴۸ هزار نفر منهای رانندگان و کادر خدماتی و پشتیبانی با ما همکاری خواهند کرد.
نظر شما