به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، «هادی مرزبان»، کارگردان تئاتر و بازیگر با پیوستن به پویش «کتابخوانی ملی» که به همت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در حال انجام است؛ گفت: کتابخانه ملی در شرایط کرونا که تقریبا در خانهها حبس هستیم، طرح «کتابخوانی ملی» را راه اندازی کرده است.
وی ادامه داد: بنده برای مطالعه شخصی خودم کتابهای تخصصی را می خوانم و افرادی که علاقه به حوزه تئاتر هستند و می خواهند در این رشته هنری فعالیت کنند؛ پیشنهاد می کنم کتاب سه جلدی، «آمادهسازی، شخصیتسازی، نقشآفرینی» به نویسندگی «کنستانتین سرگیویچ استانیسلاوسکی» را با ترجمه مهین اسکویی بخوانند. زیرا مطالعه این کتابهای تخصصی به صورت دائمی خوب است.
مرزبان تصریح کرد: اما کتابهایی که همیشه در کتابخانه ام دارم و مطالعه میکنم چند اثر از بزرگان ایران است و هرگز مطالعه آنها را از خودم دور نکردم و مهمترین آن شاهنامه فردوسی است. من فردوسی را به خواست پدرم چندین بار خواندم، بعد از دانشکده نیز مطالعه کردم و نکته عجیب این است که در دانشگاه «ایلیاد و اودیسه» را میخواندیم تا نمره بگیریم ولی کسی توجه ای به شاهنامه نداشت.
مرزبان ادامه داد: همچنین حافظ و سعدی را همیشه با خود دارم. اما باید بگویم که در مجموعه رمان خوان نبودم ولی کتابهایی بوده که نتوانستم آنها را مطالعه نکنم. از جمله آثار محمود دولت آبادی. رمان 10 جلدی «کلیدر» و یا کتابهای دیگر او از جمله آثاری است که خوانده ام و مطالعه آن را توصیه می کنم. به نظر بنده دولت آبادی یکی از مفاخر ایران است و کتابهای او باید بیشتر مطالعه شود.
وی افزود: همچنین اهالی تئاتر باید تمام کتابها و آثار نمایشی ایرانی را مطالعه کنند، نمیگویم کتاب نویسندگان خارجی مطالعه نشود، بلکه بنده شیفته و ارادت خاصی به درام ایرانی دارم، زیرا نویسندگان بزرگی در کشور داریم که نخست باید آثار آنها را مطالعه کرد. بنابراین تمام آثار ایرانی از جمله اکبررادی، بهرام بیضایی، ساعدی و نویسندگان دیگر ایرانی را باید مطالعه کرد، بنده به دلیل مطالعه زیادی که بر آثار اکبر رادی انجام داه ام، حدود 12 نمایش از او را روی صحنه آورده ام.
مرزبان خاطرنشان کرد: یک توصیه به شما میکنم، چند روز قبل به یک خبرنگار گفتم که خیلی دلم برای کتابهایم تنگ شده، چون این روزها مشکلی برای من پیش آمده که یک صفحه کتاب هم مطالعه میکنم، چشمهایم ناراحت میشود. بنابراین نگذاریم کتابهایمان را برای زمانی دیگر مطالعه کنیم، بنده یک کتابخانه بسیار منظمی دارم و حدود 2 یا 3 هزار کتاب دارم که از این تعداد حدود دو هزار کتاب نخوانده مانده و میخواستم روزی مطالعه شان کنم، بنابراین نگذارید مطالعه کتابی برای فردا بماند، همین امروز آن کتاب را مطالعه کنید.
نظر شما