قرآن ۱۸۰ حزبی در مرحله آماده سازی چاپ و انتشار قرار دارد

یکی از افتخارات جمهوری اسلامی ایران راه اندازی مرکز طبع و نشر قرآن کریم است که در آن هزاران نفر از کاتبان کلام الله مجید با بهره مندی از خطوط اصیل و چشم نواز ایرانی در ساحت قرآن کریم قلم میزند.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، یکی از افتخارات جمهوری اسلامی ایران راه اندازی مرکز طبع و نشر قرآن کریم است که در آن هزاران  نفر از  کاتبان  کلام الله مجید با بهره مندی از خطوط اصیل و چشم نواز ایرانی در ساحت قرآن کریم قلم میزند. مرکز دارالکتابه  طبع و نشر قرآن کریم در چاپ و انتشار قرآن های متناسب با سلایق و نیاز های جامعه گام های موثری را برداشته است به طوری که حتی در ایام شروع ویروس کرونا این مرکز نه تنها کم فعالیت نشده بلکه با حضور چندین کاتب برجسته وحی اقدام به کتابت قرآن هایی با ویژگی های ظاهری نوین کرده است.

 بنابراین گزارش، مهدی بابایی؛ مدیر دارالکتابه  مرکز طبع و نشر جمهوری اسلامی ایران در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با اشاره به آخرین تحقیق و تحولات این مرکز رونمایی از جدیدترین قرآن و  مصحف شریف کلام الله مجید گفت: در ایام پایانی ماه مبارک رمضان همزمان با برگزاری اولین نمایشگاه  مجازی بین المللی قرآن کریم  مرکز طبع و نشر جمهوری اسلامی ایران از جدیدترین قرآن خود رونمایی کرد.

بابایی افزود: در سال ۹۱ و در خلال برگزاری کارگاه‌های آموزشی خط نسخ، یک دوره مصحف با همکاری تمامی کاتبان شرکت‌کننده در آن کارگاه‌ها کتابت شد. همچنین در سال ۹۳ با مشارکت ۲۴۴ کاتب قرآن از سراسر کشور، مصحفی به نیت اهدا به حرم حضرت ابوالفضل العباس (ع) نگارش شد. ۳۰ نفر از کاتبان منتخب و برجسته ایران نیز در سال ۹۵ به کتابت مصحفی برای اهدا به حرم کاظمین (ع) اقدام کردند.

وی افزود: اکنون کتابت چهارم این مصحف به صورت جمعی و به قلم کاتبان منتخب ایران به پایان رسیده است. ۴۰ نفر از کاتبان دارالکتابه مرکز طبع و نشر قرآن کریم در خلال برگزاری ۶ کارگاه کتابت قرآن در سال ۹۸، به کتابت مصحفی نفیس در قالب ۱۸۰ مجلد پرداختند. اساتید و مدرسان دارالکتابه ضمن نگارش بخش‌هایی از این اثر، با راهنمایی و نظارت فنی و تخصصی کاتبان در راستای رشد و ارتقای هنر کتابت کلام الله، تلاش کردند.

بابایی ادامه داد: کتابت این مصحف، رویکردی نو به خط نسخ فارسی و کاربرد آن در خوشنویسی قرآن کریم است، به نحوی که در قرائت صحیح آیات، قاریان را مساعدت کند. همچنین هدف غایی در حوزه کتابت قرآن، استخدام هنرمندان حروف و کلمات است، به گونه‌ای که به صحیح‌ترین قرائت از قرآن کریم می‌انجامد و لازمه این مهم، رویکردی نو به خط نسخ فارسی و استفاده از ظرفیت‌های آن است.

وی تصریح کرد: با پیگیری‌های شورای توسعه فرهنگ قرآنی و کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآن کریم، دارالکتابه بر آن شد تا با طراحی مدلی کارآمد، مجموعه‌ای مطابق با نیازها و سلایق مخاطبان امروزی تهیه کند.

 وی با اشاره به ویژگی های  این مصحف شریف عنوان کرد:  مهمترین ویژگی و ساختار این مصحف شریف تقسیم بندی آن به ۱۸۰ حزب است  گفتنی است پیش از این تمام قران های کریم در ۱۲۰  حزب تقسیم‌بندی شده است اما این قرآن جدید با نوع خط و  کتابتی که دارد در ۱۸۰ حزب تدوین شده است.

 مدیر دارالکتابه مرکز طبع و نشر جمهوری اسلامی ایران با اشاره به نویسندگان و  کاتبان قرآن ۱۸۰ حزبی تصریح کرد: این مصحف شریف توسط ۴۰ نفر از کاتبان برجسته کلام الله مجید نوشته شده است در این میان اساتید برجسته فن کتابت قرآن کریم به همراه برخی از شاگردان برجسته ای از خانم ها و آقایان قلم زده اند.

این مصحف شریف ۱۸۰ حزبی اکنون در مرحله آماده سازی چاپ و انتشار قرار دارد تا زحمات چند ساله ۴۰ نفر از کاتبان وحی پس از گذران کارهای سنگین فنی و تصحیح همراه با طراحی گرافیکی مناسب آماده چاپ و نشر شود با توجه به فرایند پیچیده تصحیح و طراحی، زمان قطعی برای انتشار این قرآن جدید وجود ندارد.

 

کد خبر 1059431

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha