شرکت در انتخابات وظیفه دینی است/ انسان در تغییر سرنوشت خود نقش مهمی دارد

خداوند در قرآن به نقش انسان ها در تعیین سرنوشت و تغییر وضعیت تاکید می کند. یعنی انسان با انتخاب هایی که در زندگی فردی و اجتماعی انجام می دهد، تعیین می کند که در دنیا و آخرت سعادتمند باشد یا اینکه دچار خسران و اندوه شود.

به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، خداوند در آیه ۱۱ سوره رعد می فرماید: «لَهُ مُعَقِّبَتٌ مِّن بَیْنِ یَدَیْهِ وَمِنْ خَلْفِهِ یَحْفَظُونَهُ مِنْ أَمْرِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ لَا یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى‏ یُغَیِّرُواْ مَا بِأَنفُسِهِمْ وَإِذَآ أَرَادَ اللَّهُ بِقَوْمٍ سُوءاً فَلَا مَرَدَّ لَهُ وَمَا لَهُم مِّن دُونِهِ مِن وَالٍ‏» براى انسان فرشتگانى است که پى‏درپى او را از پیش‏رو و از پشت سر از فرمان خداوند حفاظت مى ‏کنند. همانا خداوند حال قومى را تغییر نمى‏ دهد تا آنکه آنان حال خود را تغییر دهند و هرگاه خداوند براى قومى آسیبى بخواهد پس هیچ برگشتى براى آن نیست و در برابر او هیچ دوست و کارساز و حمایت کننده ‏اى براى آنان نیست.

 

انسان ها در تغییر سرنوشت خود نقش مهمی دارند

خداوند در این آیه به نقش انسان ها در تعیین سرنوشت و تغییر وضعیت موجود تاکید می کند. یعنی انسان با انتخاب هایی که در زندگی فردی و اجتماعی انجام می دهد، مسیر و نوع حرکت زندگی خود را تعیین می کند؛ اینکه در دنیا و آخرت سعادتمند باشد یا اینکه دچار خسران و اندوه شود.

در این میان یکی از انتخاب هایی که در سرنوشت فردی و اجتماعی افراد تاثیر می گذارد، مشارکت در انتخاب نمایندگان مجلس و روسای جمهور است. این درحالی است که مسئله انتخابات به‌واسطه اهمیت بالای خود در نظام جمهوری اسلامی همواره و از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی در کانون توجه بنیان‌گذار کبیر نظام و خلف صالح ایشان یعنی رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار داشته و با حساسیتی خاص پیگیری شده است. 

امام خمینی (ره)، پیاده سازی آرمان های اسلام را در سایه استقرار نظام اسلامی و با مشارکت حداکثری توده های مردم میسر می دانستند و رویکرد ایشان در مشارکت سیاسی و انتخابات، حضور حداکثری مردم و انجام تکلیف آن ها بود.

 

تقویت همبستگی و وحدت در قالب انتخابات پرشور

رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز همواره توجه ویژه ای به مقوله انتخابات دارند و با تاکید بر حضور حداکثری ملت در انتخابات، موضوع انتخابات را فرصتی برای تجدید قوای نظام اسلامی می دانند. انتخابات مظهر اراده مردم، عرصه بروز همبستگی و وحدت، شاخص و عاملی حیاتی برای نظام بوده و به عنوان حق و تکلیف بر عهده همه افراد جامعه اسلامی می باشد.

در واقع می توان گفت: انتخابات، نقطه اساسی وصل افکار مردم به بدنه نظام اجرایی و موثرترین وسیله برای تحقق آرمان ها است و حربه ها و توطئه های دشمن با مشارکت حداکثری و حضور مردم درانتخابات خنثی می شود. به عبارتی برگزاری انتخابات مظهر آزادی و قدرت انتخاب و رشد ملت ایران است.

 

 انتخاب اصلح برای ریاست قوه مجریه می تواند قدم بزرگی برای پیشرفت و آبادانی ایران باشد

یکی از مهمترین اتفاقات کشور در سال ۱۴۰۰، انتخابات ریاست جمهوری است و با توجه به شرایط حساس کشور در این برهه از گام دوم انقلاب، انتخاب اصلح برای پست ریاست قوه مجریه می تواند قدم بزرگی برای پیشرفت و آبادانی ایران عزیزمان باشد اما برای انتخاب اصلح چه شاخص ها و معیارهایی را باید مدنظر داشته باشیم؟ امیرالمؤمنین علی (ع) برای انتخاب اصلح نامزد ها، ملاک ها و معیارهایی را در نهج البلاغه مطرح کرده اند که در اینجا به برخی از این شاخص ها اشاره می کنیم.

 

شاخص های انتخاب اصلح از نگاه امیرالمومنین (ع)

ساده زیستی و عدم ثروت اندوزی، برخورد محکم با نزدیکانی که دارای فساد اقتصادی هستند، عدم همراهی و به کار گیری دنیا طلبان،  عقب نشینی نکردن در برابر دشمن، توجه به نظرات مردم، توجه به اقشار ضعیف و تلاش برای کاهش گرفتاری های مردم از جمله شاخص ها و معیارهایی است که طبق کلام امیرالمومنین علی (ع) باید در انتخاب اصلح مورد توجه داشته باشیم.

 

همچنین امام علی (ع) به دیگر ویژگی ها و شاخص های اصلح در انتخاب مسئول اشاره و تاکید داشته اند که از آن جمله می توان به این موارد اشاره کرد: کینه و دشمنی بین مردم راه نیاندازد، برای از بین بردن فساد تلاش کند و  به دشمن حتی هنگام صلح، سوءظن داشته باشد و بر زیر دستان نظارت کند و انتخاب فرد شایسته برای خدمت به مردم انتخاب کند.

 

رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در دیدار با نمایندگان تشکل های دانشجویی با تبیین شاخص‌های دولتِ در تراز انقلاب، بر تشکیل دولت انقلابی، عدالتخواه، ضدفساد و معتقد به تحول و جوانان تاکید کردند و فرمودند: نباید کاری کنیم که مردم دلسرد شوند، انتخابات نماد مردم سالاری است و مشارکت زیاد مردم در انتخابات برای انتخاب مسئول می تواند در بهبود سرنوشت کشور اسلامی موثر باشد.

 

ایشان در ادامه با اشاره به شاخص های انتخاب خوب گفتند: دولتی باید تشکیل شود که دارای کفایت و مدیریت، باایمان، لبریز از امید و معتقد به توانمندی‌های داخلی باشد چرا که اگر مسئولین دولتی ناامید باشند کاری از پیش نمی‌رود.

 

مشارکت گسترده مردم در انتخابات در تاریخ ثبت می شود

حجت الاسلام والمسلمین « اکبر زوبین» درخصوص اهمیت مشارکت در انتخابات به خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان گفت: مردم با حضور پرشور در انتخابات و افزایش مشارکت می توانند در تعیین سرنوشت خود موثر بوده و نقش آفرین باشند.

 

این کارشناس مذهبی افزود: آگاهی بخشی به مردم و معرفی کامل کاندیداها می تواند در افزایش سطح آگاهی و شناخت افراد و انتخاب اصلح موثر باشد. همچنین مردم باید در انتخاب فرد اصلح، ملاک ها و شاخص های اسلامی را مدنظر داشته باشند و براساس آن انتخاب کنند.

 

وی با بیان اینکه خداوند همواره در قرآن کریم به این مساله تاکید کرده است که سرنوشت هیچ قومی تغییر نمی کند مگر آنکه خودشان بخواهند، خاطرنشان کرد: همه ما وظیفه داریم تا در انتخابات حضوری فعال داشته باشیم و نسبت به این موضوع مهم و سرنوشت ساز نباید بی تفاوت باشیم. 

 

حجت الاسلام والمسلمین زوبین ادامه داد: مردم انقلابی و همیشه در صحنه، همواره در شرایط حساس و تاریخی انقلاب اسلامی با مشارکت گسترده به عهد خود عمل کرده اند و حماسه آفریده اند. 

 

کد خبر 1060382

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha