سیره شهدا می تواند بهترین زیرساخت برای توسعه اخلاق در جامعه باشد/جمع آوری و ترویج خاطرات شهدا ضروری است

«سید منصور نبوی» اخلاق مداری را یکی از مهمترین خصوصیات پدر شهیدش دانست وگفت: اخلاق حلقه مفقوده جامعه است، شهید«قاسم سلیمانی» گفت شرط شهید شدن شهید بودن، به‌نظرم منظور ایشان رعایت سیره عملی شهداست. امیدوارم بتوانیم شاهد تبیین سبک زندگی شهدا باشیم.

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، بیستم شهریور ماه سال ۱۳۹۹ کتاب «من می‌آیم» با موضوع زندگینامه سردار شهید «سید منصور نبوی» که اهل ساری بود رونمایی شد.این فرمانده پس از هفت سال حضور مستمر در جبهه‌های غرب و جنوب کشور در عملیات‌های والفجر مقدماتی، ۴ ،۲ ،۳ ،۸ ،بدر، قدس ۱ و ۵ ، کربلای ۱، ۴، ۲، ۸  چندین بار مجروحیت، در سال ۱۳۶۶ در عملیات کربلای ۸ در شلمچه به درجه رفیع شهادت رسید.

 

نویسنده این کتاب «مریم طالبی» خواهرزاده همسر شهید نبوی است که همگام با خانواده شهید نبوی تربیت شد و بیان رشادت‌های شهید و ایثار و از خودگذشتگی همسر این شهید را هدف از نگارش این کتاب می‌داند.

 

پس از رونمایی کتاب طی رور جاری، جلسه نشست نقد و بررسی کتاب من می‌آیم در سالن همایش شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران با حضور خانواده و جمعی از هم‌رزمان شهید و سرداران و یادگاران دفاع مقدس برگزار شد  همچنین «سیداعظم حسینی» مسئول واحد بانوان دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری کشور که نویسنده کتاب (دا) است و «علیرضا کمره ای» استاد ادبیات و تاریخ شفاهی، هم مهمانان ویژه این برنامه که به همت حوزه هنری مازندران برگزار شد، بودند.

در ابتدای این مراسم خانم سید زهرا حمیدی همسر شهید منصور نبوی که در اصل راوی این کتاب ۵۹۰ صفحه ای است، اظهار کرد: زنده نگه داشتن یاد شهدا کمتر از شهادت نیست، همانطور که کربلا در کربلا می‌ماند اگر زینب نبود، امروز ما هم باید زینب‌گونه عمل کنیم.

*توقعم فرمانبری از مقام معظم رهبری و ادامه سیره شهدا است

وی افزود: ادامه دادن راه شهدا مهم‌تر از خود شهادت است و این وظیفه مهم امروز بر عهده ماها و یادگاران ۸ سال دفاع مقدس، اساتید دانشگاه، روحانیون و جوانان حزب اللهی است‌.

 

حمیدی تصریح کرد:با یک نگاه سطحی به شرایطی که اکنون در جامعه حاکم است می‌توان فهمید که بسیاری از سیره‌های شهدا و یاران انقلاب زنده نمانده و به فراموشی سپرده شد، بنده به‌عنوان همسر شهید به‌نمایندگی از خانواده شهدا از مسئولان نظام و هم‌رزمان شهید توقع بیشتری دارم.

 

همسر شهید نبوی ادامه داد: شهدا در وصیتنامه‌ها بارها به حمایت از رهبر تاکید کردند، امروز انتظار ما هم از شما هم فرمانبری از مقام عظمای ولایت است که در این مسیر امیدواریم با یاری خون شهدا موفق باشیم.

 

*پدرم در کنار عکس‌ها، سیره رفتاری‌اش را به مادرم نشان داد

سپس، «زینب السادات نبوی» دختر شهید منصور نبوی با بغض و اشک به خاطره ای در  رابطه با پدر از زبان مادرش اشاره کرد و گفت: در قسمتی از کتاب آمده؛ پدرم آلبوم عکس‌های جبهه را به مادرم نشان می‌دهد مادرم می‌گوید؛ شما چقدر در جبهه عکس انداختید!!! پدر اظهار کرد؛ کار ما به‌گونه‌ای است که با یک دوربین پیشرفته همراهمان داریم و گاهی عکس یادگاری می‌گیریم.

وی اضافه کرد: همچنین پدر بیان می‌کرد؛ در مسیر هدفمان در زندگی هر چه بیشتر یادگاری بگذاریم دیگران بهتر از ما الگو می‌گیرند اگر نسل بعدی ببینند که این رزمندگان برای حفظ وطن و سربلندی ایران با چه سختی در کوه و بیابان جنگیدند مطمئنا بیشتر به مسیر درست زندگی توجه می‌کنند‌.

 

نبوی تاکید کرد: پدرم همچنین می‌گفت؛ این عکس‌ها بدترین شرایط رزمندگان را به نسل بعدی نشان می‌دهد تا به اهداف ما پایبند باشند، اینها سند افتخار فرزندان من است،خوشبختانه پدر با توجه به شرایط و امکاناتی که داشتند سعی کردند برای ما یک سری عکس به یادگار بگذارند که نشان‌دهنده سختی‌های دوران دفاع مقدس است.

 

دختر شهید نبوی یادآور شد: من معتقدم حتی ایمان دارم که این کتاب در یک خط عمومی و جامع‌تر برای بسیاری از جوانان و تغییر مسیر زندگی موثر واقع می‌شود، امیدوارم جوانان با الگو قرار دادن زندگی شهدا و همسرانشان مسیر درست را انتخاب کنند‌.

 

وی تصریح کرد: در بخش دیگری از کتاب داریم که بعد از تشییع پیکر یکی از هم‌رزمان پدرم به مادرم می‌گوید؛  فقط خدا می‌داند که چقدر نگران شماها هستم، این خانواده شهدا را ببینید در فراغ شهید چقدر اذیت می‌شوند چه پدر و مادر چه همسر و فرزندان... فقط خدا کند ادامه‌دهنده راه شهید باشند، شهید که خودش زنده است دلم برای خانواده اش خیلی می‌سوزد.

 

نبوی ادامه داد: این اتفاق برای تمام همسران و فرزندان شهدا در این سال‌ها افتاده من باید از مادرم تشکر کنم در این سال‌ها با توجه به عشق و علاقه‌ای که به پدرم داشت تمام دوری‌ها، دل‌نگرانی‌ها و فراق را به جان دل خرید و مانع رفتن پدرم به جبهه نشد تا به هدفش برسد بعد از شهادت با تکیه بر صبر زینبی فرزندان خود را بزرگ کرد ک به ثمر رساند و در مسیر ادامه راه شهید کوتاهی نکرد.

 

دختر شهید نبوی همچنین خاطرنشان کرد: مادرم با پشتکار و تلاش چندین سال در محل ما فرمانده بسیج است و همواره به اعزام بسیجیان به اردوهای سیاحتی راهیان نور در این چند سال اهتمام ویژه‌ای داشت.

 

*سخنان پسری که هم‌نام پدر است و دلش می‌خواهد اخلاق پدر را به ارث برده باشد

در ادامه «سید منصور نبوی» پسر شهید که بعد از شهادت پدرش متولد شد و نام پدر را روی پسر گذاشتند، بیان کرد: یک بحثی که در مورد کتب خاطرات شهدا وجود دارد این است که مخاطب پس از خواندن با ابعاد مختلف زندگینامه شهید آشنا می‌شود، هم‌رزمانی که با شهید آشنا بودند نمی‌دانستند شهید با خانواده و ‌دوستان چه برخوردی داشت و برعکس!

وی افزود: با خواندن این کتاب، مخاطب با شخصیت شهید در همه بخش‌ها آشنا می شود، بنده به‌عنوان فرزند شهید که حضور جسمانی پدرم را در این عالم حس نکردم با خواندن این کتاب از زبان مادر عزیزم به قلم شیوای خانم دکتر طالبی با بسیاری از ابعاد شخصیتی شهید آشنا شدم.

 

نبوی تاکید کرد: خصوصیاتی همچون؛ شجاعت، هوش سرشار و ذهن خلاق، خستگی ناپذیری و لبان همیشه خندان شهید در یک کلمه توجه به اخلاق مناسب در این کتاب اشاره شده، امروز حلقه گمشده جامعه ما هم توجه به اخلاق است.

 

پسر شهید نبوی عنوان کرد: متاسفانه، در این چند سال از بعد از پیروزی انقلابمان در کنار دیانت، عبادت و احکام از اخلاق دور ماندیم، شهید سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» گفت شرط شهید شدن شهید بودن است، به‌نظرم منظور  این شهید والامقام رعایت سیره اخلاق شهدایی است، امیدواریم بتوانیم به اخلاق و سیره شهدا نزدیک شویم و آن خلق و خو را در جامعه بیشتر ترویج کنیم.

 

 

 

 

کد خبر 1060945

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha