به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «محمدعلی چمنیان» در نشست خبری که به منظور بررسی بحران قطعی برق در صنایع استان و تبعات آن برای بخش تولید، در محل اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد؛ اظهار داشت: سود جویی، سوءمدیریت ها و وجود یک مافیا موجب شده که روزانه 12 ساعت برق صنایع استان قطع شود و به تولید خسارت زیادی وارد کند.
رئیس کمیسیون سرمایه گذاری و بازار پول اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه خسارت بی برنامگی و عدم مدیریت را چرا بخش های اقتصادی دیگر پرداخت کنند, گفت: ۸۵هزار مگاوات محصوله در کشور برای تولید برق داریم ، سال گذشته 58 مگاوات تولید کردیم و امسال به زحمت به 54 وات شاید بتوانیم برسانیم.
وی بیان کرد: تولید ما هر سال نسبت به سال گذشته کاهش پیدا می کند، برخی می گویند این قطعی ها به دلیل کمبود آب است ولی واقعیت این است در بحث خصوصی سازی مهمترین رکن اصلی دولتها بحث های ریگولاتوری، تنظیم مقررات و بحث های رفتار پس از خصوصی سازی است اما در کشور ما هیچ گونه ریگولاتوری دقیقی در هیچ بخشی نداریم.
چمنیان با بیان اینکه سال گذشته در تولید، پیله ای نیروگاه ها در بخش بورس تا 100 برابر سودی که نیروگاه می دهد، سهام افراد ارزش پیدا کرده بود؛ افزود: یک ریگولاتوری ضعیف باعث می شود که صاحب نیروگاه تمام هدفش افزایش سود است و سریعترین راه افزایش سود در یک نیروگاه، کاهش هزینه های نگه داری است و اگر کمی سود خود را بالا ببرید 100 برابر ارزش سهامتان بالا می رود.
وی تصریح کرد: وقتی ما در یک فضای بورس بازی و سود بازی در نیروگاهها طرف هستیم و یک سیستم ریگولاتوری وجود ندارد که به فردی که نیروگاه واگذار شده از او در خصوص اقدامات انجام شده سوال و بازخواست شود و قانونی در این خصوص وضع شود که در صورت عدم توانایی نیروگاه پس گرفته شود، این مشکلات پیش می آید.
رئیس کمیسیون سرمایه گذاری و بازار پول اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه در برنامه های این نیروگاهها بحث توسعه در نظر گرفته نشده است؛ گفت: فقط برای افزایش سود مقطعی یک ساله و دوساله هر سال شاهد این هستیم که تولید نیروگاه کم می شود.
وی افزود: ما در بخش تولید با عدم مدیریت بالایی مواجه هستیم در حالی که کشور برآورد می شده که سالی ۵ درصد افزایش برق داشته باشند، نیروگاهها سال 5 درصد کاهش تولید دارند لذا سیستم برقی که تولید آن کمتر از مصرف است، اگر 1000 مگاوات هم ماینر بزند، مشکل برطرف نمی شود و دلیل آن ماینر نیست دلیل آن این است که ما هیچ گونه فاصله مطمنی نداریم.
چمنیان با بیان اینکه تولید در همه دنیا 30 درصد بیش از مصرف برای پیک های پیش بینی نشده باید باشد و الان تولید ما کم است؛ گفت: اگر هوا گرم می شود در مدیریت ریسک باید لحاط شده باشد، متاسفانه در بحث تولید، انتقال و توزیع دچار مشکل هستیم.
رئیس کمیسیون سرمایه گذاری و بازار پول اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی خراسان رضوی گفت: اپراتور توریع برق دنیا دست بخش های توانمند، فناوری محور و تکنولوژی محور داده می شود اما اپراتور توزیع برق ما فقط می خواهد برق را به دست مصرف کننده برساند. ما در توزیع هیچ اقدامی نکردیم.
وی بیان کرد: در تمام دنیا سیستم های متنوعی در ذخیره برق و .. دارند اما بزرگترین آمار شرکت توزیع برق این است که کابل برق دزدی شود بعد از آن سیم خودنگهدار نصب کنند.
چمنیان افزود: در بخش مصرف چه اقدامی برای بهبود مصرف برق انجام شده است؟ در سال گذشته اختلاف تقاضا با تولید 6000 مگاوات بوده است. امسال برآورد مصرف تا ۷۵ هزار مگاوات در پیک است و تولید به 54 تا رسیده است یعنی اختلاف این دو را 21000 مگاوات اختلاف برآورد می کنیم یعنی بیش از سه برابر سال گذشته.
وی بیان کرد: 10 سال است در کشور انجمن های مختلف و سرمایه گذاران زیادی آمدند اما می گویند: کشوری که نفت و گاز دارد چرا انرژی تجدید پذیر، چه عواملی در کشور 10 سال جلو سرمایه گذاری برای انرژی تجدید پذیر را گرفته است؟ چرا آمار انرژی تجدید پذیر در کشور های دنیا حداقل 10 درصد است اما کشور ما زیر یک درصد از انرژی ما تجدید پذیر نیست. اینها اثرات سیاستگذاری کلان کشور و اثرات مدیدیت و خصوصی سازی است.
نظر شما