به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از جهرم، حجت الاسلام «محمد حسین مدبر»، امروز (سه شنبه 11 خرداد) در نشست علمی «بررسی مکتب امام خمینی (ره)» که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی جهرم برگزار شد، گفت: بعضی از علما و شخصیت ها نگاه، طرح و حرف نو و جدیدی دارند که چنین افرادی صاحب مکتب می شوند.
امام جمعه جهرم با بیان اینکه مکتب امام بر پایه سه محور خدا، اسلام و مردم است، افزود: اگر کسی فراوانی این واژگان را در سخنان، موضع گیری و کل نهضت امام خمینی (ره) بررسی کند قطعا این موضوع را تصدیق می کند.
وی بیان کرد: در روزگاری که خیلی ها، نظیر بلوک شرق، خدا را انکار می کردند و عده ای دیگر معتقد بودند که دین باید منزوی باشد و باید از صحنه اجتماع خود را کنار بکشد و تنها در روزهای یکشنبه و در محل کلیسا خود را محصور کند و در روزگاری که نظام ها یا لائیک بودند یا ضد خدا بودند و معتقد به جدایی دین از سیاست بودند، امام بزرگوار پرچم دین و اسلام را بلند کرد و اعلام کرد که اسلام ما اینگونه نیست و قطعا اسلام ما می تواند اجتماع را اداره کند.
حجت الاسلام مدبر افزود: فقهای گذشته وقتی به مبحث ولایت فقیه می رسیدند می گفتند چون این مساله مبتلا به نیست و دیگر امکان تشکیل حکومت اسلامی هم نیست آن را کنار می گذاریم اما امام بین سیاست و دیانت پیوند داد.
وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از خصوصیات دیگر امام (ره) اهمیتی بود که به نظر و دیدگاه مردم می داد و این در حالی بود که مردم با تمام وجود ایشان را قبول داشتند و اصلا لازم نبود که برای تشکیل حکومت و اداره مملکت به مردم مراجعه کند اما امام (ره) اینگونه نبود و در دوازدهم فروردین سال ۱۳۵۸ و بعد از گذشت 50 روز از پیروزی انقلاب، همه پرسی عمومی برگزار کرد و در این همه پرسی نوع حکومت و جمهوری اسلامی را به رفراندوم گذاشت که در آن بیش از 98 درصد مردم به جمهوری اسلامی رای «آری» دادند.
حجت الاسلام مدبر ادامه داد: امام از اعماق وجودشان به نقش مردم حکومت داری معتقد بودند و جمهوری اسلامی به تعبیر مقام معظم رهبری در واقع همان مردم سالاری دینی است.
امام جمعه جهرم با اشاره به اینکه یکی از خصوصیات امام این بود که ساده حرف می زد و جملاتش هم ساده بود اما در عوض جملاتش خیلی پرمغز بود، گفت: اینکه امام خمینی فرمود: «جمهوری اسلامی، نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد» ، روز به روز که می گذرد ما بهتر متوجه می شویم که چرا امام (ره) اینگونه فرمود؛ ما در طول تاریخ فهمیدیم که عده ای می خواستند یک چیزی را به جمهوری اسلامی اضافه کنند و عده ای دیگر تلاش می کنند تا کلمه ای را از آن کم کنند؛ بعضی تلاش می کنند حکومت فقط اسلامی باشد، یعنی جمهوری نباشد و در آن نقش مردم کمرنگ یا حذف شود.
وی با بیان اینکه حاکمان حکومت اسلامی نباید دچار اشرافیت و اشرافی گری شوند و باید مثل مردم معمولی، که اکثریت مردم را تشکیل می دهند، زندگی کنند، تاکید کرد: اعتراض هایی که در جامعه شاهد آن هستیم به جمهوری اسلامی نیست بلکه به کسانی است که سردمداران نظام و مدعی و حاکم هستند.
امام جمعه جهرم به اهمیت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری به نقش مردم اشاره کرد و گفت: امام خمینی تا زمانی که زنده بودند و بعد از ایشان رهبر معظم انقلاب هرگز اجازه نداده اند کسی بتواند انتخابات را حتی یک روز به تاخیر بیندازد حتی در روزگاری که مردم در زیر موشک باران و بمباران بودند این انتخابات برگزار شده است.
مدبر یکی دیگر از ویژگی های مکتب امام (ره) را دادن اعتماد به نفس به مردم برشمرد و افزود: امام به مردم باوراند که شما خیلی بزرگ هستید و اگر بخواهید می توانید هر کاری انجام بدهید؛ این جمله ما می توانیم جمله ای است که از خود امام (ره) است؛ روحیه اعتماد به نفس ملی، اینکه ملت ایران چیزی از دیگران کم ندارد و اینکه ما اگر بخواهیم هرکاری می توانیم و انجام آن شدنی است، این دادن اعتماد به مردم و جوانان کار امام (ره) بود.
امام جمعه جهرم با بیان اینکه عده ای تنها راه پیشرفت ملت ایران را الگوبرداری از غربی ها در تمامی زمینه ها قلمداد می کردند، گفت: ما خودمان به غربی ها در پیشرفتشان کمک زیادی کرده ایم، صاحبان بهترین مخ ها و استعدادهای ما به غرب می رفتند و واقعا دلیل آبادانی غرب می شدند.
نظر شما