انتظار امام خمینی(ره) از دولت‌ها همان انتظار قرآن از دولت موعود است

حجت‌الاسلام اجرایی با بیان اینکه امام خمینی(ره) انتظار فرج را انتظار قدرت اسلامی می‌دانستند، گفت: ایشان به عدالت‌خواهی و اقامه عدل توجی ویژه داشتند و توقعات ایشان از دولت همان توقع قرآن و روایات درباره حکومت امام عصر(عج) است.

به گزارش خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان، در آستانه 14 خرداد، سالروز عروج ملکوتی امام خمینی(ره) و به منظور بررسی مهدویت و انتظار زمینه ساز ظهور امام زمان(عج) با حجت الاسلام والمسلمین «محمدحسین اجرایی»، امام جمعه هرسین، کارشناس مهدوی و مدیرعامل موسسه فرهنگی اسوه نخبگان گفتگویی ترتیب داده ایم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می شود:

 

انتظار فرج، انتظار قدرت اسلام است

 

حجت الاسلام اجرایی با بیان اینکه امام خمینی(ره) فصل جدیدی را در عالم گشودند، اظهار کرد: امام راحل در زمینه های مختلف حرف های نوآورانه داشتند چنان که درباره وظایف منتظران در عصر غیبت می فرمودند: «همه ما انتظار فرج داریم و باید در این انتظار، خدمت کنیم. انتظار فرج، انتظار قدرت اسلام است و ما باید کوشش کنیم تا قدرت اسلام در عالم تحقق پیدا کند و مقدمات ظهور ان شاءالله تهیه بشود». ایشان تاکید داشتند: «پر کردن دنیا را از عدالت، این را ما نمی توانیم بکنیم، اگر می توانستیم می کردیم؛ اما، چون نمی توانیم بکنیم ایشان باید بیایند . . . اما ما باید فراهم کنیم کار را، فراهم کردن اسباب این است که کار را نزدیک بکنیم، کار را همچو بکنیم که مهیا بشود عالم برای آمدن حضرت (ع)».

 

این کارشناس مهدوی با اشاره به دیدگاه امام راحل درباره زمینه سازی برای ظهور، بیان کرد: در نگاه ایشان پیروزی انقلاب و استقرار نظام جمهوری اسلامی دو منزگاه در تشکیل حکومت مهدوی است و باید با اجرای احکام اسلامی در عصر غیبت زمینه را برای ظهور فراهم کنیم؛ حضرت امام می فرمودند: «اميدوارم كه اين انقلاب، يك انقلاب جهاني بشود و مقدمه براي ظهور بقية الله ـ ارواحنا له الفداء ـ باشد» و نیز تاکید داشتند: «امیدوارم که این انقلاب، یک انقلاب جهانی بشود و مقدمه برای  ظهور حضرت بقیه الله ارواحنا له الفداء باشد».

 

وصل کردن نهضت اسلامی به نهضت جهانی امام مهدی(عج)

 

وی ادامه داد: امام خمینی(ره) می فرمودند: «من امیدوارم که ما به مطلوب حقیقی برسیم و متصل بشود این نهضت به نهضت بزرگ اسلامی و آن نهضت ولی عصر(ع) هست» یعنی نگاه کلان ایشان وصل کردن نهضت اسلامی ایران به نهضت جهانی حضرت ولیعصر(عج) بود. امام راحل هدفی درازمدت با عنوان حکومت جهانی اسلام در تعابیرشان داشتند و در سراسر دوران مبارزه هرگز هدفشان را در مبارزه با استعمار خارجی و استبداد داخلی محدود نکرده و درصدد کوتاه کردن دست آنها بودند و هدف خود را هم راستا به انقلاب جهانی مهدوی می دانستند و لحظه ای از حرکت بازنایستادند.

 

جهان آماده می شود ...

 

امام جمعه هرسین در ادامه ابراز کرد: نامه های پایان عمر ایشان به شخصیت هایی همچون گروباچف از نگاه عالمگیر حضرت امام حکایت دارد اینکه نگاهی جهانی داشتند و می فرمودند: «جنبشی که از طرف مستضعفان و مظلومان جهان علیه مستکبران و زورمندان شروع شده و در حال گسترش است امید بخش آتیه‌ای روشن است و وعده‌‌ی خداوند را نزدیک و نزدیک‌تر می‌کند گویی جهان مهیا می شود برای طلوع آفتاب ولایت از افق مکه معظمه و کعبه آمال محرومان و حکومت مستضعفان.» ایشان با نگاه عمیق و پشتوانه عظیم انقلاب جهانی، مسئولان را برحذر می داشتند از آنکه نگاهشان صرفاً داخلی باشد، انقلاب مردم ایران شروع انقلاب بزرگ جهان اسلام به پرچمداری حضرت حجت(عج) است.

 

وی با بیان اینکه امام خمینی(ره) در مراجعه به روایات، احادیث متعددی را در حوزه مهدویت بیان می کردند و توصیه های مختلفی به جوانان داشتند که مسئله مهدویت در آنها پررنگ بود، تاکید کرد: افرادی از قبل از انقلاب فعالیت های داشتند و امام راحل گاهی منتقد دیدگاهی بود که آنها داشتند چراکه معتقد بودند باید فساد زیاد بشود تا امام عصر (عج) ظهور کنند و این نگاه به دلیل برداشت غلط آنها از روایات است و امام هشدار دادند که باید از برداشت های انحرافی در این باره پرهیز شود.

 

طرد و رد جریان های انحرافی مهدویت

 

حجت الاسلام اجرایی ادامه داد: اگرچه در روایت است که ظهور زمانی رخ می دهد که دنیا پر از ظلم و جور شده باشد اما این بدان معنا نیست که ما در مقابل ظلم و فساد و انحراف سکوت کنیم، امام خمینی(ره) با این نگاه مخالف بودند و آن را مغایر با انتظار اصیل و زمینه ساز می دانستند که به صلاحیت مهدویت نیست. این هم نشان از بصیرت حضرت امام داشت که جریان های مغایر با مهدویت اصیل را رد و طرد کرده و افکار ناصواب آنها را تبیین می کردند.

 

وی تاکید کرد: ایشان همچنین دیدگاه هایی که تشکیل حکومت اسلامی قبل از ظهور را درست نمی دانستند، رد می کردند چراکه برای اعلام نظر در این موارد باید روایات صحیح و متقن را از روایات ضعیف السند تمییز داد. حتی اگر روایات اینچنینی صحیح باشد به شرایط حضور ائمه(ع) بازمی گردد که شیعه حق هیچ حرکتی نداشت و هر صدایی از او در نطفه خفه می شد و ائمه(ع) توصیه می کردند از این حرکات پرهیز شود. لذا امام خمینی(ره) نسبت به آسیب های افکار اینچنینی موضع گیری کردند.

 

حجت الاسلام اجرایی درباره نگاه امام خمینی(ره) به مسئله نقش دولت ها در زمینه سازی برای ظهور امام عصر(عج)، ابراز کرد: نظرگاه ایشان درباره دولت زمینه ساز به مولفه های مدنظر دین تصریح دارد، ایشان تاکید داشتند که دولت اسلامی باید مجری احکام خدا و مسلمان و متعهد باشد. درباره کارگزاران حکومت اسلامی بر تبعیت معنوی آنها تاکید داشتند اینکه آنها باید به صفات نیک آراسته شده و از حب مقام و جاه و نفس به دور باشند.

 

وی اضافه کرد: امام خمینی(ره) می فرمودند: «ای متصدیان و دولتمردان از رده به اصطلاح بالا تا پایین، به هوش باشید که در دوراهی سعادت و شقاوت قرار دارید. طریق اعوجاجی، شیطان است و طریق مستقیم «الله» تبارک و تعالی. توجه کنید و بسیار توجه که همه وهمه در محضر مبارک حق هستید واعمال قلبیه وقالبیه و خاطرات روحیه و لغزشهای عملیه همه در حضور اوست. اگر به واسطه سوء مدیریت و ضعف فکر و عمل شما به اسلام و مسلمین ضرری و خللی واقع شود و خود می‌دانید و به تصدی ادامه می‌دهید، مرتکب گناه عظیمی و کبیره مهلکی شده‌اید که عذاب بزرگ دامنگیرتان خواهد شد.»

 

حجت الاسلام اجرایی در پایان با بیان اینکه امام خمینی(ره) هدف کلان انقلاب را زمینه سازی برای ظهور معرفی می کردند، خاطرنشان کرد: ایشان تاکید داشتند که مدیران در همه خدماتی که انجام می دهند نسبت به ظهور غافل نباشند. این یعنی باید در عمل انتظار را برجسته کنند و ویژگی های دولت مهدوی را در خود بارور سازند. ایشان به عدالت خواهی و اقامه عدل توجی ویژه داشتند و توقعات ایشان از دولت همان توقع قرآن و روایات درباره حکومت امام عصر(عج) است .

 

کد خبر 1062442

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha