«سید جلیل جلالیفر» امروز (پنجشنبه،۱۳ خرداد) در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با بیان اینکه مطابق برنامه اجرایی طول کانال "اوراسیا" حداکثر ۸۵۰ کیلومتر خواهد بود اظهارداشت: این کانال از دریای آزوف آغاز و با عبور از منطقه رستوف، جمهوری کالمیکیا و منطقه آستراخان که بین منطقه آزاد علیا (بندر جدید در منطقه آستراخان که بعنوان منطقه آزاد مورد تصویب دولت روسیه قرار گرفت ) و بندر عمیق لاگان در جمهوری کالمیکیا به دریای کاسپین متصل خواهد شد.
فعال اقتصادی و عضو هیئت رئیسه اتاق مشترک ایران روسیه بیان کرد: مطابق برنامه راهبردی دولت روسیه از سال جاری عملیات ساخت اولین بندر عمیق در روستای لاگان آغاز شده است.
جلالیفر با بیان اینکه کشورهای چین، قزاقستان، روسیه و ایران ذینفعان اصلی این پروژه هستند، ادامه داد: از نظر ژئوپلیتیک، روسیه ذینفع اصلی این پروژه و مهمترین حامی استراتژیک آن کشور قزاقستان است که از طریق کانال اوراسیا به اقیانوسهای جهان دسترسی پیدا کند؛ چین نیز با اجرای استراتژی "یک کمربند - یک جاده" از این پروژه نفع می برد.
وی اضافه کرد: دولت روسیه با تدوین و تصویب سند راهبردی توسعه همکاری اقتصادی با کشورهای همسایه خصوصا با ایران از طریق فعال کردن کریدور شمال و جنوب چهارمین ذینفع اصلی این پروژه است و کشورهای هند و پاکستان نیز از این طریق می توانند مبادلات تجاری خود را انجام و در هزینه و زمان صرفه جویی کنند.
جلالیفر خاطرنشان ساخت: ایران با سرمایه گذاری در این پروژه و آزادی عبور تحت پرچم در درازمدت می تواند برای کشور خلق ثروت کند. امیدوارم دولت آینده در راستای تحقق سیاست و استراتژی توسعه همگرایی اقتصادی با کشورهای همسایه به این اصل مهم توجه کند.
نظر شما