برگزاری سومین جشنواره اجتماعی «نه به اعتیاد» در یزد

سومین دوره جشنواره اجتماعی «نه به اعتیاد» پنجم تیرماه، به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر با همکاری نهادها و دستگاه های مختلف برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، معاون شهردار و رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری یزد در جلسه هم‌اندیشی سومین جشنواره اجتماعی «نه به اعتیاد» با اشاره به برگزاری این جشنواره برای ۳ دوره متوالی، گفت:  با توجه به اینکه جوانان و نوجوانان، مهمترین گروه در معرض خطر اعتیاد به شمار می‌روند، توجه ویژه ای به این موضوع معطوف شده و تلاش کردیم با استفاده از ظرفیت هنرمندان، انجمن های مرتبط و سازمان‌های مردم نهاد با برقراری ارتباط از طریق هنر و تولید محتواهای ویژه از جمله انیمیشن، موشن گرافیک، فیلم، کلیپ و  دوربین مخفی در راستای مبارزه با این آسیب گام برداریم.

عباس ملازینلی با بیان اینکه محتواهای تولیدی در دوره‌های گذشته مورد استقبال قرار گرفته و موثر بوده است، افزود: با توجه به محدودیت‌هایی که بیماری کرونا ایجاد کرده، تولید محتواها با محوریت توزیع در فضای مجازی انجام می‌شود. امیدواریم این اقدامات که به طور قطع در بحث پیشگیری و آموزش اثرگذار است، منحصر به زمان خاص نباشد و در طول سال تداوم یابد و بتوانیم این جشنواره را در سطح ملی برگزار کنیم.

مدیر بخش اجتماعی این جشنواره نیز در این نشست اظهار داشت: با توجه به برگزاری موفق دو دوره جشنواره «نه به اعتیاد» همچنین با توجه به اهمیت پیشگیری و آموزش در زمینه این آسیب اجتماعی، امسال نیز با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برنامه ها اجرا می‌شود.

محمد فکر عنوان کرد:  امسال‌ در نظر است که با قوت بیشتر و با مشارکت حداکثری شهروندان و همکاری نیروی انتظامی، آموزش و پرورش، ستاد هماهنگی شورای مبارزه با مواد مخدر، دادگستری، بهزیستی و دفتر امور اجتماعی استانداری این جشنواره را اجرا کنیم.

وی یادآور شد: در این جشنواره برنامه‌هایی نظیر چند مسابقه ورزشی، کتابخوانی، نقاشی  در نظر گرفته شده که با همکاری موسسات مردم نهاد همسو با شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر برگزار می‌شود.

فکر ادامه داد: تعدادی از تابلوهای تبلیغاتی سطح شهر به نصب پیامهای پیشگیری از اعتیاد اختصاص یافته است، ضمن اینکه برنامه‌هایی از جمله برگزاری کارزار رسانه ای در فضای مجازی علیه مصرف مواد مخدر، بهره گیری از ظرفیت کانون‌های فرهنگی هنری، بهره گیری از ظرفیت ورزشکاران به عنوان سفیران پیشگیری اولیه از اعتیاد، برگزاری نشست خبری و سایر موارد نیز پیش‌بینی شده است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان یزد نیز در این نشست ضمن تشکر ویژه از سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری و شورای شهر یزد به دلیل انجام فعالیتهای موثر و سودمند در زمینه مبارزه با موادمخدر اظهار داشت: با توجه به تلاشهای صورت گرفته در حوزه پیشگیری از اعتیاد به عنوان اولویت‌دار ترین آسیب اجتماعی شناخته شده، در این دوره توانستیم بخشی از اهداف را محقق کنیم، گرچه هنوز تا رسیدن به هدف نهایی راه بسیاری مانده است.

سیدمصطفی کرباسی با بیان اینکه  بیش از ۹۷ درصد جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال استان طبق تعریف اعتیاد، سالم هستند، تاکید کرد:  راهکاری که می‌تواند مردم را در جهت پیشگیری از این راه پر خطر نجات دهد، آموزش است.

وی ادامه داد: بحث کمپ ترک اعتیاد بانوان، شلتر و گرمخانه با همکاری شهرداری مورد کارشناسی قرار گرفته و در دست اجرا است و امیدواریم نتیجه مطلوب در رابطه با کبارزه با اعتیاد به دست آید.

نماینده معاون پرورشی اداره کل آموزش و پرورش استان یزد نیز در این نشست ضمن قدردانی از سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری یزد به ارائه گزارشی از فعالیت آموزش و پرورش در بحث آموزش‌های پیشگیرانه در بحث اعتیاد پرداخت و اظهار داشت: در سال گذشته  این آموزش ها، از مجموع ۱۵۵۲ مدرسه فعال در استان یزد،  در ۴۵۱ مدرسه و امسال در ۴۹۶ مدرسه ارائه شده است .

صدیقی با اشاره به برگزاری دوره‌های آموزشی به صورت حضوری و مجازی برای دانش آموزان، خانواده های آنها و فرهنگیان عنوان کرد: تلاش می‌کنیم این آموزش‌ها در قالب فیلم، کتاب و کلیپ به صورت مستمر پیگیری و ارائه شود.

معاون مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری نیز در این نشست با ارائه چند پیشنهاد در حوزه آموزش و پیشگیری عنوان کرد: باید زیرساختی فراهم کرد که این برنامه‌ها بصورت مداوم اجرا شود، به طور مثال می‌توان محتوایی را آماده و به دانش آموزان ارائه کرد تا آموزش‌ها در آنها نهادینه شود. همچنین استفاده از ظرفیت سمن‌ها نیز می‌تواند در این زمینه بسیار اثرگذار باشد.

لیدا هاتفی ادامه داد: چهره بد مواد مخدر و اعتیاد برهیچکس پوشیده نیست و باید برای حل این معضل در اجتماع، راه و روش پیشگیری و درمان آن را آموزش دهیم.

دبیر فرهنگی شورای هاهنگی مبارزه با مواد مخدر استان هم در این جلسه گفت: اگرچه بر اساس تعریف اعتیاد، بیش از ۹۰ درصد مردم پاک هستند ولی چون خسارت‌های ناشی از اعتیاد بسیار بد است، آمارهای ابتلا به اعتیاد بسیار بیشتر به نظر می‌رسد.

محبوبه وفاییان با بیان اینکه به دنبال آموزش‌ها، اطلاعات مردم در مورد اعتیاد افزایش پیدا کرده است، عنوان کرد: اکنون پیشگیری باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد و باید به افراد کمک کنیم تا بتوانند در این زمینه تغییر نگرش داده و آموزش‌ها را در رفتارهای خود پیاده سازی کنند.

معاون اجتماعی فرماندهی نیروی انتظامی یزد نیز در این نشست اظهار داشت: موضوع اعتیاد سه وجهی است که شامل قبل از ورود، حین و بعد از درمان  است، که باید چرایی و چگونگی ورود به این ورطه، خلاها، باورهای غلط، عدم آگاهی که باعث درگیری خانواده‌ها می‌شود، مورد بررسی قرار گیرد.

سرهنگ محمدرضا مزیدی با اشاره به اینکه پس از درمان اعتیاد افراد مبتلا باید مورد حمایت قرار گیرند، عنوان کرد: پیشنهاد می‌کنم فضایی برای فن آموزی افراد برای ورود به فضای کار و اشتغال پس از درمان اعتیاد ایجاد شود و آموزش‌های لازم به آنها داده شود.

کد خبر 1062843

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha