«مهدی قیصری نیک» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد ضمن تسلیت فرا رسیدن سالروز رحلت امام خمینی (ره) با بیان اینکه وصیتنامه سیاسیالهى امام خمینى(ره) درمرحلۀ اول در ۲۶ بهمن ۱۳۶۱ توسط ایشان تنظیم شد و نسخهاى از آن در ۲۲ تیر ۱۳۶۲ نزد اولین دوره مجلس خبرگان رهبرى به امانت سپرده شد، افزود: امام خمینى(ره) در سالهاى بعد، این وصیتنامه را مورد بازبینى قرار دادند و دو نسخه از متن اصلاحى را جهت حفظ و نگهدارى، به مجلس خبرگان رهبری و آستان قدس رضوى ارسال کردند.
معاون موزه های سازمان کتابخانه های آستان قدس رضوی بیان کرد: وصیتنامه سیاسیالهی امام خمینى(ره) دستورالعمل تداوم انقلاب اسلامی و حفظ جمهوری اسلامی بر محور ولایت فقیه و بر پایه ارزشهای اصیل مورد نظر ایشان را دربر دارد.
وی اضافه کرد: مفاد وصیتنامه امام نگاهی آیندهنگرانه به وضعیت کشور اسلامی دارد و حاوی رهنمودها و مضامین مختلف آموزنده ایشان در کلیه امور سیاسی، اجتماعی، اخلاقی و عقیدتی است، اینوصیتنامه که با حدیث ثقلین آغاز شده، دارای یک پیشگفتار، دو مقدمه و ۱۷ تذکر است و توصیهای به نسلهای آینده است که همواره به کتاب و عترت تمسک جویند و هیچگاه از این دو ثقل گرانبها غافل نمانند زیرا تأمین سعادت اخروی، در بهرهگیری از کلام خداوند و سیره معصومین(ع) است.
قیصرینیک از تذهیب و تجلید این وصیتنامه توسط هنرمندان آستان قدس رضوی برای نخستین بار خبر داد و گفت: این وصیتنامه برای حفاظت برای آیندگان جلدسازی و تذهیب شد. وی اظهار کرد: جلد آن روغنی با نقش ترنج و گل و برگ در زمینه لاجوردی در وسط است و چهار عدد نقش گل و برگ ظریفتر در چهارگوشه ترنج کار شده است.
معاون موزه های سازمان کتابخانه های آستان قدس رضوی در خصوص تذهیب این نسخه نیز توضیح داد: اوراق، جدولکشی و تذهیب شده است و اغلب به طرز اسلیمی، دارای دو سر لوح مرصع مذهب پر کار و دو سر لوح کوچکتر و کم کارتر است.
وی بیان کرد: وحدت و انسجام امت اسلامی، برنامهریزی برای جلوگیری از توطئههای آینده به ویژه خطر تبلیغات منفی سکولاریزم، اجرای قسط و عدل اسلامی، اتحاد بین دانشگاهیان و روحانیت، هوشیاری و بصیرت جوانان و مقابله با تهاجم فرهنگی، استفاده از نیروهای متعهد و متخصص در اداره کشور، برنامهریزی صحیح و اصولی در امور فرهنگی و آموزشی و حفظ اقتدار ملی از نکات مهم و مورد تأکید رهبر کبیر انقلاب اسلامی در این وصیتنامه است.
قیصری نیک از نمایش قرآن خطی اهدایی امامخمینی(ره) مشهور به قرآن راوندی متعلق به سال ۵۷۸ قمری در کنار این وصیتنامه خبر داد. وی تشریح کرد: این قرآن دستنویس فوقالعاده نفیس است و با شماره ثبت ۲۲۶۱ در این مجموعه به ثبت رسیده است.
معاون موزه های سازمان کتابخانه های آستان قدس رضوی ادامه داد: این مصحف در سال ۵۸۶ق توسط احمدبنمحمّدبنعلی راوندی کتابت شده و در سال ۵۸۷ق توسط نجمالدّينمحمّدبنعليبن سليمان تذهیب شده است، این مصحف در مرداد ۱۳۶۳ توسطِ بنیانگذارِ جمهوری اسلامی ایران، حضرت امام خمینی(ره) به کتابخانه آستان قدس رضوی اهدا شده است.
وی در خصوص ویژگیهای این مصحف شریف توضیح داد: خط این نسخه به نَسخ كهن ۱۳ سطری به شیوه ابن بوّاب بر روی كاغذ خانبالغ حنايي است، سرسورههای آن به خط رقاع عالي و به قلم زر و حواشی اوراق به خط نسخ غبار کتابت شده است.
قیصری نیک تعداد اوراق این نسخه را ٢۱٦ برگ ذکر کرد و افزود: این نسخه در قطع سلطانی و دارای جلد سوخت است و درج نشانهها در حاشیه میان شمسهها، فواصل آیات گوی زرین، حاشیه صفحات مزین به شمسه و قندیل زرین منقش از دیگر آرایههای هنری این مصحف نفیس است.
نظر شما