انتشار فرهنگ‌نامه جامع علوم اسلامی و انسانی در 24 رشته

مسئول پژوهشکده باقرالعلوم (ع) از انتشار فرهنگ‌نامه جامع علوم اسلامی و انسانی در 24 رشته که برای هریک از رشته های علوم انسانی مدخلی جداگانه دارد، خبر داد.

حسین قشقایی، مسئول پژوهشکده باقرالعلوم (ع) به خبرنگار شبستان گفت: فرهنگ‌نامه جامع علوم اسلامی و انسانی در 24 رشته از سوی این پژوهشکده منتشر شده است.

وی ادامه داد: این فرهنگ‌نامه برای هر رشته علوم اسلامی و یا انسانی مدخل‌یابی دارد و در آن حدود 4 صفحه به معرفی هر رشته علمی اختصاص داده شده است.

قشقایی تصریح کرد: این فرهنگ‌نامه شامل نظام‌شناسی اسلامی و انسانی مرتبط با مباحث دینی است و به بررسی تفصیلی اصطلاحات مهم و کاربردی مباحث علوم انسانی و اسلامی می‌پردازد.

مسئول پژوهشکده باقرالعلوم (ع) با اشاره به بخش‌های مختلف این پژوهشکده بیان کرد: گروه‌های گلشن ابرار، آیات‌الاحکام، فقه و ارتباطات، حدیث، ارزیابی، پایان‌نامه‌ها، احیای آثار، معارف و کلام و ادیان و فرق از جمله بخش‌های پژوهشی این پژوهشکده است.

وی افزود: هر یک از گروه‌های نام برده شده جلسات و برنامه‌های پژوهشی متعددی را برگزار می کند که نتیجه آنها در قالب نشریات ارایه می‌شود.

قشقایی با معرفی گروه فرق و ادیان پژوهشکده باقرالعلوم (ع) عنوان کرد: این گروه شامل 3 بخش بهاییت، وهابیت و مسیحیت هست که جلسات مختلفی در طول سال با این عناوین را برگزار می‌کند.

وی ابراز کرد: گروه نقد رسانه‌ها یکی دیگر از بخش‌های پژوهشکده است که نقد و بررسی سریال‌های سیما و برخی از فیلم‌های سینمایی را بر عهده دارد.

قشقایی درباره آثار پژوهشی پژوهشکده گفت: تهیه و نشر جلدهای یکم و دوم دانشنامه پیامبر (ص) از سوی گروه دانشنامه پژوهشکده، جمع‌آوری کلمات پیامبر (ص) در 15 جلد از سوی گروه حدیث و موسوعه شهادت امامان معصوم (ع) از دیگر تألیفات گروه‌های پژوهشی، پژوهشکده باقرالعوم است.

وی درباره بخش فرهنگ و ارتباطات دینی پژوهشکده باقرالعلوم (ع) گفت: گروه‌های نقد رویکرد فرهنگی، شیوه‌های تبلیغ و فرهنگ و تمدن فعالیت‌های پژوهشی در حوزه فرهنگ و تمدن فعالیت‌های پژوهشی در حوزه فرهنگ و ارتباطات دینی را انجام می‌دهند.

قشقایی با اشاره به معرفی پایگاه‌های پژوهشی پژوهشکده برای بهره‌گیری پژوهشگران در فعالیت‌های پژوهشی تصریح کرد: پایگاه مجازی فرهیختگان شیعه با شیوه‌های آکادمیک به معرفی زندگی عالمان شیعه می‌پردازد و در پایگاه مجازی ‌هادی حدود 40 هزار کتاب علوم اسلامی و انسانی نمایه‌گذاری شده است.

مسئول پژوهشکده باقرالعلوم (ع) خاطرنشان کرد: علاقه‌مندان به استفاده از مطالب پایگاه های زیرمجموعه پژوهشکده باقرالعلوم (ع) می توانند به سایت اصلی این پژوهشکده به نشانی www.rbo.ir مراجعه کنند.

پایان پیام/

 

کد خبر 106337

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha