ابراز رضایت از کارآزمایی بالینی واکسن ایران و کوبا در کرمان/ تأیید بی خطری و اثربخشی، شرط لازم برای ورود کنژوگه به واکسیناسیون عمومی کشور

تزریق دوم فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن کنژوگه در حالی آغاز شده که هم داوطلبان و هم کارشناسان ابراز رضایت می کنند؛ بی خطری و در عین حال اثربخشی دو مؤلفه مهم برای ورود این واکسن مشترک ایران و کوبا برای ورود به عرصه واکسیناسیون عمومی کشور است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ «واکسن کرونا» موضوعی است که تا امروز با حاشیه های مثبت و منفی بسیاری روبرو بوده و موارد فراوانی که در تأیید و یا رد این اقدام به صورت گسترده در فضای مجازی همچنان در حال انتشار است بعضاً باعث ایجاد نگرانی های شدیدی در افراد و خانواده ها شده است.

 

آنچه در این میان مهم است این که به لحاظ عقلی و شرعی، دفع خطر احتمالی ضروری است؛ دفع خطر در زمینه کرونا می تواند جدای از رعایت دستورالعمل های بهداشتی، تزریق واکسن هم باشد.

 

 

دکتر حسین صافی زاده، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در گفتگو با شبستان گفت: از آغاز رسمی واکسیناسیون تاکنون، افرادِ در اولویت(از جمله کارد بهداشت و درمان، جانبازان و سالمندان در آسایشگاه) و پس از آن برای گروه سالمندان در حال دریافت واکسن هستند.

 

 

وی با اشاره به اینکه بیش از ۶۵ درصد افراد بالای ۷۰ سال نوبت اول واکسن را دریافت کردند؛ اظهار کرد: واکسن هایی که در استان مورد استفاده قرار گرفته اسپوتنیک(روسیه) سینوفارم(چین) و آسترازنکا(کُره) بوده که بیشترین مورد استفاده مربوط به آسترازنگا است.

 

 

 دکتر نوذر نخعی استاد پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمان دوشنبه (6 اردیبهشت) در نشست خبری با موضوع «فاز سوم واکسن کرونای انستیتو فینلای کوبا و با مشارکت انستیتو پاستور ایران در کرمان» گفت: قرار است در 8 شهر کشور این واکسن به صورت آزمایشی، فاز سوم خود را طی کند.

 

 

وی افزود: واکسن دو دوز دارد که دوز اول و دوز دوم به فاصله 4 هفته یا 28 روز مانند دیگر واکسن ها در قسمت بالای بازو تزریق می شود و سن تزریق واکسن هم از 18 تا 80 سالگی است پس یک سن وسیعی را دارد زیرا در همین سنین تست شده و خوشبختانه دیدند عوارض بسیار ناچیز به رغم اینکه اثر بخشی بسیار بالا است.

 

 

 دکتر نخعی که خود نیز بعداً در این کارآزمایی شرکت کرده؛ اظهار کرد: در فاز اول و دوم این واکسن اول روی حیوان تست شده و بعد روی هزار نفر در کوبا تست شده که نتایج آن کاملاً امید بخش بوده است بنابراین باید به آن به دید فرصت نگاه کنیم.

 

 

احسان مصطفوی، اپیدمولوژیست و مدیر پروژه کارآزمایی بالینی فاز سوم واکسن کرونای ایران کوبا در بازدید از مرکز مطالعه بالینی فاز سوم واکسن کرونای کنژوگه در کرمان گفت: شهر کرمان به عنوان یکی از مراکز منتخب، خوشبختانه تا به حال پیشرفت خیلی خوبی داشته و پیشرفت های خوبی حاصل شده است.

 

 

وی افزود: هر زمان که نتایج مطالعه و تأییدیه های سازمان های ذیربط در سازمان غذا و دارو مؤید این باشد که این واکسن بی خطر و در عین حال اثربخشی مناسب را دارد، این واکسن وارد عرصه واکسیناسیون عمومی کشور خواهد شد.

 

 

تزریق اول فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن مذکور ۱۷ اردیبهشت ماه سال جاری در کرمان کلید خورد و در فاصله ۲۸ روز، هم اکنون عملیات تزریق دوم در حال اجرا است؛ از ۱۶ خردادماه جاری، آغاز عملیات تزریق دوم از فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونای کنژوگه، کار مشترک انستیتو پاستور ایران و انستیتو فینلای کوبا در کرمان آغاز شده است. 

 




دانشگاه علوم پزشکی کرمان از داوطلبانی که تزریق اول را دریافت کرده اند، درخواست کرده با مراجعه در روز و ساعت مقرر برای تزریق دوم که از طریق پیامک به آنها اعلام می شود در انجام این کارآزمایی در کرمان همکاری کنند.

 

 

 

راضیه ابوالحسنی از افراد شاغل در مجموعه بهداشت و درمان کرمان، دوشنبه(۱۷ خرداد) پس از دریافت تزریق دوم این واکسن در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان گفت: من در مجموعه بهداشت و درمان مشغول به فعالیت هستم و با وجود اینکه می توانستم از سایر واکسن ها استفاده کنم اما در این کارآزمایی شرکت کردم و قبل از شرکت در این کار آزمایشی، تحقیقات خود را در مورد این واکسن انجام داده و از کارشناسان علمی و چند پزشک مشورت گرفتم.

 

 

وی افزود: در این کارآزمایی شرکت کردم تا روند کار تحقیقاتی و ساخت واکسن کرونا تسریع پیدا کند و در آینده نزدیک و به امید خدا این واکسن به تولید انبوه برسد و همه هموطنان بتوانند با اطمینان خاطر از آن استفاده کنند.

 

 

ابوالحسنی اظهار کرد: پس از تزریق اول هیچگونه عارضه ای نداشتم و بلافاصله در محل کار حضور یافتم و امروز نیز پس از تزریق دوم، به محل کار رفتم.

 

 

زهرا رضایی راینی نژاد، دبیر آموزش و پرورش که از شهر راین در این کارآزمایی شرکت کرده نیز به خبرنگار خبرگزاری شبستان می گوید: از خانواده ما 16 نفر در این کارآزمایی ثبت نام کرد اما به دلیل تکمیل ظرفیت، تنها ۱۰ نفر موفق به دریافت نوبت اول تزریق شدیم.

 

 

وی با بیان اینکه پس از تزریق واکسن الحمدلله مشکل خاصی برای هیچیک از ما ایجاد نشد؛ انگیزه خود و خانواده اش را در این کارآزمایی ایرانی بودن آن دانست و گفت: باتوجه به اینکه مرحله اول و دوم کارآزمایی بالینی این واکسن در کوبا انجام و مرحله سوم در ایران انجام می شود، خواستیم که داوطلب بشویم.

 

 

رضایی راینی نژاد با اشاره به اینکه افراد پس از دریافت واکسن چهار ماه تحت نظر هستند؛ تصریح کرد: هر چه زودتر واکسیناسیون انجام شود، خانواده ها نیز زودتر ایمن شوند.

 


 

 

کد خبر 1063786

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha