به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «یوسف امینی» در نشست خبری تشریح راهبردهای جدید اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با بیان اینکه 10 راهبرد کلیدی در فعالیت های آینده این اداره در نظر گرفته شده که این 10 راهبرد را تقویت نهاد های میانی و کاهش تصدی گری و واسپاری فعالیت ها به بخش خصوصی، واگذاری برنامه ها به انجمن ها و مراکز فرهنگی با نظارت اداره ارشاد و اقتصاد فرهنگی و حمایت از تولیدات فرهنگی دانست.
سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی با بیان اینکه یکی از مسائل تئوری این است که به سمت تولیدات حرکت کنیم چرا که جامعه از طریق تولیدات با ذهن هنرمند آشنا می شود؛ گفت: تمرکززدایی از مرکز و توجه به شهرستان ها از موارد ضروری است که می تواند توازن میان مرکز استان و شهرستانها را ایجاد کند.
امینی اظهار داشت: اهمیت این موضوع در جریان رویدادی که برای شناسایی شهرهای خلاق فرهنگی و هنری انجام شد، تبیین می شود، برخی از شهرستان های استان چون نیشابور و تربت حیدریه در حوزه ادبیات، قوچان در حوزه موسیقی و شهرستان مشهد در حوزه رسانه موفق عمل کردند.
وی منقطع نشدن داشته های فرهنگی در خراسان را یکی از مزیت های این استان در حوزه فرهنگ و هنر عنوان کرد و افزود: داشته های فرهنگی گذشته در خراسان منقطع نشده و نسل به نسل ادامه پیدا کرده است.
سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در خصوص حمایت از هنرمندان، بیان کرد: برای حمایت از هنرمندان تلاش کردیم که هنرمندان را از طریق سامانه ها و صندوق های حمایت، تسهیلات مورد نیاز آن ها را در اختیارشان قرار دهیم.
وی افزود: برای تحقق این هدف سال گذشته 58 میلیارد و 996 میلیون تومان تسهیلات از طریق صندوق های معرفی شده به هنرمندان پرداخت شد و یک هزار و 712 هنر کارت برای اصحاب فرهنگ و هنر تا کنون صادر شده است. همچنین 5 میلیارد و 162 میلیون تومان دیگر نیز تحت عنوان کمک مستقیم در سال گذشته به هنرمندان پرداخت شد.
امینی با اشاره به سامانه رصد مرکزی برای ثبت اشتغال و ایجاد اشتغال فرهنگی در سطح استان گفت: در همین راستا تفاهم نامه اجرای طرح خیابان هنر با سازمان فرهنگی شهرداری منعقد شد و ساعت 19 چهارشنبه این هفته، نخستین خیابان هنر در خیابان بهرهبرداری خواهد شد.
سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی افزود: علاوه بر این تفاهم نامه هایی نیز با آستان قدس، دانشگاه فردوسی و دیگر نهاد ها انجام شده تا از ظرفیت های بین بخشی حداکثر بهره را داشته باشیم.
وی بیان کرد: خراسان رضوی در حوزه نشر و محصولات چاپی در جایگاه بالایی قرار دارد و تامین کننده بخش عمده ای از نیاز های کشور عراق و افغانستان می باشد و این رقم برای سال گذشته یک هزار و 544 میلیارد تومان بوده است.
امینی در خصوص تعاملات و ظرفیت های فرهنگی در حوزه علمیه خراسان، بیان کرد: یکی از مزیت های فرهنگی خراسان رضوی، حوزه علمیه آن است و تولیدات فرهنگی که در حوزه انجام می گیرد، ظرفیت بسیار عظیمی است که خوشبختانه در رویکرد جدید حوزه علمیه ، حرکت به سمت کارهای فرهنگی و شکل گیری گروه های نخبه و اندیشه ورز افزایش داشته است.
وی اظهار دات: به منظور حمایت از سالن های سینما خصوصا در شرایط بیماری کرونا که باعث تعطیلی سالن های نمایش شد، شهرداری بخشی از صندلی های سالن های نمایش را خریداری کرده و تلاش مس کنیم سالن های ارشاد را برای مباحثی نظیر تمرین هنرمندان اختصاص دهیم.
سرپرست جدید اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با بیان اینکه در حال حاضر 17 سینما با 55 سالن با هزار و 640 صندلی سینمایی در استان وجود دارد؛ افزود: سینما باید جذابیت های کافی برای اقبال مردم را ایجاد کند از این رو در بحث تجهیز سینماها موسسه سینما شهر حمایت های لازم را انجام می دهد.
وی بیان کرد: موضوع گذرهای فرهنگ و هنر که با هدف حضور هنرمندان در مکان هایی که مردم حضور بیشتری دارند پیش از کرونا انجام شد بود، با تفاهم نامه ای که با شهرداری مشهد منعقد شده است، بازار گلستان مشهد برای این منظور در حال بازسازی است تا گذر فرهنگ و هنر در این بازار ایجاد شود. همچنین در نیشابور نیز در بلواری در نزدیکی آرامگاه حکیم عمر خیام، قرار است هفته آینده کلنگ احداث گذر فرهنگ و هنر نیشابور انجام شود.
نظر شما