«مسعود الماسی» از پایان نشا برنج در استان گیلان خبر داد و به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: نشا برنج به جز در برخی از نقاط شهرستان رودبار در استان به پایان رسیده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه هر ساله نشا برنج از اوایل اردیبهشت در گیلان شروع می شود افزود: حدود ۱۷۰ هزار هکتار معادل ۷۰ درصد از شالیزارهای گیلان به صورت مکانیزه نشاء شده است.
وی به پیشرفت فیزیکی برنج کاری استان گیلان تا روز گذشته( ۱۸ خرداد) اشاره کرد و افزود: تا کنون ۱۷۹ هزار و ۷۴۵ هکتار معادل ۷۵ درصد شالیزارهای استان پنجه زنی یا وجین شده اند که سال گذشته در همین تاریخ، ۱۵۴هزار معادل ۶۵ درصد وجین انجام شده بود.
الماسی با اشاره به اینکه برداشت برنج از مرداد ماه آغاز می شود اذعان کرد: بیشترین رقم کشت شده در گیلان رقم محلی هاشمی و علی کاظمی است.
وی ادامه داد: با توجه به اقدامات صورت گرفته در فصل زراعی جاری پیش بینی می شود حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن محصول از شالیزار های استان برداشت شود.
الماسی تصریح کرد: شالیکاران با تولید بیش از ۷۵۰هزار تن برنج سفید حدود ۴۰ درصد از برنج مصرفی کشور را تولید میکنند.
وی همچنین از آغاز کنترل بیولوژیک علیه نسل اول آفت ساقه خوار برنج در استان گیلان خبر داد و با اشاره به اینکه این کنترل از اوایل خردادماه سال جاری شروع شده و همچنان ادامه دارد گفت: تا کنون در سطح ۲ هزار و ۶۸۰ هکتار از شالیزارهای استان، زنبور تریکوگراما رهاسازی شده است.
الماسی تعداد تریکوکارت های توزیع شده را ۲۶۸ هزار عدد دانست و افزود: کاهش مصرف سموم شیمیایی، حفاظت از محیط زیست و کاهش هزینه های تولید از مهمترین مزایای اجرای طرح مبارزه بیولوژیک با کرم ساقه خوار برنج است.
وی همچنین با اشاره به اهمیت مبارزه بیولوژیک در کنترل آفات محصولات زراعی و باغی که در راستای حفظ سلامت محیط زیست و تولید محصولات غذایی سالم است تصریح کرد: یکی از روشهای مبارزه با آفات گیاهان زراعی استفاده از حشرات مفید موجود در طبیعت است که این حشرات میتوانند حشرات زیانآور را به نفع انسان از بین ببرند.
نظر شما