به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، حجت الاسلام و المسلمین حسن علیدادی سلیمانی چهارشنبه شب (18 خرداد) در برنامه گفتگوی ویژه سیمای استانی مرکز کرمان با موضوع «اهمیت مشارکت حداکثری در انتخابات» در خصوص نگاه و رویکرد امامین انقلاب به این موضوع، گفت: چنانچه به این بحث ریشه ای توجه کنیم، اهمیت حضور و جایگاه مردم در انتخابات خیلی بهتر و بیشتر خود را نشان می دهد.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان یکی از ارکان نظام را جمهوریت به معنای حضور آگاهانه و سرنوشت ساز مردم در همه صحنه ها دانست و افزود: از اول پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی که نظام اسلامی شکل گرفته تا الان به طور متوسط این انتخابات ها با فاصله کم برگزار شده است.
چرایی حضور جدی مردم در انتخابات
وی با اشاره به انتخابات پیش رو تصریح کرد: رئیس جمهوری یعنی رئیس کسانی که در انتخابات شرکت کرده و پای صندوق های رأی می روند و رأی خود را در صندوق می ریزند حالا ممکن است به آن رئیس جمهوری منتخب هم رأی نداده باشند اما همین که در این حماسه حضور پیدا کرده و شرکت می کنیم و رأی می دهیم، یعنی ما ریاست این رئیس را بر جمهوریت پذیرفتیم و پشتیبان او هستیم و می خواهیم 4 سال حمایت کنیم تا کسی سکان اجرایی کشور را با اختیارات بسیار وسیع که قانون اساسی به رئیس جمهوری داده، در دست بگیرد؛ پس این ریشه مسئله است.
امام جمعه کرمان با بیان اینکه تأکید امامین انقلاب بر حضور جدی مردم در صحنه است و هر انتخابی هم مردم کردند، همیشه بر آن صحه گذاشتند و پای آن ایستادند؛ اظهار کرد: این که مردم را تشویق و ترغیب کنیم تا پای صندوق های رأی بیایند و رأی خود را به صندوق ها بریزند برای همین است که نشاط، شادابی و پشتیبانی نظام و رکن جمهوریت نظام را به صورت کلی در یک کلمه بتوانیم رقم بزنیم.
وی گفت: بنابراین ما به لحاظ شرعی که موظف هستیم آنچه که امامین انقلاب در فرمایشات دارند، عمل کنیم و به لحاظ عقلی و عرفی هم چون می خواهیم جمهوریت را شکل دهیم باید حضور را پررنگ کنیم و به همین دلیل توقع این است در 28 خرداد ماه امسال حماسه جدیدی خلق کنیم.
حجت الاسلام علیدادی سلیمانی در مورد دلیل حساسیت انتخابات در این دوره، بیان کرد: دشمن همیشه دنبال این است که نظام ما را تضعیف کند و از اول پیروزی انقلاب این خط را دنبال کرده و هرچه جلوتر رفتیم دشمن با امکانات بیشتر و با بودجه کلان تر و با تبلیغات وسیع تر تلاش کرده که نظام را تضعیف کند.
وی افزود: چون حجم تبلیغات منفی علیه نظام و جمهوری اسلامی بیشتر می شود طبیعی است که حساسیت بالاتر می رود و ما برای اینکه توطئه های دشمن را خنثی کنیم بهترین کار و بهترین ابزاری که در اختیار داریم، حضور جدی پای صندوق های رأی است.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان دلیل حساسیت را پررنگ تر شدن نقش ایران در جهان عنوان و بیان کرد: نگاه کشورهای همسایه و به خصوص جبهه مقاومت به ایران اسلامی است؛ پس ما وقتی می خواهیم نقش مؤثرتری در جهان خود ایفا کنیم و وقتی دشمن می داند قدرت ما هر روز بیشتر می شود طبیعی است که ما باید خودمان را در صحنه زنده تر، شاداب تر و با انگیزه تر نشان دهیم و برای اینکه این اقتدار ملی را به تصویر بکشانیم، حضور ما پای صندوق های رأی مهم است.
وی اظهار کرد: وقتی کنار هم جمع می شویم، می توانیم این اقتدار را در یک تابلوی تمام نمایی برای دنیا به تصویر بکشانیم به همین دلیل هر چه جلوتر می رویم، حضور ما پای صندوق های رأی، مهم تر می شود لذا قرار است هم دشمنی ها را خنثی کنیم و هم تأثیر خود را در دنیا قوی تر نشان بدهیم و از طرفی، چشمان خیلی از مظلومان عالم به کشور ما و به انتخابات ما دوخته شده است.
امام جمعه کرمان در خصوص آسیب های عدم حضور و تبلیغات گسترده دشمن در فضای مجازی و محافل سیاسی و خبری خود، توضیح داد: اولین آسیب متوجه خود اشخاصی است که حضور پیدا نمی کنند؛ یعنی خودشان با دست خودشان می توانند در سرنوشت کشورشان تأثیر بگذارند اما این حق را از خود می گیرند، پس این اولین آسیب است.
وی گفت: آسیب دیگر اینکه هرچه ما حضور خود را کمرنگ کنیم و پای صندوق های رأی حاضر نشویم، در واقع به جریان هایی پیوستیم که پیشرفت کشور ما را نمی خواهند و قدرت کشورمان را دوست ندارند، نشان دهد و ایران باعزت را قبول ندارند و ایران سربلند و پر افتخار را برنمیتابد.
حجت الاسلام علیدادی سلیمانی با بیان اینکه بعضی ها می گویند ما که شرکت نمی کنیم زیرا خیلی کاری به مسائل سیاسی نداریم و سیاسی نیستیم؛افزود: اتفاقاً شرکت نکردن خود یک سیاست است یعنی اصلاً حضور و بروز هر انسانی در یک کشوری که در مقاطع مختلفی می خواهد نظر مردم را داشته باشد؛ حضور پیدا نکردن، خود یک جریان سیاسی است لذا اینکه کسی فکر کند به این عنوان که من چون خیلی سیاست را دوست ندارم و علاقه مند نیستم و نمی خواهم در مسائل سیاسی دخالت کنم پس رأی ندهم این اصلاً خیال واقعی و درستی نیست و این در واقع خود یک جریان سازی جدید است؛ جریان سازی که به نفع کشور نیست بلکه به ضرر کشور است.
وی با ابراز امیدواری از اینکه همه با آگاهی کامل حضور خود را جدی تر کنند، در خصوص نعمت ها و برکات این حضور در عرصه های مختلف پیشرفت، توسعه و آبادانی توضیح داد: اولین نعمت حضور این است که برای یک کشور امنیت درست می کند تا بتوان در آن با امنیت بالا فعالیت های جدی اقتصادی، فرهنگی و سیاسی رقم بخورد.
امام جمعه کرمان اظهار کرد: یعنی بستر برای مسئولانی که قرار است 4 سال سکان کشور را در دست بگیرند، فراهم شود و وقتی امنیت و مقبولیت یک کشور در صحنه بین المللی بالا رفت و هر جایی که با کشورهای همسایه خود و کشورهایی که با آن ها رابطه دارد، سر میز بحث اقتصادی، سیاسی و اجتماعی می نشیند، مسئول مقتدری نشسته که پشتوانه بالایی دارد و این فرق می کند با این که مسئولی بنشیند که با پشتوانه ضعیف بخواهد حرف بزند.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین ما برای اینکه بخواهیم مسئولان آینده خود را قدرتمند کنیم تا بتوانند هم در داخل کشور تصمیمات بزرگ بگیرند و هم وقتی با خارج مواجه می شوند با افتخار و با پشتوانه ملت مواجه بشوند، باید حضور خود را جدی کنیم و هرچه تعداد ما سر صندوق های رأی کم بشود در واقع پشتوانه مسئولان خود را تضعیف و قدرت چانه زنی و حرف منطقی در صحنه بین الملل را کم می کنیم.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان ادامه داد: به همین دلیل عدم حضور انصافاً یک ضربه جدی به هر کشوری می زند و هرکسی حتی اگر خیلی به انقلاب هم آنقدر علاقه مند نیست اما ایران را دوست دارد و اگر این هم هست باید حتماً حضور داشته باشد لذا اگر کسی ایران، اسلام و انقلاب را دوست داشته باشد حتماً باید حضور داشته باشد پس یک نقطه مشترکی است که منفعت ایران دوست، اسلام دوست و انقلاب دوست در آن است.
اهمیت نقش آفرینی جوانان در انتخابات
وی در پاسخ به اینکه اگر این حضور و مشارکت توسط جوانان صورت بپذیرد و ما شاهد حضور جوانان در عرصه باشیم، چه پیامی در عرصه داخلی و خارجی خواهد داشت؟ توضیح داد: اولاً جمعیت جوان کشور چرخ فعال کشور هستند؛ اگر در تاریخ هم نگاه کنید می بینید هر حادثه و صحنه بزرگی را که می خواهیم در مورد آن سخن بگوییم و حوادثی که تاریخ به خود دیده، نقش جوانان نقش اولی است و سردمدار هستند پس جوانان اولاً چرخ فعال کشور هستند.
امام جمعه کرمان اظهار کرد: نکته دیگر که بنده فکر کنم از همه مهم تر و حائز اهمیت است اینکه یک جوان وقتی وارد صحنه انتخابات می شود و نظر خود را اعلام می کند و در رابطه با سیاست هایی که قرار است در کشورش رقم بخورد اظهار نظر کرده و انتخاب می کند، این جوان درست است 4 سال مسئول اجرایی را انتخاب می کند اما 4 سالی را رقم می زند که این جوان چندین دهه در کشور عنصر فعال و این کشور برای او و او برای کشور است.
حجت الاسلام علیدادی سلیمانی خاطرنشان کرد: اصلاً ارزش رأی یک جوان، همانطور که در عبادت هم داریم که عبادتی که جوان انجام می دهد با عبادتی که غیرجوان انجام می دهد، ثواب آن بالاتر است و یکی از فلسفه های آن این است که این جوان یک تربیتی می شود که چندین دهه عمر خود این تربیت را به دنبال دارد.
وی ادامه داد: الان هم جوان وقتی در جریانی مانند انتخابات حضور فعال پیدا می کند، علاوه بر اینکه آگاهی بالا و بصیرت جدی می خواهد و همه این ها را به تصویر می کشاند؛ به دنیا می فهماند ما جمعیتی هستیم که با شما چندین دهه مواجه هستیم لذا ما جوانان وارد این صحنه شدیم و عزم ما جزم است که چند دهه کشور را پشتیبانی جدی کرده و همراه مسئولان حرکت کنیم و قدرت ملی خود را بالا ببریم لذا نقش جوانان در این عرصه نقش بسیار مهم و اساسی است.
توصیه به گلایه مندان از وضع موجود
امام جمعه کرمان در پاسخ به اینکه برخی ممکن است از برخی ناکارآمدی ها گلایه مند باشند و بخواهند به خاطر این گلایه مندی ها و مشکلات، شرکت در انتخابات را کنار بگذارند؛ افزود: در اینکه بعضی ها گلایه ای دارند حتماً در همه دوران ها هست؛ گاهی بیشتر و گاه کمتر؛ الان با توجه به مشکلات معیشتی که حقیقتاً وجود دارد و بخشی از آن مطمئناً به سیاست های نامناسبی که در داخل بعضی از مجریان امر پیاده کردند، برمی گردد لذا حق دارند گلایه کنند اما به طور مثال در یک خانواده می خواهد یک امر مهمی اتفاق بیفتد و بعضی از اعضای خانواده گلایه مند هم هستند اما شما می بینید وقتی که این موضوع مهم می خواهد در خانواده رقم بخورد همه دور هم جمع می شوند.
وی ادامه داد: دقیقاً آنچه که در انتخابات می خواهد اتفاق بیفتد مانند خانواده است؛ ما اعضای یک خانواده هستیم و ممکن است بعضی از ما گلایه داشته باشیم اما معنا و مفهوم گلایه این نیست که در امر مهمی که در کشور می خواهد اتفاق بیفتد و 4 سال سرنوشت کشور را به یک تفکر، شخص امین و مدیر ارشد لایق واگذار کند، نمی توانیم خود را کنار بکشیم و بگوییم ما چون گلایه داریم فعلاً کنار می کشیم.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان خاطرنشان کرد: نکته دیگر اینکه وقتی ما گلایه می کنیم و با این ها خودمان را کنار می کشیم در واقع داریم حق خودمان را تضعیف می کنیم؛ ما اتفاقاً اگر گلایه داریم باید حضور پیدا کنیم و تصمیم بگیریم و بگوییم ما به دلیل گلایه ای که داریم می خواهیم فرد شماره یک نباشد و شماره دو باشد و گلایه های ما مرتفع شوند لذا اینکه کنار بشینیم و فکر کنیم مثلاً اگر ما کنار نشستیم گلایه ها برطرف می شود، قطعاً اینطور نمی شود زیرا ما دخالت نکردیم.
وی گفت: اتفاقاً فکر می کنم کسانی که گلایه بیشتری دارند، باید جدی تر در انتخابات حضور پیدا کنند و با چشم بازتری انتخاب کنند و سکوت آن ها کمک می کند شرایط ادامه داشته باشد و گلایه ها بیشتر شود لذا ما اگر بخواهیم گلایه ها مرتفع شوند باید خودمان حرکت کنیم و حرکت ما این است که در انتخابات حضور پیدا کنیم اما اینکه به خاطر گلایه در انتخابات شرکت نکنم، اصلاً گزینه خوب و منطقی نیست.
حجت الاسلام علیدادی سلیمانی افزود: تجربه نشان داده مردم ما روز آخر که باید در انتخابات حضور پیدا کنند، حضورشان حتماً جدی است و گلایه ها را خیلی جدی نمی گیرند و مردم به هر چیزی در جای خود توجه می کنند؛ ان شاءالله در 28 خرداد هم همینطور باشد.
وی با اشاره به اهمیت انتخابات پیش رو، آن را برای موافقان و مخالفان از آن جهت مهم دانست که موافقان از پایبندی و طرفداری و نشاط مردم نسبت به نظام و انقلاب خوشحال می شوند اما دشمنان و مخالفان می خواهند ببینند ما بعد از 4 دهه که از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی گذشته آیا همچنان بر سر عهد و پیمان و آرمان های خود هستیم یا یک مقدار در آرمان ها و اهداف خود سست شدیم؛ مطمئناً سستی ما آن ها را خوشحال و پایبندی به عهد و پیمان و آرمان ها آن ها را ناراحت و نگران می کند.
سه انتخابات سرنوشت ساز منطقه در سال ۱۴۰۰
حجت الاسلام علیدادی سلیمانی خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۰ در جبهه مقاومت 3 انتخابات خیلی مهم داریم؛ یکی از این انتخابات ها که رقم خورده و جبهه مقاومت از آن سربلند بیرون آمد، انتخاباتی بود که در سوریه رقم خورد آن هم در کشوری که سال ها تروریست ها آن را فلج کرده بودند و این کشور خود را با مقاومت نجات داد و توانست از جغرافیا و هویت خود در مقابل دشمنان و در رأس آن ها رژیم غاصب و جعلی اسرائیل و آمریکا دفاع کند.
وی گفت: انتخابات دیگر؛ انتخابات عراق در اواخر تابستان است؛ این انتخابات، انتخابات بسیار مهم و حساس و سرنوشت سازی است زیرا عراق یکی دیگر از کشورهای مقاومت است و عراق امروز مهد مجاهدان و مبارزانی است که از تمامیت کشور خود با چنگ و دندان دفاع کردند و شهید دادند و توانستند کشور را از اشغال بیگانه خارج کنند و در تاریخ خود یک جریان رو به رشد و پیشرفت مجاهدانه بزرگی را خلق کردند.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان بیان کرد: انتخابات ۲۸ خرداد در ایران هم که نقطه مرکزی جبهه مقاومت است و همه چشم ها به آن دوخته شده؛ بنابراین انتخابات ایران برای جبهه مقاومت خیلی مهم است و انتخاب مردم هم مهم است اینکه چه فردی را انتخاب می کنند؟ و چه حجمی در انتخابات شرکت می کنند؟ و با چه شور و نشاطی پای صندوق ها می آیند؟
وی افزود: هرچه دوستان ما خوشحال می شوند و بیشتر از انتخابات ما بهره می برند و در جبهه مقاومت خود قوی تر می شوند، دشمن به همین نسبت ناراحت، غمگین، ضعیف و سست می شوند لذا انتخابات ما برای جبهه مقاومت هم یک ارزش حیاتی و اساسی دارد.
حجت الاسلام علیدادی سلیمانی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه بحث انتخابات و حضور و مشارکت حداکثری مردم در پای صندوق های رأی به تحقق اهداف بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی هم کمک می کند؟ ارتباط این حضور و تحقق بیانیه گام دوم را توضیح بدهید؟ اظهار کرد: ما در گام اول انقلاب اسلامی که 40 سال گذشته، اولاً حوادث سختی را پشت سر گذاشتیم که هر کدام از این ها گاهی اوقات می توانست یک کشوری را کامل فلج کند اما روی پای خود ایستادیم و خیلی بیشتر از توقع در حوزه های مختلف پیشرفت و رشد کردیم.
وی ادامه داد: اما آنجایی رشد و پیشرفت ما قوی بود که همه ظرفیت کشور را بسیج کردیم و همه در کنار هم آمدیم و انسجام ملی را دیدیم و نگاه های جناحی و زودگذر را کنار گذاشتیم؛ همه آدم های لایقی که می توانند دفاع کشور را پیشرفت دهند، دور هم جمع شدند و در بحث های علمی در هر حوزه ای نگاه های جناحی را کنار گذاشتیم و شایسته سالاری را حاکم کردیم.
امام جمعه کرمان خاطرنشان کرد: بیانیه گام دوم می گوید شما که زیرساخت های اصلی را فراهم کردید و کشور را از خطرات عبور دادید و پیچ های خطرناک را یکی پس از دیگری پشت سر گذاشتید و الان وارد یک جاده کاملاً صاف شدید، باید متناسب با آن ساز و کار جدید داشته باشید لذا محورهایی که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم به عنوان ارکان اصلی و خطوط اصلی به آن پرداختند، می خواهد مخصوصاً نسل جوان ما و به خصوص جوان تحصیل کرده عالم و دانشمند را در این مسیر حرکت بدهد تا سرعت پیشرفت کشور بالا برود.
وی گفت: به همین دلیل ما نیازمند انتخابات قوی و دولت حزب اللهی در طراز جمهوری اسلامی، جوان، با انگیزه و پرکار هستیم تا در گام دوم انقلاب که اولین دولت ما شکل می گیرد، دولت هم وزن و طراز گام دوم شکل دهیم تا بتوانیم اهدافی که برای ما تعیین شده با سرعت بیشتری پیش ببریم.
وظیفه سنگین استان حاج قاسم در انتخابات
حجت الاسلام علیدادی سلیمانی در بخش دیگری از سخنان خود درباره سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، بیان کرد: استان کرمان بعد از شهید سلیمانی در دنیا، یک استان ویژه و مهم شده و دیگر در دنیا کسی نیست که کرمان را نشناسد زیرا شهید سلیمانی را می شناسد و سلیمانی تاریخی را برای کرمان رقم زد که کرمان را برای همیشه ماندگار کرد؛ شهیدی که 40 سال جهاد کرد که در تاریخ این حجم از جهاد را نداریم.
وی ادامه داد: آن هم جهاد از نوع ناب؛ یعنی در خدمت جانشین حضرت ولیعصر(عج) جهاد کند و در رکاب او باشد و جهاد او فقط در کشور خودش محدود نمی شود بلکه جغرافیا و مرز نمی شناسد و هرکجا مظلومی است دفاع می کند؛ استان پهناور کرمان متعلق به این شخصیت است لذا کرمانی ها باید در انتخابات واقعاً حق شهید سلیمانی را ادا کنند.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان اظهار کرد: همانطور که مردم در تشییع جنازه شهید سلیمانی تاریخی را رقم زدند که در کرمان تکرار شدنی نخواهد بود در آنجا که جواب مثبت دادن به فکر شهید سلیمانی هم هست باید همان تاریخ را رقم بزنند لذا در حضور پای صندوق های رأی مطمئناً استان ما باید در ردیف استان های اول کشور قرار بگیرد زیرا توصیه و وصیت شهید سلیمانی دفاع از نظام، دفاع امام نظام و دفاع از انقلاب است.
وی خاطرنشان کرد: همین شهید سلیمانی که عزیز دل هر کرمانی و هر ایرانی و هر مسلمانی است، توصیه می کند هرکجا انقلاب نیاز دارد ما باید آنجا بایستیم و در صف و خط مقدم قرار بگیریم زیرا جمهوری اسلامی حرمی است که اگر حفظ شود حرم های دیگر هم حفظ می شوند؛ حکومتی است که شهید سلیمانی با کمال تواضع از مردم می خواهد که دوست دارم تا آخر با این حکومت و با ولایتی که در رأس این حکومت است، بمانید.
حجت الاسلام علیدادی سلیمانی بیان کرد: مردم عزیزمان در فرصت باقیمانده مطالعه حول شخصیت هایی که کاندیدا شدند را جدی بگیرند و انتخاب اصلح را به معنی واقعی کلمه دنبال کنند و هم در انتخابات حضور جدی داشته باشند و هم انتخاب اصلح کنند زیرا هر کدام از عزیزانی که کاندیدا شدند، آدم های صالحی هستند اما به هر دلیلی نمره آن ها در مدیریت کشور و در انگیزه هایشان برای مدیریت کشور نمره واحدی نیست.
وی ادامه داد: به صحبت ها خوب گوش دهند و اخلاق مداری و اخلاق محوری را در کاندیداها ببینند و مراتب تعهد و قول هایی که می دهند و حرف هایی که می زنند را توجه کنند؛ امیدواریم هم حضورشان پررنگ باشد و هم رئیس جمهوری انتخاب شود که با رأی بالای مردم مدیریت اجرایی کشور را تحت رهبری مقام معظم رهبری در دست بگیرد و ان شاءالله همه با هم بتوانیم پیشرفت و آبادانی کشور را بیشتر و قوی تر از قبل شاهد باشیم.
نظر شما