به گزارش خبر نگار خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان قزوین، «علیرضا وارثی» بیان کرد: از آنجایی که مقوله زنان سرپرست خانوار در چارچوب رفاه خانواده امر مهمی تلقی می شود از این رو باید به صورت ویژه ای به آن توجه داشت.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین ادامه داد: واقعیت موجود در جامعه نشان از آن دارد که با وجود اعلامیهها، بیانیه و تأسیس نهادها مختلف در تحقق حقوق زن، مسئولیت و هزینه های قابل توجه و طاقت فرسای تأمین معاش خانواده که برعهده این قشر آسیب پذیر اجتماعی قرار دارد و در بسیاری از موارد سخت و حتی غیرممکن، در صورت تحقق هم زندگی سرشار از سختی و محنت را تحمیل این قشر می کند.
وی عنوان کرد: اصطلاح زنان سرپرست خانوار به زنانی اطلاق میشود که مسئولیت تامین معاش زندگی یا اداره امور خود و یا خانواده را به طور دایم یا موقت عهدهدار هستند.
وارثی توضیح داد: زنان سرپرست خانوار از جمله گروههای آسیب پذیر اجتماعی هستند که عواملی مانند طلاق، فوت یا اعتیاد همسر و از کار افتادگی موجب آسیب پذیر شدن این طیف وسیع در جامعه می شود.
وی اضافه کرد: خدمات حمایتی مستمر برای خانوادههای زن سرپرست و نیازمند در اداره کل بهزیستی قزوین و در قالب مستمری ماهانه، خدمات بیمهای به عنوان چتر حمایتی برای گروههای هدف، فعالیت بهبود وضعیت تحصیلی دانش آموزان عضو خانوادههای نیازمند و پرداخت کمک هزینه شهریه دانشجویی به منظور ایجاد فرصتهای برابر برای این افراد انجام می شود.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین گفت: همچنین حمایتهای غیرمستمر به منظور رفع مشکلات و یا تسهیل و تسریع فرآیند توانمندسازی به صورت موردی و بنا به ضرورت پرداخت میشود که شامل بهداشت، برنامه های فرهنگی، تربیتی و آموزشی، مشاوره، مددکاری، کمک هزینه حق الوکاله و دادرسی، کمک هزینه نقدی، کالا و سایر موضوعات است.
وی یادآور شد: به منظور توانمند سازی این قشر، خدمات توانمند سازانه به منظور فراهم آوردن زمینه توانمندسازی خانوادههای خدمت گیرنده، ارتقای سطح کیفی زندگی ارائه می شود که شامل کمک هزینه های آموزشی و فنی حرفه ای، سرمایه کار و وام خود اشتغالی است.
نظر شما