به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام،« سید حسن رضوی» در گفت و گو با خبرنگاران، اظهار کرد: سد خاکی کنجانچم با ارتفاع 86 متر و طول تاج ۲/۶ کیلومتر پس از آبگیری کامل، مخزنی به حجم 84 میلیون مترمکعب خواهد داشت.
مدیر عامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران یادآور شد: بدنه سد کنجانچم با حجم خاکریزی ۴/۶ میلیون مترمکعب یکی از سازههایی است که در بخش پایانی قطعه سوم طرح گرمسیری در دستساخت است.
وی افزود: این سد با هدف تأمین آب شرب و صنعت شهرستان مهران به میزان 8 میلیون مترمکعب در سال،تأمین آب بخشهایی از شبکه آبیاری و زهکشی دشتهای استان ایلام،ذخیره و تنظیم آب سامانه گرمسیری در استان ایلام و ایجاد تحول در بخش گردشگری منطقه با تشکیل شدن دریاچه سد ساخته شده است.
رضوی یادآور شذ: بر این اساس با عنایت پروردگار و تلاش شبانهروزی خادمان این مرز و بوم، سد کنجانچم با سرمایهگذاری 405 میلیارد تومانی و پیشرفت 87 درصدی به مرحله آبگیری رسیده و امید داریم با تأمین بودجه موردنیاز، ضمن فراهم شدن امکان بهرهبرداری کامل از این پروژه، مردم عزیز این خطه از کشورمان از مزایا و مواهب طرح عظیم گرمسیری برخوردار شوند.
وی تصریح کرد: طرح عظیم گرمسیری بهعنوان بزرگترین پروژه عمرانی بخش آب کشور با هدف اصلی انتقال آب حوضه سیروان به مناطق مرزی استانهای ایلام و کرمانشاه در حال اجرا است.
مدیر عامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران خاطرنشان کرد: توسعه پایدار اقتصادی و اجتماعی و بهبود شرایط سیاسی و امنیتی منطقه در اجرای طرح گرمسیری مورد توجه قرار گرفته و ضمن رعایت موارد مربوط به محیط زیست، تأمین درازمدت نیازهای کشاورزی، شرب و بخش صنعت تا افق 1425 میسر خواهد شد.
رضوی گفت: در طراحی و اجرای ابر پروژه گرمسیری بهعنوان یک طرح جامع توسعهای - منطقهای در مناطق گرمسیری غرب کشور اهداف گوناگونی موردتوجه قرارگرفته است که اهم آنها ازاینقرارند:
گفتنی است، توسعه و بهبود 53 هزار هکتار و متأثر شدن سطح وسیعی از اراضی کشاورزی کشور از این طرح ملی به میزان 110هزار هکتار در استانهای ایلام و کرمانشاه و کاهش اثرات خشکسالی، تأمین آب شرب و بخش صنعت در کنار توسعه کشاورزی استانهای ایلام و کرمانشاه، ایجاد اشتغال و توسعه پایدار در منطقه به میزان 165 هزار نفر و افزایش تولید سالیانه محصولات کشاورزی به میزان بیش از یکمیلیون تن از جمله اهداف سامانه گرمسیری است.
نظر شما