خبرگزاری سبستان، اصفهان: نقش آگاهی بخشی به مردم و افزایش دانش عمومی در هر موضوعی برای جامعه وجود دارد که برای این امر نهادها و دستگاه های مختلفی باید نقش آفرینی کنند تا مردم با کمبود اطلاعات و بی خبری روبرو نباشند.
ترسم واقعیت های جامعه و تبیین آن ها ضرورت انکار ناپذیر است که این مقوله خاص موضوع خاصی نبوده و در عرصه های مختلف فرهنگی، دینی، مذهبی و اجتماعی این موضوع مهم و قابل درک است.
انتخابات که یکی از عرصه های مهم برای تایید نظام و تصویرسازی از دموکراسی در کشور است دارای اهمیت و شاخصه های مهمی می باشد که مردم باید آن ها را بشناسند.
این اتفاق مهم امسال با وجود توطئه های گسترده دشمن، از اهمیت بیشتری برخوردار بوده و مشارکت افزایی انتخاباتی برای نظام و پیشرفت آینده کشور از اهمیت دوچندانی برخوردار می باشد.
حالا برای ارتقا سطح آگاهی و بیان همین موضوعات افراد، شخصیت ها، رسانه ها، نهادهای فرهنگی و گروه های مختلف نقش خود را ایفا کنند که در این میان مساجد، کانون های فرهنگی و هنری و روحانیون سهم اساسی دارند.
مساجد یکی از مراکز مهم مردمی و مایه اتحاد و انسجام مردم هستند و آگاهی بخشی به افراد جز کارکردهای آن به حساب می آید که البته رفتار سلیقه ای آسیب جدی برای این حوزه است.
متولیان این حوزه به جای تبلیغات حزبی و سلیقه ای باید بستر سازی برای مشارکت انتخاباتی با محوریت این نهادهای مهم مردمی انجام دهند تا شاهد اتفاقات جدید و دستاوردهایی متفاوت از گذشته باشیم.
حزب گرایی و رفتارهای سلیقه ای در مساجد که گره در باورهای دینی و اعتقادی مردم زده و مردم پایه هستند آسیب های جدی به دین و رفتارهای اجتماعی مثل حضور در انتخابات و مواردی از این قبیل وارد می کند.
*مساجد و گفتمان سازی سیاسی و اجتماعی
مساجد یکی از ظرفیت های مهم که در جامعه اسلامی توانسته محور حرکت های مردمی و محلی باشد و به عنوان یک فرصت برای ایجاد گفتمان های مختلف سیاسی و اجتماعی مطرح بوده است.
جامعه برای افزایش دانش و آگاهی عمومی قطعا به بسترهای وحدت ساز نیاز دارد که مثل مساجد بر پاپه مردم و مدیریتی مردمی داشته باشد و همین موضوع علاوه بر اینکه در دسترس قرار دارد و فرصت های زیادی را نیز برای حضور افراد فراهم می سازد.
کارشناس مسائل سیاسی و استاد دانشگاه با اشاره به نقش آگاهی مردمی برای مشارکت افزایی گفت: ارتقای دانش عمومی از طریق مراکز مختلف فرهنگی و اجتماعی مثل مساجد لازم است.
«حسین مسعود نیا» با بیان اینکه این آگاهی بخشی باید به دور از رفتار سلیقه ای باشد، تصریح کرد: حضور حداکثری و انتخاب اصلح از مولفه های مهم برای انتخابات است اما نباید رفتارهای پنهانی داشته باشیم که بر اصل موضوع اثر بگذارد.
حجت الاسلام «محمد قطبی»، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان نیز به نقش مساجد توجه کرد در این خصوص افزود: بهترین آموزش ها و ارائه خدمات باید از مساجد باشد.
وی، ایجاد رنگ و بوی سلیقه ای و حزبی در مساجد را مانع از نقش آفرینی این مراکز در جامعه دانست و گفت: متولیان این حوزه واقعیت ها را بیان کنند.
اختلاف افکنی مغایر با رویکرد مسجد محوری
اختلاف و تفرقه بدترین ضربه را به یک حرکت و جریان اجتماعی وارد می کند که نگاه تیزبینانه و جامعه بینانه مانع از این اتفاق خواهد شد.
بنیانگذار انقلاب اسلامی که از بدو تشکیل این نظام بر حفظ وحدت تاکید داشته اند، تفرقه بین هیات امنا و ارکان مسجد و روحانیون را عاملی بد معرفی و همواره بر وحدت افزایی تاکید کرده اند.
انتخابات یک فرصت برای وحدت است و مساجد محور انسجام، پس با این حال نباید تفرقه را از مساجد در جریان انتخاباتی ایجاد کنیم.
امام جمعه اصفهان با اشاره به اینکه اختلافات سیاسی مانع از مشارکت انتخاباتی می شود، تصریح کرد: تفرقه از جمله مسائل و اتفاقاتی که مانع از حضور مردم در پای صندوق های رای می شود.
آیت الله سید «یوسف طباطبایی نژاد» افزود: این موضوع مشکلات زیادی را برای کشور ایجاد و دشمنان را امیدوار می کند.
* لزوم حرکت جدید کانون های مساجد برای آگاهی بخشی
با توجه به شیوع ویروس کرونا و کاهش حضور مردم در اجتماعات مهم و از طرفی فرصت های ایجاد شده در شبکه های اجتماعی، نسل جوان و مراکز فرهنگی را به گونه ای هدایت کرده تا مدل های جدیدی عرضه کنند.
کانون های فرهنگی و هنری مساجد برای آگاهی بخشی و اطلاع رسانی از همین روش و مدل های نوین استفاده کنند.
نظر شما