به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، تنور انتخابات در استان گلستان با آغاز تبلیغات انتخاباتی گرم شد و هیجان در شهر گرگان از آنجا که به ازای هر کرسی شورای اسلامی شهر 17 داوطلب وجود دارد به اوج خود رسیده است.
بنا به گفته فرماندار گرگان گرایش سیاسی در این دوره از انتخابات ضعیف است و افراد سرشناس از چهره های اصولگرا و اصلاح طلب در این دوره حضور کمرنگی داشتند و انتظار می رود که چهره های جدیدی به کرسی های شورای شهر و روستای شهرستان گرگان برسند و این مهم شاید نوید بخش توسعه شهری و روستایی باشد.
270 هزار نفر در شهرستان گرگان واجد شرایط رای هستند که این افراد می توانند در 28 خرداد با حضور در پای صندوق رای داوطلب منتخب خود را در ریاست جمهوری و شورای اسلامی شهر و روستا انتخاب کنند و قطعا هرچه این انتخابات با حضور حداکثری برگزار شود افراد لایق تری براساس رای و نظر مردم به مسئولیت می رسند.
برای دریافت جزئیات بیشتر از انتخابات در شهرستان گرگان به سراغ «محمد حمیدی» فرماندار گرگان رفتیم و با وی در این زمینه گفتگو کردیم که از منظر می گذرانیم.
*برای مشارکت حداکثری در انتخابات چه کردید؟
اعتقاد ما این است که باید برای حضور حداکثری فضای شهر مناسب سازی شود و امیدواریم در رزوهای آینده این مهم در سطح شهر رقم بخورد.
رسانه ها و صدا و سیما شبانه روز برای حضور حداکثری تاکید می کنند و ما به عنوان عوامل اجرایی انتخابات با برگزاری انتخابات آرام و شفاف می توانیم زمینه حضور و مشارکت حداکثری در انتخابات را فراهم کنیم.
مردم باید بدانند که هر آنچه به صندوق رای می ریزند قرائت می شود و این اطمینان خاطر باعث می شود که مشارکت در انتخابات افزایش پیدا کند.
*بیشترین تخلفات انتخاباتی چه بوده و چه توصیه ای به داوطلبان دارید؟
تاکنون تبلیغات انتخاباتی پیش از موعد بیشترین موضوع تخلف بود که در این زمینه تذکر لازم داده شده است ولی از آنجا که قصد داشتیم تنور انتخابات گرم باشد موضوعات برخورد را در نظر نگرفتیم و این تبلیغات در تعداد محدودی بود و اکثر داوطلبان قوانین را رعایت کردند.
در قانون آمده از ظرفیت امکانات دولتی به نفع و یا علیه کاندیدای خاصی استفاده نشود و لذا استفاده از امکانات ادارات، خودرو، وقت کارمندان در ساعت اداری جرم است و اگر اینگونه مسائل گزارش شود قطعا با آنها برخورد می کنیم.
امسال با توجه به شیوع کرونا برگزاری تجمعات در فضای باز مجاز در نظر گرفته شده است و وزارت کشور ابلاغ کرده که داوطلبان می توانند از فضاهای ورزشی مدارس، مساجد و پارک استفاده کنند و در این راستا قراردادهایی منعقد می شود و متولیان امر باید رعایت حق همه نامزدها را داشته باشند و ویژه بینی نکنند موردی از این مسائل وجود داشته که با آن برخورد کردیم و تجمعات حداکثر باید دو ساعت باشد.
در هر شعبه اخذ رای چه میزان عوامل اجرایی به کارگیری شده است؟
در هر شعبه اخذ رای عوامل اجرایی، نظارتی و بازرسی داریم و به صورت میانگین در هر شعبه 20 نفر مستقر می شوند که باید به آنها خدمات ارائه کنیم.
از این تعداد پنج نفر عوامل اجرایی یک کاربر، کمک کاربر و سه عوامل اجرایی انتخابات، یک نفر به عنوان نماینده فرماندار، یک نفر به عنوان نظارت شورای شهر در نظر گرفته شده است و در هر شورای نگهبان بسته به شعبه دو تا سه ناظر دارد و همچنین سه نفر مامور امنیتی و یک نفر نیز به عنوان ناظر بهداشت در هر شعبه حضور خواهد داشت.
در شهر گرگان انتخابات به صورت تمام الکترونیک برگزار می شود، دغدغه هایی در سال های گذشته در خصوص زمان بر شدن رای دادند و ازدحام جمعیت وجود داشت، در این راستا چه تدابیری اندشیده شده است؟
در این راستا جانمایی شعب و آنتن دهی یکی از آیتم های مهم به شمار می رود و کارشناسان ما این مسئله را بررسی کردند و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
انتخابات شهر گرگان الکترونیکی است و سه شهر دیگر شهرستان به صورت نیمه الکترونیک برگزار می شود.
پیش بینی ما این است که با برگزاری انتخابات الکترونیکی زودتر بتوانیم نتیجه انتخابات را مشخص کنیم ولی براساس قانون ابتدا باید آرای داوطلبان ریاست جمهوری شمارش شود و پس از آن نسبت به شمارش آرای شورای شهر اقدام کنیم.
درخواست ما از شهروندان این است که با توجه به شرایط کرونایی کدهای نامزدها و لیستی که می خواهند رای بدهند را قبل از ورود به شعبه اخذ رای مشخص کنند و یا اینکه از منزل همراه خود بیاورند و این مهم باعث می شود که زمان رای گیری کاهش یابد و از ازدحام جمعیت بکاهد.
آموزش توجیهی برای کاربران برگزار شده و نیاز است که مردم در این زمینه همراهی داشته باشند و تلاش کنند رای دادن را به ساعات پایانی موکول نکنند.
بنا بود که عوامل اجرایی انتخابات نسبت به کرونا واکسینه شوند آیا اتفاقی در این زمینه افتاد؟
اسامی افراد شعب برای دریاف واکسن کرونا ثبت شده است ولی تاکنون نسبت به تزریق واکسن اقدامی نشده است.
ما پنج هزار نفر عوامل اجرایی داریم که در صورت موافقت می توانستیم با هماهنگی مرکز بهداشت در یکی از مکان های واکسیناسیون این افراد را واکسینه کنیم و منتظر تصمیمات وزارت کشور در این زمینه هستیم.
نظر شما