پنجمین جشنواره کتابت قرآن در مرحله نهایی داوری

بابایی گفت: پنجمین دوره جشنواره کتابت قرآن کریم از اسفندماه سال گذشته آغاز و اکنون در مرحله پایانی و داوری آثار قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان؛ مرکز طبع و نشر قرآن جمهوری اسلامی ایران، با هدف «احیا نهضت قرآن نویسی» و با هدایت‌های مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) در سال ۱۳۹۰ اقدام به تأسیس «دارالکتابه» نمود. جمع آوری اطّلاعات درباره اساتید کتابت و کتاب آرایی قرآن کریم، ساماندهی و راهبری حوزه کتابت از مهم ترین اهداف این مجموعه است.

بنابراین گزارش مهدی بابایی، مدیر اجرایی  دارالکتابه  مرکز طبع و نشر قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با اشاره به برگزاری پنجمین دوره جشنواره کتابت قرآن کریم و ادعیه منتخب با حضور جمعی از جوانان و پیشکسوتان در این رقابت ها  گفت:پنجمین دوره جشنواره کتابت قرآن کریم با هدف ترویج فرهنگ کتابت آیات الهی و ادعیه منتخب و آشنایی نسل جوان با این هنر ارزشمند و معنوی از اواخر سال ۱۳۹۹ آغاز و اکنون در مراحل پایانی دریافت آثار کاتبان و داوری قرارداد.

وی افزود: در این دوره ۱۳۰ نفر از کاتبان قرآن کریم در دو بخش  باتجربه ها و کاتبان  مبتدی رقابت کردند. بر این اساس جمعی از افراد پیشکسوت و حرفه‌ای در  هنر کتابت قرآن کریم  وادعیه  منتخب و همچنین جمعی از جوانان مبتدی که در ابتدای راه هنر اصیل و معنوی کتابت قرآن کریم قرار دارند در دو گروه مجزا آثار  خود را به دبیرخانه پنجمین جشنواره کتابت قرآن کریم ارسال کردند.

 بابایی با اشاره به مهمترین بخش های پنجمین جشنواره کتابت قرآن کریم مرکز طبع و نشر قرآن گفت: در این دوره افراد به کتابت ۴ سوره منتخب از قرآن کریم، زیارت امیرالمومنین علیه السلام در روز غدیر، خطبه حضرت زینب سلام الله علیها و امام سجاد علیه السلام پس از واقعه کربلا در شام و کوفه، ادعیه منتخب صحیفه سجادیه، خطبه های حضرت امام حسین علیه السلام پیش و در روز کربلا  پرداختند.

 مدیر اجرایی دارالکتابه مرکز طبع و نشر قرآن کریم با اشاره به بخش کتابت جوانان در این دوره از جشنواره تصریح کرد: پخش نظیره نویسی  همانند تقلید خوانی در قرائت قرآن کریم فرصتی را برای کاتبان جوان فراهم ساخت تا بتوانند آثار تقلیدی خود از کتابت بزرگان و اساتید این حرفه به رقابت گذاشته  اکنون در مرحله نهایی بررسی آثار قراردارد.

بابایی ادامه داد: نظیره نویسی که همان تقلید کتابت‌های مشهور است و در هنرهای دیگر هم برای آموزش، رشد و پیشرفت استفاده می‌شود، در رقابت‌های بخش کاتبان جوان مورد توجه قرار گرفته است و در این بخش آثار فاخر اساتید را، کاتبان جوان بازآفرینی می‌کنند. صفحات منتخب از مصحف شریف، خطبه فدکیه و مناجات شعبانیه موضوعات بخش کاتبان جوان در این رقابت خواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه از خط نسخ فارسی و عربی در این رقابت استفاده خواهد شد، تصریح کرد: در بخش خوشنویسی توجه به زیبایی کتابت، توجه کامل به اجرای صحیح مفردات و ترکیبات حروف در یک کلمه و اتصالات سالم حروف، توجه به اندازه متناسب و قرارگیری صحیح و زیبای علائم و حرکات حروف، رعایت خلوت سطر و صفحه و ایجاد توازن میان تجمع و پراکندگی حروف، مرکب برداری دقیق وحرفه‌ای، رعایت کرسی حروف و کلمات، رعایت تناسب میان قوت و ضعف حروف و اتصالات، نظم و انضباط در صفحات، ایجاد تعادل در خلوتی و شلوغی علائم در کلمات و ترکیبات و پرهیز از اعوجاج کرسی در اثر ثقل و سبکی علائم مورد توجه قرار خواهد گرفت.

بابایی گفت: در بخش صحت متن و خوانایی، ملاک داوران همان املاء و رسم و اعراب گذاری صحیح است، خوانایی و وضوح خط، تنظیم و مدیریت سطر و صفحه و کتابت معنامحور همراه با نظم معنایی کتابت مورد توجه است.

کد خبر 1065568

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha