آماده باش کامل پرسنل صنعت برق در روز برگزاری انتخابات/آغاز ثبت‌نام دریافت تسهیلات کمک ودیعه مسکن

آماده باش کامل پرسنل صنعت برق در روز برگزاری انتخابات، خروج تولید ناخالص داخلی اقتصاد ایران از حالت رکود، روند صعودی صادرات فولاد کشور، امروز؛ آغاز ثبت‌نام دریافت تسهیلات کمک ودیعه مسکن برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز چهارشنبه ۲۶ خرداد شبستان به شرح زیر است:

آماده باش کامل پرسنل صنعت برق در روز برگزاری انتخابات

با نزدیک شدن به روز برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بخش و اشخاص حقیقی و حقوقی در جامعه خود را برای بزرگترین رخداد سیاسی کشور در سال جاری آماده می کنند. در این راستا پرسنل صنعت برق در نیروگاه‌ها، شرکت‌های برق منطقه‌ای و توزیع به طور کامل در روز برگزاری انتخابات (روز ۲۸ خرداد) آماده باش خواهند بود.

 

بنابراین گزارش، ۳۰ هزار نفر از پرسنل صنعت برق در کشیک و آماده باش خواهند بود و اکیپ‌های عملیاتی برق تا پایان شمارش آرا در آماده باش خواهند بود.

 

در همین راستا و بنا به گفته مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق با وزارت کشور برای اعلام آدرس شعب اخذ رای هماهنگی شده است و اکیپ‌های عملیاتی برق به منظور رسیدگی به هر نوع مشکل فنی احتمالی در مکان‌های معرفی شده حضور خواهند داشت.

 

خروج تولید ناخالص داخلی اقتصاد ایران از حالت رکود

توليد ناخالص داخلي در ميان شاخص‌هاي اقتصاد كلان از اهميت ويژه‌اي برخوردار است چون نه تنها به‌عنوان مهم‌ترين شاخص عملكرد اقتصادي در تجزيه و تحليل‌ها و ارزيابي‌ها مورد استفاده قرار مي‌گيرد بلكه بسياري از ديگر اقلام كلان اقتصاد محصولات جنبي محاسبه و برآورد آن محسوب مي‌ شوند.

 

بنابراین گزارش، كل ارزش ريالي محصولات نهايي توليدشده توسط واحدهاي اقتصادي مقيم كشور در دوره زماني معين ( سالانه يا فصلي ) را توليد ناخالص داخلي مي‌نامند. هريك از محصولات توليد شده در اقتصاد به‌منظور تبديل به محصول نهايي چندين مرحله را طي مي‌كنند.

 

تولید ناخالص داخلی اسمی، خروجی اقتصادی مطلق هر کشور را اندازه‌گیری می‌کند. تولید ناخالص داخلی واقعی، امکان مقایسه‌ کشورها را فراهم می‌آورد. در مقایسه‌ اقتصاد دو کشور، باید تأثیر تورم و نرخ ارز را حذف کرد. بهترین روش برای این کار استفاده از شاخص برابری قدرت خرید است. نرخ رشد نشان می‌دهد که آیا اقتصاد سریع‌تر از سه ماهه‌ گذشته در حال رشد است یا کندتر. اگر تولید کمتر از سه ماهه‌ قبل باشد، اقتصاد منقبض شده است و نرخ رشد منفی است. این نشانه‌ بحران اقتصادی است که اگر نرخ رشد برای مدت بیشتری منفی بماند، بحران به رکود اقتصادی تبدیل می‌گردد. نرخ بیش از حد رشد نیز به اندازه‌ بحران اقتصادی مطلوب نیست؛ چرا که نشان‌دهنده‌ تورم شدید در اقتصاد است. نرخ رشد ایده‌آل معمولا بین ۲ تا ۳ درصد است.

 

بنابراین گزارش، سرمایه‌گذاران دائما نرخ رشد را رصد می‌کنند تا بتوانند تخصیص دارایی‌های خود را همگام با سرعت تغییرات تنظیم کنند. علاوه بر این، سرمایه‌گذاران نرخ رشد کشورها را مقایسه می‌کنند تا ببینند بهترین فرصت‌های سرمایه‌گذاری در کدام کشورها فراهم است. بسیاری از آنها دوست دارند سهام شرکت‌هایی را خریداری کنند که سرعت رشد بالایی دارند.

 

در آمریکا، بانک مرکزی برای تصمیم‌گیری در خصوص اجرای سیاست‌های انبساطی برای مقابله با بحران اقتصادی یا سیاست‌های انقباضی برای جلوگیری از تورم از نرخ رشد استفاده می‌کند. مثلا، فرض کنید نرخ رشد شتاب پیدا کرده است، در این صورت بانک مرکزی برای متوقف نمودن تورم نرخ بهره را بالا می‌برد. در این صورت، اقبال به سرمایه‌گذاری با بهره‌ی ثابت بیشتر می‌شود؛ چرا که در سال آینده نوسان نرخ بهره بالا خواهد رفت. اگر نرخ رشد کاهش یابد یا منفی شود، بیکاری و تعدیل نیرو در کشور در طول چند ماه افزایش می‌یابد. نزول رشد به این معناست که درآمدهای ناشی از کسب‌و‌کار پایین آمده است.

 

همچنین از گزارش‌های تولید ناخالص داخلی می‌توان دریافت که چه بخش‌هایی از اقتصاد در حال رشد و چه بخش‌هایی در حال نزول هستند. این به سرمایه‌گذاران کمک می‌کند که تشخیص دهند سرمایه‌های خود را در کدام حوزه‌ها وارد کنند از این رو ارقام اعلامی درباره تولید ناخالص داخلی برای اقتصاد هر کشور مهم است و آمارهای اعلامی در این زمینه برای کشورمان در سال 99 شاهد جهش قابل قبولی در این بخش است تا جایی که بنا به گفته سرپرست بانک مرکزی تولید ناخالص داخلی به قیمت پایه در فصل دوم سال گذشته ۳.۵ درصد، فصل سوم ۳ درصد و در فصل چهارم ۳.۶ درصد بود که این امر نشاندهنده ان است که تولید ناخالص داخلی (با نفت و بدون نفت) اقتصاد ایران از حالت رکود خارج شده است.

 

روند صعودی صادرات فولاد کشور

صنعت فولاد یکی از بنیان‌های مهم اقتصاد در هر کشوری است به طوری که مصرف سرانه فولاد شاخصی برای ارزیابی صنعتی بودن یک کشور مطرح می شود. فولاد در کشور ما نیز در بخش‌های مهم تولیدی و صنعتی کشور، نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند، به‌ طوری که بیش از ۶۰۰ صنعت به‌عنوان صنایع پایین‌دستی از آن تغذیه می‌کنند.

 

بنابراین گزارش، ایران در تولید فولاد دارای جایگاه بین‌المللی است، به‌طوری‌که در سال ۲۰۱۰ میلادی در مقام هفدهم دنیا قرار داشت و امروز ایران چهاردهمین فولادساز جهان است؛ تولیدات ما در این عرصه تا جایی پیش رفته که امروز تولیدات فولادی بخش خصوصی با وجود روند کاهشی در جهان در حال افزایش است؛ به‌گونه‌ای که انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در سال ۹۵ اعلام کرده است. رشد این صنعت بعد از این سالها نیز ادامه داشت تا جایی که بررسی آمار عملکرد واحدهای بزرگ فولادی کشور نشان دهنده صادرات یک میلیون و ۱۴۰ هزار و ۶۱۴ تنی فولاد این شرکت‌ها و رشد ۱۴۶ درصدی آن در هم‌سنجی با سال گذشته است.

 

ایرنا اعلام کرده است: آمار شرکت‌های ذوب آهن و فولاد مبارکه اصفهان، فولاد خوزستان، فولاد اکسین، فولاد هرمزگان، فولاد آلیاژی ایران، فولاد آذربایجان، فولاد خراسان، فولاد کاوه جنوب، صبا فولاد، فولاد بناب، جهان‌فولاد سیرجان، سنگ‌آهن چادرملو و فولاد کویر، همچنین حاکی از صادرات ۶۳۲ هزار و ۶۳۳ تنی آنها در اردیبهشت‌ماه است. آمار صادرات فولاد این شرکت‌ها در دومین ماه از سال ۱۴۰۰ در مقایسه با اردیبهشت‌ماه ۹۹ رشد ۱۸۷ درصدی نشان می‌دهد. در دو ماهه نخست امسال بیشترین میزان صادرات فولاد توسط شرکت فولاد خوزستان با ۳۴۱ هزار و ۱۸۷ تن انجام شد و پس از آن ذوب آهن اصفهان با ۲۱۳ هزار و ۸۷۳ تن و فولاد مبارکه با ۱۰۶ هزار و ۳۲ تن در رتبه‌های دوم و سوم قرار گرفتند.

 

این گزارش می افزاید: بررسی آمارهای گمرک و تجارت خارجی همچنین حاکی است بیشترین رشد صادرات در این مدت در هم‌سنجی با پارسال در فولاد مبارکه با ۵۷۸ درصد رقم خورد. تیرآهن، میلگرد، کلاف، شمش چدن، شمش کالایی، بلوم، بیلت، اسلب، ورق عریض، انواع مقاطع آلیاژی- مهندسی و بیلت فولادی، عمده محصولات فولادی صادراتی این شرکت‌ها در دو ماهه امسال بودند.

 

عنوان "شهید" برای راهداران در صورت فوت

سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای طرحی را به دولت پیشنهاد داد که در صورت تصویب، راهداران خدومی که مستقیماً درگیر عملیات نگهداری و خدمت‌رسانی در جاده‌ها هستند، در صورت فوت در حین فعالیت، شهید راه خدمت قلمداد خواهند شد.

 

بنابراین گزارش، این اقدام به منظور حمایت‌های مادی و معنوی از خانواده‌های این قشر زحمتکش در دستور کار قرار دارد و مطابق تبصره ۱ ماده ۴ قانون اصلاح اساسنامه بنیاد شهید و تبصره ذیل ماده یک قانون جامع خدمت‌رسانی به ایثارگران، تعیین مصادیق عملی شهید، مفقودالاثر، جانباز آزاده و اسیر در چارچوب و قوانین نیروهای مسلح کل نیروهای مسلح تهیه و به تصویب هیات وزیران می‌رسد از این رو از آنجایی که سالیانه تعدادی از عوامل خدوم راهداری در حین عملیات راهداری و خدمت به مردم جان شیرین خود را از دست می‌دهند و خانواده‌های آن‌ها فاقد هرگونه پشتوانه معنوی و مادی می‌شوند و دولت و به صورت خاص سازمان متبوع هیچ گونه مجوزی جهت حمایت از آن‌ها ندارد، لذا برای حمایت از خانواده‌های این قبیل همکاران خدمتگزار پیشنهاد مربوطه جهت سیر مراحل تصویبی به دولت ارسال شده است و امیدواریم که این پیشنهاد مورد تایید هیات دولت قرار گیرد.

 

امروز؛ آغاز ثبت‌نام دریافت تسهیلات کمک ودیعه مسکن

ثبت‌نام دریافت تسهیلات کمک ودیعه مسکن از ساعت ۱۲ امروز (چهارشنبه ۲۶ خرداد) آغاز می‌شود و تمامی مستاجران واجدشرایط دریافت تسهیلات کمک ودیعه مسکن می‌توانند از ۲۶ خرداد به سامانه tem.mrud.ir مراجعه و نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند.

 

بنابراین گزارش، سقف تسهیلات کمک ودیعه اجاره مسکن در منطقه شهری تهران ۷۰ میلیون تومان، سایر کلانشهرها (شهرهای بالای یک میلیون نفر جمعیت یعنی شهرهای مشهد، اصفهان، کرج، شیراز،تبریز، قم، اهواز، کرمانشاه) ۴۰ میلیون تومان و سایر شهرها ۲۵ میلیون تومان است. همچنین، متقاضیان دریافت این تسهیلات باید متاهل یا سرپرست خانوار باشند.

 

این گزارش می افزاید: متقاضیان باید دارای اجاره نامه رسمی یا اجاره‌نامه ثبت شده در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات و دارای کد رهگیری باشند. تاريخ انعقاد اجاره‌نامه واحد مسكونی باید مربوط به شش ماهه نخست سال ۱۴۰۰ باشد و اگر متقاضی تا حداکثر دو هفته از تاریخ معرفی به شعب بانکی نسبت به تکمیل مدارک خود و ضامنین اقدام نکند، نسبت به رد درخواست متقاضی اقدام می‌شود.

 

یادآور می شود: ساير موارد و نكات درخصوص دريافت تسهيلات كمك وديعه مسكن، متعاقباً در سامانه tem.mrud.ir اطلاع‌رسانی خواهد شد.

 

 

 

کد خبر 1066410

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha