دهه کرامت فرصتی مناسب برای معرفت افزایی سیره اهل بیت (ع) میان جوانان است

حجت الاسلام صفری گرایی گفت: دهه کرامت فرصتی مناسب برای معرفت افزایی سیره اهل بیت (ع) میان جوانان است و باید در این ایام سیره عملی حضرت معصومه (س)، حضرت شاهچراغ (ع) و امام رضا (ع) را به جامعه معرفی کنیم.

خبرگزاری شبستان - شیراز:

دهه کرامت به دهه اول ماه ذی القعده گفته می شود که با ولادت حضرت معصومه (س) آغاز شده و با ولادت امام رضا (ع) در ۱۱ ذی القعده به پایان می رسد که در این ایام سازمان ها و اداره های مختلف برنامه های متعددی را در استان فارس برگزار می کنند.

ششم ذی القعده در این دهه گرانقدر به بزرگداشت حضرت احمد ابن موسی الکاظم شاهچراغ (ع) تعلق دارد که بر اهمیت دهه کرامت را برای شهر شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت (ع) می افزاید.

حجت الاسلام «رحیم صفری گرایی»، معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه فارس با تبریک دهه کرامت به سئوالاتی در خصوص این دهه مبارک به شرح زیر پاسخ می دهد:

 

از نظر شما دهه کرامت چه میزان می تواند در معرفی سیره اهل بیت (ع) به ویژه حضرت امام رضا (ع)، حضرت شاهچراغ (ع) و حضرت معصومه (س) به مردم، موفق باشد؟

بالغ بر ۱۰ سال است در تقویم کشور ایام دهه کرامت را داریم و این ایام فرصت مناسبی برای معرفی سیره اهل بیت (ع) را به مردم بشناسانیم، در این ایام معرفت افزایی را انجام دهیم و سیره اهل بیت (ع) در زندگی و رفتار با دیگران و ... را در جامعه تشریح شود و از این رو دهه کرامت موثرتری خواهیم داشت، این دهه فرصتی مناسب برای معرفت افزایی سیره اهل بیت (ع) میان جوانان است و شرح حجاب فاطمی حضرت معصومه (س)، «امین ولایت» بودن حضرت شاهچراغ (ع) را معرفی کنیم و در پنجم ذی القعده در برنامه بزرگداشت امامزادگان سیره عملی آنها را نیز به عنوان امانت های میان ما معرفی شود و معرفت افزایی برای زائران امامزادگان مطهر و سیره عملی امام رضا (ع) را ترویج دهیم.

 

سال هاست که شیراز و فارس به عنوان «سومین حرم اهل بیت (ع)» توسط رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) نامگذاری شده است، دهه کرامت چگونه می تواند عنوان «سومین حرم اهل بیت (ع)» را در ایران اسلامی، بیش از پیش مشخص و نهادینه کند؟

مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، شیراز را سومین حرم اهل بیت (ع)‌معرفی کرده اند و دهه کرامت فرصت مناسبی است که این عنوان را در سطح ملی و فرا ملی بتوانیم مطرح کنیم و از تمام ظرفیت های مختلف شیراز  در حوزه گردشگری مذهبی معرفی کنیم، باید این جاذبه های مذهبی در فارس و کرامات امامزادگان واجب التکریم (ع) را با برنامه بزرگداشت آنها به خوبی معرفی کنیم که موجب جذب گردشگر و رونق گردشگری مذهبی در استان می شود و بالغ بر یک هزار و ۴۰۸ امامزاده در سطح فارس داریم که باید به خوبی این امامزادگان واجب التکریم (ع) به مردم معرفی شوند.

 

توقع شما پیرامون دهه کرامت و معرفی حضرت شاهچراغ (ع) چیست؟ جامعه، فرهنگوران و مسئولین چه نقشی در این توقع دارند.

توقع ما در دهه کرامت و معرفی حضرت شاهچراغ (ع) این است که مسئولان فرهنگی استان سیره عملی و ولایتمداری و الگو قرار دادن حضرت احمد ابن موسی (ع) را نه تنها در دهه کرامت بلکه در تمام ایام سال مورد معرفی قرار دهند، ابعاد زندگی و شخصیتی این حضرت و افکار ایشان را در مناسبت های مختلف سال به اشکال مختلف معرفی کنیم و اربعین فرصت مناسبی برای معرفی ایشان به زائران عراقی است.

 

آیا دهه کرامت که بیش از یک دهه از عمرش می گذرد توانسته انتظارات برای معرفی حضرات به ویژه حضرت شاهچراغ (ع) را برآورده کند، اگر نتوانسته چه راهکارهایی وجود دارد؟

دهه کرامت بیش از یک دهه از عمرش می گذرد و انتظارات را برای معرفی بقاع متبرکه و به ویژه حضرت شاهچراغ (ع) را نتوانسته به طور کامل انجام دهد و جای خالی تولید سریال ایشان در صدا و سیما احساس می شود، البته کارهایی انجام شده اما کافی نیست و ابعاد شخصیتی حضرت احمد ابن موسی (ع) باید فراتر از استان و کشور معرفی شود.

 

آیا به نظر شما برنامه ریزی صحیح برای این دهه می تواند در توسعه گردشگری مذهبی در شیراز، یاری رسان باشد؟

اگر یک برنامه ریزی درست در گردشگری مذهبی در سطح کلان توسط وزارت میراث فرهنگی در این دهه مبارک شود در رشد گردشگری مذهبی قدم موثری برداشته خواهد شد،‌ آثار تاریخی و بقاع متبرکه فارس که بنای آنها قدمت تاریخی دارد یک بسته گردشگری مذهبی مطلوب است که باید در این دهه به شکل ویژه مورد توجه قرار بگیرد.

 

کانون های فرهنگی و هنری مساجد چه اثری در دهه کرامت داشته اند؟

کانون های فرهنگی هنری مساجد پایگاه اصلی و مجری مناسبت های مذهبی همواره در برگزاری برنامه های دهه کرامت همواره پیشگام بوده اند و با یک برنامه ریزی منسجم برای تمام این کانون ها در سراسر کشور انجام شود عملکرد موفق تری خواهند داشت.

 

برنامه های اداره اوقاف و امور خیریه فارس در دهه کرامت را تشریح کنید؟

فعالیت های اداره کل اوقاف و امور خیریه فارس در دهه کرامت توجه به بقاع متبرکه به عنوان یکی از کانون های اجتماع فرهنگی و اجتماعی است و جشن ها به ویژه در دهه کرامت در این بقاع متبرکه برگزار شد که جشن روز دختر و تجلیل از دختران نمونه با همکاری آموزش و پرورش فارس  از نمونه های آن بود، بزرگداشت امامزادگان شاخص هر شهرستان در پنجم ذی القعده و برنامه نور افشانی و سخنرانی در این بقاع در این ایام و برگزاری مسابقات کتابخوانی و جشن ویژه در بقاع متبرکه در شب میلاد امام رضا (ع) توسط اداره کل اوقاف فارس برگزار از جمله جشن هایی بود که در این ایام برگزار شد.

 

کد خبر 1068971

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha