به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از منطقه آزاد اروند، «حسین گروسی» در نشست خبری با اصحاب رسانه که با حضور معاون توسعه منابع انسانی و معاون فرهنگی اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد اروند در سالن اجتماعات شهید موسوی این سازمان برگزار شد، با بیان اینکه ظرفیت های بسیار مثبت و خوبی در این منطقه وجود دارد اظهار کرد: منطقه آزاد اروند در کنار مرز مشترک با کشورهای منطقه از ظرفیت بالایی نظیر گردشگری، تجاری، تولیدی و همچنین فرودگاه بین المللی برخوردار است که با همدلی و هم افزایی توان این را دارد که نشاط و امید را به مردم آبادان و خرمشهر بازگرداند.
سرپرست سازمان منطقه آزاد اروند به استعدادهای گردشگری منطقه آزاد اروند به ویژه در بخش گردشگری دریایی اشاره کرد و افزود: با بهرهگیری از استعدادهای گردشگری دریایی این منطقه و فراهم کردن تحقق آنها، گردشگری و در پی آن اقتصاد منطقه آزاد اروند بیش از پیش رونق میگیرد.
وی با اشاره به لایروبی اروند روند تصریح کرد: لایروبی اروند رود ضمن توسعه گردشگری دریایی میتواند بستر مناسبی برای تردد شناورهای تجاری و افزایش صنعت توریسم دریایی در این منطقه را فراهم کند. لذا توسعه تجارت، سفر و گردشگری دریایی در منطقه آزاد اروند مستلزم لایروبی این رودخانه است.
گروسی توسعه گردشگری را یکی از راهبردهای سازمان منطقه آزاد اروند دانست و اضافه کرد: این مسئله یکی از راهبردهای ما برای توسعه همه جانبه است و این مهم در دستور کار منطقه آزاد اروند قرار دارد. همچنین امنیت پایدار در مرزها با سرمایهگذاری و همچنین توسعه گردشگری صورت میپذیرد و منطقه آزاد اروند با داشتن پتانسیل بالا در این خصوص میتواند زمینه لازم را برای امنیت پایدار فراهم کند.
وی بر لزوم حذف و برداشتن دژ خاکی مرزی حاشیه اروند رود در این منطقه تاکید کرد و ادامه داد: این منطقه به دلیل موقعیت استراتژیک در دوران دفاع مقدس با مشکلات و ناا منیهایی روبرو بود اما اکنون با توجه به ارتباط دوستانه با کشور عراق و ایجاد گردشگری در نوار مرزی میتوان امنیت پایدار را در منطقه ایجاد کرد، ۱۳ کیلومتر دژ خاکی مرزی در مینوشهر وجود دارد که با برداشتن آن می توان زمینه توسعه گردشگری و همچنین سرمایهگذاری را در این منطقه فراهم آورد.
سرپرست سازمان منطقه آزاد اروند عنصر امنیت را زمینه ساز شکوفایی استعدادها و تکامل یک جامعه خواند و بیان کرد: اگر امنیت به ویژه در مناطق مرزی محقق شود، خلاقیتها فعلیت پیدا میکنند، لذا امنیت مرزی، اشتغالزایی و توسعه اقتصادی در شهرستانهای آبادان و خرمشهر لازمه موفقیت است.
وی ابراز کرد: ایجاد منطقه آزاد اروند در منطقه مرزی علاوه بر همه مزیتها و محرومیت زدایی از منطقه، میتواند با ایجاد توسعه اقتصادی منطقهای و اشتغالزایی، از مهاجرت و خالی شدن منطقه از سکنه و به تبع آن، بروز ناامنی در نوار مرزی پیشگیری کند.
گروسی به پروژههای عمرانی در حال اجرای سازمان منطقه آزاد اروند برای رفع محرومیت شهرهای آبادان و خرمشهر اشاره کرد و گفت: خوشبختانه تفاهم نامه بین این سازمان و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) همچنان پابرجاست و قرارگاه پروژههایی را در سطح منطقه اجرایی و به سرانجام رسانده است. وظیفه سازمان منطقه آزاد اروند رونق اقتصادی، ایجاد فرصتهای شغلی و توسعه تجارت است اما در کنار آن برای رفع محرومیت از منطقه اجرای پروژههای عمرانی در آبادان و خرمشهر را در دستور کار قرار داده است.
وی همچنین از تخصیص عوارض آلایندگی پالایشگاه به شهرهای آبادان و خرمشهر خبرداد و خاطر نشان کرد: انتظار میرود این عوارض بجای هزینههای جاری در پروژههای عمرانی و رفاهی صرف شود.
سرپرست سازمان منطقه آزاد اروند از اجرای عملیات خارج سازی ۳۹ فروند کشتی مغروقه به جا مانده از زمان جنگ در رودخانه اروند خبرداد و یاد آور شد: در راستای آغاز لایروبی رودخانه اروند از یک ماه آینده عملیات خارج سازی کشتی های مغروقه در اروند رود اجرایی خواهد شد.
نظر شما