به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «مهدی هاشمی مقدم» پیش از ظهر امروز (3 تیر) در پنجمین کنگره ملی آبیاری و زهکشی خراسان جنوبی که به میزبانی دانشگاه بیرجند به صورت مجازی برگزار شد، با اشاره به اینکه در حال حاضر در سطح استان 749 هزار نفر جمعیت تحت پوشش خدمات آب و فاضلاب هستند، گفت: این افراد در قالب 339 هزار مشترک آب روستایی و شهری از خدمات شرکت و فاضلاب استان بهره می برند.
وی با بیان اینکه 75 درصد جمعیت خراسان جنوبی از آب لوله کشی برخوردار هستند که در این زمینه نسبت به متوسط کشوری پایین تر هستیم، گفت: هم اکنون 430 روستای استان با تانکر برای مصارف شرب و بهداشتی آنها آبرسانی می شود و سالانه بالغ بر 300هزار مترمکعب آب را با تانکر از نقاط مختلف استان در اختیار این عزیزان قرار می دهیم.
قائم مقام شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی اولین استان در سطح کشور بوده است که در سال 98 برنامه سازگاری با کم آبی در آن تصویب شده است، افزود: برنامه تنظیم و تصویب شده و حالا باید همه دستگاهها و مسئولان نسبت به اجرای آن تلاش داشته باشند.
هاشمی مقدم با انتقاد از پایین بودن نرخ تعیین شده برای بهای مصرفی آب در کشور، گفت: این نرخ پایین در واقع حراج آب است، در خراسان جنوبی به ازای هر متر مکعب آب شرکت آب و فاضلاب هزار تومان و فاضلاب هر متر مکعب 700 تومان ضررمی کند.
وی با اشاره به اینکه هزینه های سنگین و تعرفه پایین آب در استان عملا تعادل و توجیه ندارد، اظهارداشت: این اختلاف قیمت در آینده شرکت آب را با مشکلات مواجه خواهد کرد لذا لازم است که دولت سیزدهم تعرفه های آب را منطقی تر کند تا خدمات بهتری به مشترکین بدهیم.
قائم مقام شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با بیان اینکه باید با عایق سازی ساختمان ها بدنبال بهره وری بیشتر سیستم سرمایشی ساختمان ها باشیم، گفت: باید در کنار هر سرمایه گذاری که در استان صورت می گیرد به موضوع آب هم توجه شود.
هاشمی با بیان اینکه تصفیه خانه فاضلاب بیرجند با ظرفیت تصفیه روزانه 31 هزار مترمکعب آب امسال به بهره برداری می رسد که می تواند این آب بخش عظیمی از آب مورد نیاز صنعت، فضای سبز و نهالستان ها را تامین کند، گفت: تلاش خواهد شد تا بخشی از آب فاضلاب به چرخه استفاده غیر شرب برگردد.
وی با هشدار به کسانی که در روستاها یا برخی نقاط حاشیه شهرها از انشعاب های غیر مجاز استفاده می کنند، گفت: چنانچه موردی از انشعاب غیر مجاز در مجتمع های روستایی مشاهده شد، برخورد جدی صورت خواهد گرفت.
قائم مقام شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با اشاره به اینکه الگوی مصرف آب شرب به طور متوسط در کشور 15 متر مکعب در ماه به ازای هر خانوار تعریف شده است، گفت: این میزان در خراسان جنوبی 12 مترمکعب است که باید از مردم استان به خاطر رعایت الگوی مصرف تشکر کرد.
هاشمی در پایان با اشاره به اینکه هدر رفت آب در استان 36 درصد است، گفت: مردم استان می توانند مشکلات، مسائل و پیشنهادات خود را از طریق سامانه 122 با شرکت آب و فاضلاب استان در میان بگذارند.
نظر شما