قانون در موضوع نظارت بر عملکرد شوراها ضعیف است

آصفری با بیان اینکه قانون در موضوع نظارت بر عملکرد شوراها ضعیف است، گفت: از دستگاه های پنج گانه استعلام گرفته می شود اما به محض این که این افراد وارد شورا می شوند نظارتی انجام نمی شود. نظارتی از طریق وزارت کشور نیست.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، محمدحسن آصفری، نایب رئیس کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس شورای اسلامی شب گذشته (یکشنبه 6 تیر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به اینکه قانون در موضوع نظارت بر عملکرد شوراها ضعیف است، گفت: ما نظارت پیشین را داریم مثلاً افرادی که می خواهند عضو شورای شهر و روستا شوند از دستگاه های پنج گانه استعلام گرفته می شود اما به محض این که این افراد وارد شورا می شوند نظارتی انجام نمی شود. نظارتی از طریق وزارت کشور نیست.

 

وی با بیان اینکه کمیته انطباق که مصوبات شورا را بررسی می کند حرفی در آن نیست ولی در این کمیته انطباق نظارتی در خصوص توافقاتی که بین شورای شهر و شهرداری درباره مجوزها صورت می گیرد، انجام نمی شود، افزود: کمیته انطباق مصوبه شورای شهر یا شورای روستا را تأیید یا رد می کند اما این که چه تخلفاتی در انجام آن صورت می گیرد وظیفه کمیته انطباق نیست؛ وظیفه شورای حل اختلاف و نظارتی است که به عهده استانداران گذاشته شده که استانداران هم این را بر عهده معاونت های عمرانی قرار داده اند که با حضور نماینده مجلس و رئیس کل دادگستری؛ این جلسات به صورت ماهانه باید بررسی و تشکیل شود.

 

نایب رئیس کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه قانون اصلاح نظارت بر شورای شهر و روستا از مجلس دهم وجود دارد ولی هنوز تبدیل به یک قانون جامع نشده است، گفت: مهمترین موضوع این است که دولت باید لایحه به مجلس بیاورد. شوراهای شهر فقط اسمشان شورای شهر است ولی شورای شهرداری است یعنی صرفاً در بخش شهرداری اقدام می کنند در حالی که شهر مسائلی مانند آب، برق، انرژی ، بهداشت و درمان و آموزش دارد که باید شورای شهر این اختیارات و وظایف را داشته باشد و تا زمانی که دولت یک لایحه جامع در خصوص اصلاح قانون شورای شهر و روستا نیاورد؛ این روال ادامه پیدا می کند.

 

آصفری با بیان اینکه در بخش نظارت پسین برای شورای شهر هیچ اتفاق و کار خاصی صورت نگرفته است، گفت: ما اگر نگاهی به ادوار گذشته داشته باشیم مشارکت مردم بیشتر است ولی این که چرا در این دوره مشارکت در انتخابات شوراهای شهر کمتر بوده است، معتقدم اکثراً شوراها به وظایف ذاتی خودشان عمل نکردند و بیشتر رویکردشان سیاسی بوده است و اصلاً در شوراهای شهر جای سیاسی بازی نیست.

 

نایب رئیس کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دومین دلیل که موجب شده مردم اعتمادشان به شوراهای شهر کاهش پیدا کند؛ تخلفات گسترده ای بوده که در شوراهای شهر صورت گرفته است، گفت: یک پیشنهادی را با امضای 40 نفر از نمایندگان مجلس ارائه دادیم که یک دیوانی را تشکیل دهیم به عنوان دیوان نظارت که وظیفه این دیوان؛ بررسی صلاحیت نامزدهای شورای شهر است.

کد خبر 1070756

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha